Kurt Zouma er klar for West Ham

Lørdag kveld ble det endelig bekreftet at den franske midtstopperen Kurt Zouma er klar for West Ham. Det er en stor signering for klubben og en skikkelig klassespiller som nå har signert på en permanent avtale. Han kommer fra Chelsea og har undertegnet på en 4-års avtale. Selv om overgangssummen ikke er offentlig så er det mye som tyder på at den ligger rundt 25 mill pund. 

Zouma ble Chelsea-spiller i 2014 da han kom fra St Etienne i Frankrike som 19-åring. Han har vært på utlån til nettopp St Etienne, Stoke (2017-2018) og Everton (2018-2019), men har også rukket å få med seg 99 kamper for Chelsea. Zouma har mange kamper for Frankrikes aldersbestemte landslag og 8 kamper for A-landslaget. Han er for øvrig tatt ut i troppen til Frankrikes VM-kvalifiseringskamper den kommende uka og vil derfor ikke bli å finne på West Hams treningsanlegg Rush Green før han er tilbake fra landskampoppdraget.

West Hams nye midtstopper er stor (190 cm), sterk og målfarlig på offensive dødballer. Forrige sesong scoret han ikke mindre enn 5 ligamål på 24 kamper – en svært god statistikk for en forsvarsspiller. Selvom det har vært skrevet om flere andre aktuelle stoppere gjennom sommeren skal Zouma ha vært David Moyes’ klare førstevalg.

Med kjøpet av Kurt Zouma har West Ham fire solide midtstoppere hvor Ogbonna, Dawson og Diop er de tre andre foruten unggutter som Baptiste. Det er nærliggende å tro at Zouma og Ogbonna vil være førstevalg, men vi vet også at West Ham skal ut i et tøft kampprogram utover høsten og alle de fire vil garantert få rikelig med spilletid.

Vi ønsker selvsagt Kurt Zouma velkommen til West Ham og gleder oss til å se han spille i claret & blue.

Legg igjen en kommentar