Før kampen 30/9: West Ham – Swansea

Bilderesultat for kouyate celebration

London Stadium 30. september kl. 16.00: West Ham United – Swansea City

Etter det tøffe London-derbyet mot Tottenham forrige helg er det klart for ny hjemmekamp for West Ham. Swansea tar turen fra Wales og de har ikke spesielt gode minner fra forrige gang de var på London Stadium. Klubbene møttes i påsken da de begge i realiteten var innblandet i nedrykksstriden. Heldigvis fikk Cheikhou Kouyate god treff på et langskudd som skulle vise seg å bli kampens eneste scoring. I tillegg vant West Ham også bortekampen mot Swansea forrige sesong. Hele 1-4 ble sluttresultatet på Liberty Stadium i en periode hvor svært lite fungerte for de helhvite.

Forrige sesong ble preget av mye uroligheter i Swansea. Sesongen startet med italieneren Fransesco Guidolin som manager. Han fikk sparken i oktober 2016 og ble erstattet av amerikaneren Bob Bradley. Etter kun to seire på elleve ligakamper fikk også Bradley sparken allerede før nyttår. Paul Clement ble klubbens tredje manager på en sesong og under hans ledelse ble resultatene bedre. Til slutt endte klubben på 15. plass med relativt god margin ned til nedrykksplassene.

Paul Clement og hans stab var aktive under sommerens overgangsvindu. Spesielt ble den siste dagen begivenhetsrik da klubbens toppscorer Fernando Llorente reiste til Tottenham mens tidligere Swansea-spiss Wilfried Bony og Bayern Munchen-stjerne Renato Sanches kom inn dørene på Liberty. I tillegg hentet de i løpet av sommeren Hulls gode midtbanespiller Samuel Clucas og Roque Mesa fra Las Palmas. Mesa er også midtbanespiller. Den lovende engelske spissen Tammy Abraham kom også i sommer på sesonglangt lån fra Chelsea. Han er U21-landslagsspiller for England. I tillegg til at Llorente forsvant var det selvsagt også tungt for Swansea-fansen at islendingen Gylfi Sigurdsson forlot klubben til fordel for Everton. Sigurdsson ble en kostbar spiller for Everton, men Swansea fikk også en god slump penger for midtbanespilleren Jack Cork som gikk til Premier League-konkurrent Burnley.

Så langt denne sesongen har Swansea hentet alle sine fem poeng på bortebane hvor de ennå ikke har sluppet inn mål. De har blant annet spilt 0-0 mot Tottenham på Wembley etter meget godt forsvarsspill og ikke minst keeperspill av Lukasz Fabianski. På hjemmebane har de imidlertid slitt veldig og sist helg ble det 1-2 tap mot Watford.

På skadelista til Swansea finner vi midtbanespillerne Ki Sung-yeung og Nathan Dyer samt forsvarsspilleren Kyle Bartley. Ingen av disse blir spilleklare til lørdag.

West Ham gikk dessverre tomhendte av banen sist mot Tottenham etter at opphentingen nesten endte med poeng. Det var imidlertid mye positivt å hente fra oppgjøret og hjemmelaget var heller ikke heldig med enkelte avgjørende dommeravgjørelser i kampen. Dette betyr at West Ham igjen er under nedrykksstreken og med 4 poeng på 6 kamper sier det seg selv hvor viktig møtet med Swansea er.

Slaven Bilic har gått over til en trebacks-linje de siste kampene. Selv om det endte med tre baklengs mot Harry Kane & co forrige helg må denne omleggingen sies å ha vært vellykket. Med James Collins ute med skade var det Fonte, Reid og Ogbonna som spilte sammen mot Tottenham. Det er ventet at de tre starter også mot Swansea og at Joe Hart fortsetter som sisteskanse.

West Hams taktiske utgangspunkt fungerte svært bra sist helt til Michail Antonio måtte forlate banen med skade. Selv om det var en strekkskade som plaget Antonio sist var den ikke av det alvorlige slaget og han er ventet tilbake i troppen allerede denne helgen. En annen strålende nyhet er at Manuel Lanzini også er spilleklar. Det var først signalisert at Lanzini ikke ville bli klar før etter den forestående landskamppausen, men gledelig nok er han i troppen på lørdag.

På West Hams skadeliste finner vi nå kun nevnte James Collins, Pedro Obiang og Edimilson Fernandes.

At Lanzini og Antonio er tilbake betyr at Bilic plutselig opplever tøff kamp om plassene offensivt i banen. Mot Spurs startet Noble og Kouyate sentralt på midten. Det er ventet at de to fortsetter der og at også Aaron Cresswell og Pablo Zabaleta fortsetter som vingbacker. Helt fremme startet Marko Arnautovic, Chicharito og Antonio sist hvor sistnevnte ble erstattet av Andy Carroll allerede i første omgang. Dersom vi antar at Lanzini og Antonio starter på benken etter sine skadeopphold så er det nærliggende å tro at Bilic velger Arnautovic, Carroll og Chicharito som de tre mest offensive. Om han gjør alvor av å spille med både Carroll og Chicharito helt på topp er usikkert. Det som imidlertid er sikkert er at de som starter på topp må bevise at de fortjener plassen. Med spillere som Sakho og Ayew i bakhånd, i tillegg til Lanzini og Antonio, sier det seg selv at det må presteres av de som er på banen i «claret & blue».

Dette må utvilsomt kunne omtales som en sekspoengs-kamp. West Ham har 4 poeng mens Swansea har 5 før helgens ligarunde og det laget som eventuelt stikker av med tre poeng på London Stadium vil klatre flere plasser på tabellen. I tillegg er det alltid godt å kunne ha med seg en positiv opplevelse ved inngangen til en periode med landskamper. Dersom West Ham klarer å spille like aggressivt som mot Huddersfield for tre uker siden er mulighetene for poeng mot Swansea veldig gode. Vi krysser fingrene for at det blir en god opplevelse å være West Ham-supporter lørdag ettermiddag og -kveld. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar