Kvartfinale Carabao Cup: Tottenham – West Ham

Tottenham Hotspur Stadium 22. desember kl. 20.45, kvartfinale Carabao Cup: Tottenham Hotspur – West Ham United

Onsdag kveld spiller West Ham kvartfinale i ligacupen mot Tottenham så sant det ikke kommer flere covid-utbrudd som vil gjøre det vanskelig å få avholdt kampen. Lagene har møttes en gang i ligaen denne høsten da West Ham vant 1-0 på London Stadium etter scoring av Michail Antonio.

Tottenham fikk en svak start på sesongen og det tok ikke lang tid før manager Nuno Espirito Santo fikk sparken. Inn dørene på nye Tottenham Stadium kom italienske Antonio Conte og etter å ha studert hans merittliste som manager er det ikke rart at Tottenham-fansen har forventninger. Conte kommer senest fra seriemester-tittel med Inter forrige sesong og de fleste husker sikkert også suksessen han oppnådde med Chelsea for noen sesonger siden.

Resultatene har bedret seg etter at Conte tok over og i øyeblikket er de på 7. plass kun to poeng bak West Ham og med to kamper til gode i seriespillet. I Europa Conference League er de utslått etter noen svake resultater samt at siste gruppespillskamp mot Rennes ikke kunne gjennomføres grunnet covid-smitte i Spurs-leiren og Rennes ble tildelt seieren. På veien mot kvartfinalen i ligacupen har Tottenham beseiret Wolverhampton og Burnley.

På skadelista før møtet med West Ham har Tottenham kun midtstopperen Cristian Romero mens den unge kantspilleren Bryan Gil har vært syk og det er noe usikkert om han vil være spilleklar.

Søndagens Premier League kamp mot Liverpool ble en fartsfylt forestilling. Harry Kane scoret for første gang på lang tid og han må West Ham-forsvaret som vanlig holde et ekstra godt øye med på onsdag. Mot Liverpool spilte Ryan Sessegnon på venstreback/-kant og han klarte seg meget bra mot blant andre Salah i Liverpool-angrepet. Mot slutten av oppgjøret pådro han seg imidlertid en liten skade og vil ikke kunne spille mot West Ham. Sessegnon har fått lite spilletid etter sin overgang fra Fulham, og når han nå endelig hadde fått tillit passet det selvsagt ekstra dårlig å bli skadet. Andre spillere som har fått mer tillit under Conte er Harry Winks og Dele Alli på midtbanen.

West Ham fikk sin kamp mot Norwich utsatt sist lørdag og har derfor ikke spilt kamp siden tapet mot Arsenal forrige onsdag. David Moyes uttaler likevel at han nå kunne ønske seg et lite opphold i kampprogrammet etter en lang periode med mye kamper og hard belastning på spillerne.

Moyes uttaler også at han ville elske å vinne et trofe med West Ham, men at det er tøffe prioriteringer som må gjøres. At klubben ligger på 5. plass i ligaen samtidig som de er med i både Europa League og Carabao Cup er positivt og viser at klubben har prestert sterkt hele høsten. På veien mot kvartfinalen har klubben beseiret Manchester United og Manchester City så ingen skal i hvert fall si at klubben har nytt godt av en heldig trekning så langt.

Vi vet at forsvarsspillerne Ogbonna og Zouma definitivt er ute med skade, men det kan være en mulighet for at Ben Johnson kan rekke onsdagens cupkamp. Aaron Cresswell har stått over de siste kampene og det er fortsatt noe usikkert om han blir spilleklar nå. David Moyes var ikke villig til å gå i detalj på skadesituasjonen i sin pressekonferanse før kvartfinalen og det er derfor mange usikkerhetspunkter i forhold til hvilke elleve som løper utpå matta fra start. Vladimir Coufal er utestengt etter sin høyst tvilsomme utvisning mot Arsenal så om Johnson skulle bli spilleklar vil det være fantastisk.

Det er ellers ventet at West Ham vil stille et sterkt mannskap. Mest sannsynlig vil Areola starte i mål, men akkurat det er neppe kontroversielt. Declan Rice vil garantert spille, men om han får med seg Soucek, Noble eller Kral er usikkert. Om Moyes velger å la Vlasic eller Yarmolenko få en sjelden startplass gjenstår å se. To spillere som tradisjonelt har gjort det godt mot Spurs er Michail Antonio og Manuel Lanzini. Forhåpentligvis kan de to fortsette den gode statistikken på bitte lille julaften.

Manuel Lanzini Goal For West Ham Vs Tottenham Leaves Fans Heartbroken

Selv om ligacupen tradisjonelt har vært en turnering mange klubber har nedprioritert vil både Moyes og Conte gjøre alt de kan for å vinne denne kampen. Seier her betyr at klubben kun er en kamp unna Wembley-finale og det er noe begge to er svært interessert i å få oppleve 27. februar 2022. Vi krysser fingrene for at West Ham fortsatt er med når semifinalene trekkes etter kampslutt onsdag kveld.

Legg igjen en kommentar