Ligacup 2. runde: Newport – West Ham

Rodney Parade 27. august kl. 20.45: Carabao Cup 2. runde: Newport County – West Ham United

Tirsdag spiller West Ham sesongens første cupkamp da Newport County er verter i andre runde av Carabao Cup, eller ligacupen som den er bedre kjent som. Forrige sesong endte West Hams cupeventyr i 4. runde da Tottenham ble for sterke på London Stadium etter at Wimbledon (3-1) og Macclesfield (8-0) var beseiret på veien dit.

Newport County har slått ut Gillingham på veien til andre runde. I første runde måtte de imidlertid gjennom straffesparkkonkurranse før avansementet var sikret. For to sesonger siden beseiret de både Leeds, Leicester og Middlesbrough i FA cupen før de måtte gi tapt for Tottenham i kvartfinalens omkamp. Sist sesong imponerte de stort mot Manchester City i femte runde før de måtte se to mål bakover på tampen som avgjorde kampen til favorittene i lyseblått. Det er altså ikke noen enkel cupmotstander West Ham møter denne tirsdagskvelden.

Til daglig spiller Newport i League Two, altså på nivå 4 i engelsk fotball. Etter fem serierunder ligger de plassert på en pen 5. plass etter to seire og tre uavgjorte kamper. Klubbens toppscorer så langt denne sesongen heter Padraig Amond. Han har 3 mål på samvittigheten så langt denne høsten.

Manager Michael Flynn har slitt med noen skader hittil i sesongen. Spissen Jamille Matt og den sentrale midtbanespilleren Josh Labadie er usikre da de sliter med hhv kne- og hamstringskade. Forsvarsspilleren Scot Bennett og midtbanespilleren Matthew Dolan er imidlertid klare til å spille om manageren ønsker å se dem på banen.

Keeper Nick Townsend har spilt rollen som andrekeeper hittil denne høsten, men han ble stor helt i straffesparkkonkurransen sist og det er ventet at han starter også mot West Ham på bekostning av førstekeeper Tom King.

West Ham kommer fra en herlig borteseier mot Watford og spillernes selvtillit bør ha fått seg en real boost. Spesielt gledelig sist var det å se at de spillerne som ikke kunne være med mot Brighton, Haller, Noble og Anderson, glimtet og spilte en stor kamp alle sammen.

Det er ny seriekamp førstkommende lørdag (mot Norwich) og det er ventet at Pellegrini vil spare en del av de som har spilt ligafotball de siste ukene i cupkampen mot Newport. I mål kommer nok Roberto inn for Fabianski mens det i hvert fall er ventet at Ben Johnson tar en av backplassene og muligens Pablo Zabaleta på den andre. Fabian Balbuena spiller stopper mens Jack Wilshere nok vil få muligheten til å få verdifull kamptrening på en av midtbaneposisjonene. Det er også ventet at Sanchez og Yarmolenko får spille, muligens også Snodgrass. Den nye spissen Ajeti får garantert sin debut i West Ham-trøya denne tirsdagen og det blir spennende å se hva han kan få til. Den sist ankomne forsvarsspilleren Cordoso er imidlertid ikke aktuell for førstelagsfotball ennå ifølge Pellegrini.

På skadelista finner Pellegrini nå Winston Reid igjen mens Javier Hernandez pådro seg en smell i kneet forrige uke og måtte stå over mot Watford. Hernandez skal visstnok være tilbake i trening med førstelaget allerede på torsdag.

Det hadde vært morsomt med en skikkelig cup-run fra West Ham og kanskje får vi oppleve det i år. Da må i såfall Newport beseires i andre runde. Kampen sendes for øvrig direkte på Viasport plus for de som har den tilgjengelig. Come on you Irons.

1
0

Legg igjen en kommentar