Før kampen 3. feb: Brighton – West Ham

Bilderesultat for chicharito

Amex Stadium 3. feb kl. 16.00: Brighton & Hove Albion – West Ham United

Lørdag venter en kort tur til sørkysten og Brighton for West Ham. For bortelaget sin del er det masse å revansjere fra den fryktelige fredagskvelden i oktober hvor de måtte seg se slått med 0-3 på hjemmebane mot Chris Hughtons mannskap. Det meste gikk galt for West Ham den kvelden og den rutinerte spissen Glenn Murray scoret to av målene for Brighton.

Etter opprykket til Premier League foran inneværende sesong var det mange som spådde at Brighton kom til å kjempe en kamp for å unngå direkte nedrykk tilbake til Championship. Høstsesongen var ganske god fra «The Seagulls», men etter hvert som vinteren har begynt å melde seg har det blitt lengre mellom poengene og i øyeblikket ligger klubben på 15. plass med 24 poeng, kun ett poeng over den magiske nedrykksstreken. Det er imidlertid mange lag som kjemper i bunnen av den jevne tabellen og det vil derfor bli en spennende sesongavslutning for de blå-hvite. Onsdag denne uka tok de for øvrig et sterkt bortepoeng ved å spille 1-1 mot nabo Southampton.

Brighton har forsterket den offensive delen av spillerstallen i løpe av januar. Klubben satte ny overgangsrekord da de betalte 14 millioner pund for spissen Jurgen Locadia fra PSV Eindhoven. Han har scoret 9 mål på 15 kamper i nederlandsk æresdivisjon denne sesongen, men er i øyeblikket skadet og ikke spilleklar. En spiller som kom inn en av de siste dagene var spissen Leonardo Ulloa som kom på lån fra Leicester. Det er ikke første gang Ulloa ikler seg Brighton-drakta etter at han også i 2013/2014 hadde en periode i klubben. Ulloa har vist fra sin tid i Leicester at han kan score mål i Premier League og er absolutt en spiller som West Ham-forsvaret må se opp for på lørdag.

På Chris Hughton sin skadeliste finner vi i tillegg til nevnte Locadia også spissen Jiri Skalak og de to midtbanespillerne Steve Sidwell og Isaiah Brown. Kaptein Bruno er tilbake etter å ha mistet de tre siste kampene med skade.

En tidligere West Ham-spiller i Brighton-stallen er Sam Baldock som var med på å skyte West Ham tilbake til Premier League i 2012. Baldock er imidlertid ikke fast i startoppstillingen til Hughton denne sesongen. De spillerne som har gjort seg mest positivt bemerket hos Brighton denne sesongen er keeper Matt Ryan og den målfarlige midtbanespilleren Pascal Gross.

Til tross for store skadeproblemer kjempet West Ham seg til ett poeng mot Crystal Palace på tirsdag. Etter å ha ligget under tidlig i kampen var det spillere som Mark Noble, ligadebutant Joao Mario og Chicharito som tok ansvar og sørget for utligningen. Spesielt Mario imponerte med teknikk og ro i spillet som smittet over på de andre spillerne.

Innsatsen som West Ham-spillerne la for dagen mot Palace var solid og David Moyes uttalte også i etterkant at han var godt fornøyd med det spillerne viste. Noen av de skadde spillerne er tilbake nå, men om Moyes velger å gjøre endringer i startoppstillingen gjenstår å se.

Michail Antonio var fysisk klar til å bli involvert sist, men etter at han hadde kommet for seint til spillermøte flere ganger valgte Moyes å utelate han fra spillertroppen. Dersom Antonio skal bli den spilleren han har vist at han kan være, og som har gjort han aktuell for det engelske landslaget, er det ikke tvil om at slike disiplinærproblemer må løses. Forhåpentligvis vil Moyes få den responsen han ønsker fra Antonio denne helgen.

I tillegg til Antonio er Winston Reid og Jose Fonte tilbake fra skade nå. Om Reid og / eller Fonte tar en plass i startoppstillingen gjenstår å se etter at stoppertrioen med Rice, Colllins og Ogbonna spilte en god kamp på tirsdag. En annen spiller som kommer inn i troppen denne gang er den nyinnkjøpte spissen Jordan Hugill. Han kom som kjent fra Preston på overgangsvinduets siste dag og er for mange et ubeskrevet blad. Hugill har scoret 10 mål for Preston denne sesongen og med sine 25 år er han en spiller som brukte litt tid før han fikk skutt fart på karrieren. Forhåpentligvis vil hans kurve på fotballkarrieren fortsette oppover også i årene fremover. Da vil i såfall West Ham kunne få mye glede av den hardtarbeidende spissen.

De som fremdeles er ute med skade hos West Ham er Andy Carroll, Pedro Obiang, Manuel Lanzini, Marko Arnautovic og Edimilson Fernandes. I tillegg soner som kjent Arthur Masuaku karantene. Ettersom Andre Ayew og Diafra Sakho ble solgt tidligere denne uka og Toni Martinez er utlånt har klubben kun Chicharito og Hugill som friske spisser og det er ventet at Chicharito starter igjen mot Brighton etter at han hadde en brukbar kamp mot Palace sist. Foruten Martinez har for øvrig også Reece Oxford, Moses Makasi og Reece Burke gått på utlån den siste uka.

Dette er altså en ny superviktig kamp i bunnstriden og dersom Brighton skulle vinne på lørdag vil de to klubbene være likt i antall poeng. Forhåpentligvis vil imidlertid West Ham bygge videre på den fine formen de har vist den siste tiden og kunne stå som ubeseiret i 2018 også lørdag kveld. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar