Kvartifinale Carabao Cup

Anfield 20. desember kl. 21.00: Carabao Cup kvartfinale, Liverpool – West Ham United

Onsdag spiller West Ham kvartfinale i ligacupen mot Liverpool på Anfield. Kan dette bli sesongen da hvor West Ham vinner sitt første trofe i denne turneringen noensinne? Det nærmeste klubben har vært å stå igjen som vinner av turneringen var i 1981. Som i torsdagens kamp var Liverpool motstander også den gangen da de møttes i finalen. Første kamp på Wembley endte 1-1 etter ekstraomganger mens Liverpool ble for sterke i omkampen på Villa Park der Paul Goddard ga West Ham.

Både West Ham og Liverpool kom inn i turneringen i 3. runde der Liverpool beseiret Leicester med 3-1 på hjemmebane. I 4. runde møtte de Bournemouth på bortebane hvor de til slutt sto igjen som seierherre etter at Darwin Nunez hadde satt inn seiersmålet i 2-1 seieren.

I Premier League har de røde imponert denne høsten og ligger i øyeblikket på 2. plass poenget bak Arsenal. Kampen mot Manchester United på søndag ble et lite antiklimaks for hjemmefansen på Anfield da det meste lå til rette for at det skulle bli en komfortabel seier mot erkerivalen fra Manchester. Selv om Liverpool skapte flest sjanser og dominerte banespillet klarte de ikke å få inn den avgjørende scoringen og de kunne faktisk ha tapt kampen da bortelaget kom til noen gode muligheter i andre omgang.

Det er usikkert hvilke elleve som løper på banen for hjemmelaget onsdag kveld. De skal spille toppkamp i Premier League mot Arsenal førstkommende lørdag og det er derfor ventet at manager Klopp kommer til å gjøre noen endringer til denne kampen.

På skadelista til Liverpool finner vi forsvarsspillerne Andy Robertson og Joel Matip, mens det lengre fremme på banen mangler Diego Jota, Stefan Bajcetic og Thiago. I tillegg er Alexis McAllister og Ryan Gravenberch usikre da de også har litt skadetrøbbel.

West Ham kommer fra to meget sterke hjemmekamper hvor Freiburg og Wolves er beseiret med hhv 2-0 og 3-0. Det har vært vist mye positiv angrepsfotball og et klart bevis på at spillerne kan betraktelig bedre enn det som ble vist mot Fulham for bare en og en halv uke siden. Kudus og Paqueta fikk mye, og fortjent, skryt etter Wolves-kampen. I tillegg har Alvarez vist mye positivt den siste tiden og at han fikk både målgivende og scoring mot  Freiburg var veldig morsomt.

Areola har vært ute med en liten skade de siste kampene, men i de to siste har han sittet på benken. Om det at Areola satt på benken også mot Wolves nå sist betyr noe annet enn at de ønsker å matche han litt forsiktig etter skaden er vanskelig å si. Uansett har Fabianski gjort sine saker bra de kampene han har fått sjansen.

Mest sannsynlig så spiller Mavrapanos i midtforsvaret mot Liverpool slik at enten Zouma eller Aguerd kan få verdifull hvile mens det er vanskelig å finne gode erstattere til Coufal og Emerson på backene. Spesielt på venstresiden er det tynt når Cresswell viser såpass store svakheter som da han fikk sjansen mot Fulham.

Vi tror ikke Moyes velger å gjøre altfor store endringer da han sikkert ønsker seg en seier her, men Fornals og Benrahma kan få sjansen slik at et par av de andre kan få slippe 90 minutter her. Michail Antonio er fremdeles ute med skade, for øvrig den eneste i West Ham-troppen som ikke er tilgjengelig.

Dersom kampen står uavgjort etter 90 minutters spill vil den gå direkte til straffesparkkonkurranse. Det spilles altså ikke ekstraomganger eller omkamp i denne turneringen. En sjelden seier på Anfield hadde smakt utrolig godt og vi krysser fingrene for at hele laget spiller like god som mot Wolves og Freiburg den siste uka. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar