Leicester – West Ham

King Power Stadium 28. mai kl. 17.30: Leicester City – West Ham United

Så er vi kommet til siste serierunde i en lang sesong som for West Ham åpnet med 0-2 tap mot Manchester City og hvor prestasjonene i Premier League har vært ganske mye svakere enn de to foregående sesongene. Heldigvis ble ny Premier League-kontrakt sikret før de siste to rundene og det er kun en kamp om å ende et sted mellom 12. og 15. plass på tabellen som står på spill søndag.

West Hams motstander på søndag er Leicester og de har betydelig mer å spille for på sesongens siste kampdag. De befinner seg i øyeblikket på 18. plass og de er nødt til å klatre en plass siste serierunden om det ikke skal bli nedrykk til Championship. For at Leicester skal beholde plassen i Premier League må de vinne mot West Ham samtidig som Everton ikke tar tre poeng i sin hjemmekamp mot Bournemouth. Med de forutsetningene sier det seg selv at West Ham vil få veldig vanskelig motstand tidlig kveld søndag. Møtet mellom West Ham og Leicester på London Stadium i november rett før VM-pausen endte med 2-0 seier til de helblå.

Det er kun syv år siden Leicester på mirakuløst vis ble ligamester med Claudio Ranieri som manager. Inneværende sesong ble resultatene så svake at Brendan Rodgers måtte pakke sakene sine og forsvinne ut dørene på King Power Stadium, men med Dean Smith som manager mot slutten av sesongen har ikke situasjonen bedret seg for «The Foxes». De har kun en seier på de siste ligakampene og mot Newcastle sist mandag var det kun godt keeperspill av danske Iversen og en god porsjon flaks som hindret tap.

Foran inneværende sesong mistet Leicester blant annet keeper Kasper Schmeichel og i starten av sesongen virket det som de hadde et seriøst keeperproblem. Danny Ward gjorde mye rart, men etter hvert spilte han seg stort opp. Likevel har de slitt hele sesongen og nøkkelspillere som James Maddison, Youri Tielemans og Jamie Vardy har ikke vært så gode som de har vist tidligere. Sistnevnte har vært litt ut og inn av laget og det er ting som tyder på at han ikke har mange sesonger igjen på høyeste nivå.

I forsvaret mistet de Wesley Fofana til Chelsea allerede i august og selv om den nye stopperen Wout Faes har vært brukbar har de hatt forsvarsproblemer med Jonny Evans og Ryan Bertrand skadet mens tyrkiske Caglar Soyuncu har vært helt ute av form.

Til sesongavslutningen er Soyuncu ute med skade sammen med James Justin, Jannik Vestergaard, Ryan Bertrand og Danny Ward. Dessuten er det usikkert om Wilfried Ndidi blir spilleklar.

West Ham spilte en god kamp mot Leeds sist selv om det bare var tre dager siden den historiske semifinalen mot AZ Alkmaar. Nå har de hatt en hel uke å ta seg igjen på og Nayef Aguerd som måtte stå over sist med en liten skade er nå tilbake og kampklar.

Nayef Aguerd is West Ham United's Rolls Royce after truly sensational  display vs Everton

Med 10 dager igjen til finalen i Conference League blir det spennende å se hvordan David Moyes velger å komponere startelleveren mot Leicester. Klubben har et ansvar for å stille slagkraftig, spesielt ettersom Leicester er innblandet i nedrykksstriden sammen med Leeds og Everton. Det er likevel grunn til å tro at han lar noen nøkkelspillere få slippe å spille samtlige minutter på søndag.

Gianluca Scamacca begynner å komme seg etter sin kneoperasjon, men han er ikke fullt tilbake før til sesongoppkjøringen i juli. Han er imidlertid eneste på skadelista så Moyes har et bra utvalg å plukke fra.

Med seier mot Leicester og noen andre resultater riktig vei så kan faktisk West Ham ende så høyt oppe som nummer 12 på tabellen. Da vil klubben i såfall passere Chelsea som er den klubben som har brukt mest penger på spillerkjøp av samtlige denne sesongen. Det vil likevel ikke gjøre at konklusjonen på Premier League-sesongen for West Ham har vært skuffende, men med finale i Conference League som avslutning på sesongen kan det ende riktig bra. Vi håper generalprøven før finalen i Praha ender med seier på søndag og viktigst av alt – at ingen spillere pådrar seg skader. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar