Før kampen 3. mars: Swansea – West Ham

Bilderesultat for pablo zabaleta West Ham vs swansea

The Vitality Stadium 3. mars kl. 16.00: Swansea City – West Ham United

West Ham reiser til Wales for å møte Swansea lørdag ettermiddag. Det er langtfra noen overdrivelse å si at denne kampen er viktig hvor begge lagene blant de mange som er direkte innblandet i nedrykksstriden i Premier League. Møtet mellom klubbene på London Stadium i høst endte med 1-0 seier til hjemmelaget etter at Diafra Sakho ble matchvinner på overtid. Tilsvarende kamp på Liberty forrige sesong ble en av sesongens enkleste seire for West Ham med 4-1 seier i romjula for et drøyt år siden.

Swansea virket en periode i høst som den største nedrykksfavoritten og de har vært under nedrykksstreken store deler av sesongen. Rett før jul fikk imidlertid Paul Clement beskjed om å forlate jobben som manager i klubben og en drøy uke senere ble portugisiske Carlos Carvalhal ansatt. Carvalhal fikk resultater umiddelbart hvor han opplevde at spillerne klarte å snu 0-1 til 2-1 seier i løpet av noen få sluttminutter mot Watford i hans første kamp som manager. På 8 ligakamper i jobben har han kun opplevd to tap og sterke seire mot blant annet Liverpool og Arsenal.

Forrige helg opplevde Swansea å tape hele 1-4 mot Brighton og med det ligger klubben igjen under nedrykksstreken. Klubben er dessuten fremdeles med i FA cupen og etter at Sheffield Wednesday ble beseiret 2-0 i omkamp tirsdag denne uka er Swansea klar for kvartfinale mot Tottenham om to uker.

Jordan Ayew er Swanseas toppscorer så langt i sesongen. I januar hentet også klubben tilbake hans bror Andrè fra West Ham. Andrè Ayew har vært skadeplaget etter overgangen og han står så langt med kun to innhopp for «The Swans», men han kan komme til å starte på lørdag. Andre spillere som har imponert denne sesongen er keeper Lukasz Fabianski og stopperen Alfie Mawson.

På skadelista til Swansea finner vi stopperen Angel Rangel, midtbanespillerne Leroy Fer og Renato Sanches samt den sterke spissen Wilfried Bony.

West Ham pådro seg et stygt bortetap mot Liverpool sist helg og det er derfor viktig å reise seg raskt når klubben nå spiller sin andre bortekamp på en uke. Med fire baklengs på Anfield er det kun Stoke som har sluppet inn flere mål enn West Ham i Premier League.

Denne uka har det kalde vinterværet også ankommet London og treningsforholdene på Rush Green har ikke vært ideelle. Det har imidlertid vært snø i store deler av England slik at det ikke er noen forskjell på forutsetningene til de ulike klubbene. Snøværet har også skapt en viss bekymring for at det vil bli utsatte kamper denne helgen. Fredag er imidlertid utsiktene gode for at kampen på Vitality går som planlagt da gresset der er grønt og fint samtidig som det ikke er meldt mer snø det nærmeste døgnet.

David Moyes overrasket en del med laguttaket sist mot Liverpool. Til tross for god form og tre scoringer på fire ligakamper ble Chicharito henvist til en plass på benken mens Manuel Lanzini endelig var skadefri og gikk rett inn i førsteelleveren. I tillegg fikk Patrice Evra sin debut i West Ham-drakta og spilte hele kampen på venstre back. Det er grunn til å tro at Swansea vil tillate West Ham å ha ball i større grad enn hva klubben var i stand til på Anfield. Akkurat det kan bety at Chicharito vil spille fra start igjen. Marko Arnatuovic spiller garantert på topp og om Moyes velger å starte med både Chicharito og Lanzini i tillegg vil det være offensiv kraft i laget til å skape sjanser og scoringer.

Winston Reid var tilbake i troppen sist helg, men ble plassert på benken da både Ogbonna, Collins og Cresswell hadde vært gode mot Watford kampen i forveien. Etter fire baklengs sist vil det ikke være noen overraskelse om Reid er tilbake i startoppstillingen. Det mest nærliggende vil da være at Collins blir ofret. Ogbonna har vært blant West Hams beste spillere når vi ser sesongen totalt sett og han spiller garantert. Det er heller ikke ventet at det blir endringer på keeperplass. Til tross for fire baklengs hadde Adrian flere kvalifiserte redninger som hindret at tapet mot Liverpool ble enda større.

Det er ingen nye skadefravær i West Ham-troppen siden sist. Det betyr at det er de langtidsskadde som fremdeles er ute (Andy Carroll, Pedro Obiang og Edimilson Fernandes) sammen med Arthur Masuaku som fremdeles er suspendert.

Selv om West Ham ligger på 12. plass og Swansea er nummer 18 før helgens ligarunde skiller det kun 3 poeng mellom de to klubbene. Det viser hvor uhyre jevnt det er og hvor mange klubber som er involvert i nedrykksstriden i Premier League denne sesongen. Vi krysser fingrene for at avstanden mellom de to klubbene er 6 poeng på lørdag kveld og at presset på West Ham så smått kan begynne å avta. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar