Før kampen 30. jan: West Ham – Crystal Palace

Bilderesultat for andy carroll crystal palace

London Stadium 30. januar kl. 20.45: West Ham United – Crystal Palace

Tirsdag kveld er det klart for nytt London-derby under flomlysene på London Stadium. Roy Hodgson og hans Crystal Palace tar den korte turen for å møte West Ham til ligakamp. Møtet mellom klubbene på Selhurst Park i oktober endte 2-2 etter at West Ham ledet 2-0 til pause og utligningsmålet til Palace kom med kun sekunder igjen av tilleggstiden. Målscorere for West Ham den lørdagsettermiddagen var Chicharito og Andre Ayew.

Etter en katastrofal start på sesongen fikk Frank de Boer sparken og Roy Hodgson overtok managerjobben på Selhurst Park. Hodgson har fått bra skikk på de rød/blå og i øyeblikket ligger de plassert på 13. plass med 25 poeng. Det er ett poeng og to plasseringer bak tirsdagens motstander. Palace har vist god form og i ligaen har de på de 13 siste kampene kun to tap – begge mot Arsenal. For en uke siden møtte de nettopp Arsenal og der lå de under med 4-0 allerede etter drøyt 20 minutter og kampen var ødelagt.

Den som har imponert mest i Palace-drakta denne sesongen er utvilsomt Wilfried Zaha. Han er ofte et helt angrep alene og var også spilleren som utlignet mot West Ham på Selhurst Park. Noe av det første Hodgson gjorde da han tok over managerjobben var å skifte keeper. Wayne Hennessey måtte finne seg en plass på benken mens rutinerte Julian Speroni kom inn mellom stengene. Speroni klarer seg greit, men det er mye som tyder på at klubben nå jobber hardt for å forsterke nettopp denne lagdelen i januar-vinduet.

Det er flere spillere som linkes til Crystal Palace nå når det kun er to dager igjen av overgangsvinduet, men foreløpig har det ikke kommet noen nye inn. På skadelista til The Eagles finner vi forsvarsspillerne Scott Dann og Jeffrey Schlupp, midtbanespillerne Ruben Loftus-Cheek og Jason Puncheon, samt spissen Connor Wickham. Klubbens førstevalg på spissplass, Christian Benteke, har definitivt ikke imponert denne sesongen. Vi får håpe det heller ikke løsner for belgieren på London Stadium denne tirsdagskvelden.

West Ham opplevde en reall nedtur gjennom cup-exiten mot Wigan på lørdag. Med mange skadefravær og et tett kampprogram for øvrig var David Moyes nødt til å sende et reservepreget mannskap på banen mot topplaget fra League One. Det skulle vise seg å bli en nærmest umulig oppgave, spesielt ettersom bortelaget måtte spille nesten hele andre omgang med ti mann etter en håpløs handling fra Arthur Masuaku som resulterte i rødt kort på den tekniske kantsspilleren.

Flere unggutter har de siste ukene fått muligheten til å vise seg frem, først og fremst i cupkampene. Det ville vært en overdrivelse å si at mange har grepet muligheten med begge hender. Den eneste som vel har spilt seg inn i diskusjonen om en førstelagsplass er Declan Rice. Han har imponert både som stopper, back og midtbanespiller. Josh Cullen og Reece Burke kom tilbake fra låneopphold i Bolton, men selv om Burke scoret et flott mål i forrige cuprunde har ingen av de to imponert nevneverdig. Det vil derfor ikke være noen stor overraskelse om de igjen går på lån før januar avsluttes. En spiller vi har sett for siste gang i West Ham-trøya er Diafra Sakho. Han ble mandag solgt til den franske toppdivisjonsklubben Rennes.

Skadelista er som nevnt ekstremt lang. De som definitivt er ute på tirsdag er Andy Carroll, Winston Reid, Pedro Obiang, Manuel Lanzini, Marko Arnautovic og Edimilson Fernandes. I tillegg er Arthur Masuaku utestengt de neste seks kampene for spytteepisoden mot Wigan sist lørdag. Forhåpentligvis vil både Jose Fonte, Mark Noble, Cheikou Kouyate og Michail Antonio være tilbake mot Crystal Palace mens den nye midtbanespilleren Joao Mario kan få sin debut fra start.

Dersom de nevnte fire er klare vil startoppstillingen kunne se ut noe i nærheten av dette: Adrian – Ogbonna, Collins, Fonte – Zabaleta, Noble, Kouyate, Mario, Cresswell – Chicharito, Antonio. I såfall definitivt ikke noe svakt mannskap.

Som nevnt et uhyre viktig London-derby igjen denne tirsdagskvelden og hvem husker ikke tilsvarende møte i fjor? Etter en målløs førsteomgang ble det en fest av en andreomgang hvor Andy Carrolls fantastiske brassespark allerede har skrevet seg inn i historiebøkene på London Stadium. Dessverre er ikke Carroll på banen denne gang, men vi krysser fingrene for at andre spillere i claret&blue tar på seg rollen som matchvinner. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar