Før kampen 3. des: Man City – West Ham

Bilderesultat for Manchester City vs West Ham

Etihad Stadium 3. desember kl. 17.00: Manchester City – West Ham United

Det blir topp mot bunn søndag ettermiddag da den soleklare serielederen Manchester City tar i mot West Ham som i øyeblikket ligger på nedrykksplass. Alt annet enn en hjemmeseier i den kampen vil selvsagt være en stor overraskelse, men i fotball er alt mulig og det er ikke mer enn to sesonger siden West Ham reiste fra Etihad med tre poeng. Diafra Sakho og Victor Moses var målscorere for West Ham den gangen.

Etter en litt tung fjorårssesong har Pep Guardiola for alvor fått «sving» på Manchester City denne sesongen. Så langt står laget med èn uavgjort og 13 seire i ligaen. 40 av 42 mulige poeng er ikke annet enn utrolig imponerende. Den fantastiske rekken med seire så langt gjør at City leder Premier League med hele åtte poeng ned til bynabo United på andreplass. I midtuka måtte de imidlertid slite mer enn normalt for poengene da seiersmålet mot Southampton kom langt inn i tilleggstiden.

I tillegg til ligaen har klubben også full poengpott i Champions League etter fem spilte kamper. Gruppespillets siste runde spilles førstkommende onsdag, men den kampen er betydningsløs for City ettersom de allerede har seks poengs forsprang til neste lag og er klar gruppevinner.

Det er mange spillere som har imponert for de lyseblå fra Manchester så langt i høst. Offensivt har de mange alternativer og spillere som De Bruyne, Sterling og Sane har briljert stort med scoringer og målgivende pasninger på rekke og rad. I tillegg hentet de en solid keeper i sommer da Ederson kom fra Benfica og ble verdens dyreste i sin posisjon på banen mens Kyle Walker forlot hovedstaden til fordel for Manchester og har vært sterk på høyresiden hele høsten.

Guardiola har ikke noen lang skadeliste å bekymre seg for, men i forsvarsrekka mangler John Stones og Benjamin Mendy. Leroy Sane var syk i midtuka mot Southampton, men han skal være frisk igjen nå. Guardiola har imidlertid uttalt at han vil rotere på mannskapet ettersom kampprogrammet er ekstremt tett gjennom desember. Han kan komme til å hvile enkeltspillere som kun er ett gult kort unna karantene med tanke på at neste ligakamp etter denne er mot Manchester United neste helg. De som befinner seg i en situasjon hvor de har pådratt seg fire gule kort så langt i sesongen er Fernandinho, Vincent Kompany og nevnte Sane.

West Ham har ikke fått den etterlengtede oppturen de håpet på gjennom managerskiftet. Kun ett poeng har det blitt på de tre kampene Moyes har ledet laget så langt og onsdagens stortap mot Everton var en av sesongens desidert største nedturer. Den første omgangen som ble prestert av West Ham på Goodison Park er noe av det svakeste som har blitt levert på lang tid. I Premier League er det så tøffe oppgjør at det må presteres i 90 minutter + tillegg om det skal bli poeng.

Det skrives ellers om at Moyes vil få midler til å forsterke stallen i januar, men før den tid er det hele syv ligakamper som skal spilles i desember, i tillegg til kvartfinalen i ligacupen mot Arsenal. Det betyr at det er for tidlig å vente på eventuelle nye spillere.

Joe Hart er ikke spilleberettiget mot klubben som eier han, Manchester City. Det betyr at Adrian vil få sine første spilleminutter i ligaen på søndag. Adrian har spilt godt de kampene han har fått i ligacupen og det blir spennende å se om han kan prestere på et så høyt nivå at Moyes får utfordringer med å velge keeper etter denne kampen.

Pablo Zabaleta kom også fra nettopp Manchester City foran inneværende sesong. Han er veldig populær blant City-fansen og vil helt sikkert få en fantastisk mottakelse på Etihad. Forhåpentligvis vil det inspirere den rutinerte høyrebacken til en god kamp. Han har hatt en dalende formkurve gjennom høsten og slet til tider stort mot Everton i midtuka. Med Sam Byram sannsynligvis fortsatt ute med skade vil nok Zabaleta fortsette på back-plass til tross for en svak kamp sist.

I midtforsvaret er Winston Reid usikker etter å ha pådratt seg en smell i låret sist. Han vil bli testet nærmere kampstart. Forhåpentligvis rekker Reid å bli spilleklar ettersom både James Collins og Jose Fonte er ute med skader. Angelo Ogbonna hadde ingen god dag på jobben mot Everton og sliter stadig oftere med tempoet.

Noe som må bekymre David Moyes er de varierende prestasjonene til enkeltspillere. Marko Arnautovic er ett eksempel. Han spilte en meget god kamp mot Leicester, men kun fem dager senere var det lite eller ingen ting som stemte for østerrikeren. I tillegg er det tydelig at spillertroppen mangler en skikkelig sjef på midtbanen. Noble er nok en god kaptein i garderoben og i de kampene han fortsatt henger med på tempoet, men det virker å bli sjeldnere og sjeldnere. Når både Kouyate og Obiang ser ut til å mangle både den gode følelsen med ball og selvtillit blir West Ham ofte overkjørt på midten. Declan Rice er heller ikke god nok ennå og derfor virker det som det er her behovet for forsterkninger vil være størst i januar.

Andy Carroll pådro seg dessverre en kneskade på trening tidligere i uka. Det er foreløpig uvisst hvor alvorlig skaden er, men han er definitivt ikke klar til søndag. I tillegg er også Chicharito ute. Hvem som da spiller offensivt i banen for West Ham er ikke selvklart. Michail Antonio kom inn i midtuka og kan komme til å starte nå. I tillegg har ennå Diafra Sakho til gode å starte en ligakamp denne sesongen. Kanskje han kan få muligheten på arenaen han scoret for to år siden?

Det er få eller ingen som har tro på at West Ham vil kunne ta med seg noe fra denne kampen, men kanskje det er nettopp da vi kan få en etterlengtet og fortjent opptur denne høsten? Det er i hvert fall ikke lov å miste håpet. Derfor tar vi igjen frem de fine vinrøde og lyseblå fargene søndag ettermiddag og håper at samtlige elleve som er på banen for West Ham har dagen. God helg til alle Scandinavian Hammers. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar