Ligacup 4. runde: Tottenham – West Ham

Bilderesultat for carabao league cup

Carabao Cup 4. runde, Wembley Stadium 25. oktober kl. 21.00: Tottenham Hotspur – West Ham United

Onsdag kveld reiser West Ham til Wembley for første gang siden opprykksfinalen mot Blackpool i mai 2012. Denne gang er det 4. runde i ligacupen og Tottenham er verter i sin lånte storstue. Klubbene har allerede møttes en gang denne sesongen da Spurs reiste fra London Stadium med 3-2 seier i ligaen. Siste gang de to klubbene møttes i ligacupen var 2013 da West Ham vant 2-1 på White Hart Lane. Målscorere for bortelaget den gang var Matt Jarvis og Modibo Maiga.

Tottenham hadde i starten på sesongen problemer med å prestere på sin hjemmebane for sesongen, Wembley, men den senere tiden har det løsnet også der. Hittil ser det ut som om klubben klarer å leve opp til den strålende fjorårssesongen da de blant annet endte på 2. plass i Premier League. Denne sesongen har de også Champions League å konsentrere seg om og selv om klubben havnet i en meget vanskelig gruppe tyder nå alt på at de vil klare å avansere fra gruppespillet på bekostning av tyske Borussia Dortmund. I ligacupen, eller Carabao Cup som den heter denne sesongen, har Tottenham så langt spilt en kamp, da beseiret de Barnsley med 1-0 på hjemmebane.

Manager Mauricio Pochettino har en stamme med spillere som nesten aldri er skadet og som leverer uke etter uke. Keeper Hugo Lloris har denne høsten vist en form som han knapt kan vise til tidligere mens Kieran Trippier har vært strålende på høyreback. Det er vanskelig å tro at Spurs-fansen tenker noe mer på Kyle Walker etter at Trippier har overtatt hans plass på den måten. I midtforsvaret har den unge columbianeren Davinson Sanches tatt nivået umiddelbart etter overgangen fra Ajax i høst noe han blant annet viste i møtet med West Ham og Andy Carroll tidligere i høst. På midtbanen er fremdeles danske Christian Eriksen og Dele Alli de som får mest oppmerksomhet ettersom de er på scoringslista rett som det er mens Harry Kane fortsetter der han slapp forrige sesong og scorer mål nærmest på bestilling.

Det er antydet at Harry Kane får hvile i cupkampen på onsdag. Da vil i såfall Fernando Llorente overta spissplassen. Det er ellers også grunn til å tro at Pochettino velger å gjøre endringer på laget som den siste uka har spilt uavgjort mot Real Madrid i Champions League og spilt ut Liverpool i ligaen. På skadelista finnes fremdeles midtbanespillerne Victor Wanyama og Erik Lamela mens Danny Rose og Mousa Dembele er tilbake i full trening og kan få spilletid på onsdag.

I West Ham er det mye å ta tak i etter den meget svake hjemmekampen mot Brighton sist fredag. Det har vært spekulert heftig rundt Slaven Bilic’ fremtid i klubben og selv om vi ikke får noen offisiell uttalelse fra styret om akkurat den saken er det mye som tyder på at han vil få denne cupkampen og førstkommende helgs ligakamp mot Crystal Palace til å bevise at han fremdeles er rett mann for managerjobben i West Ham. Bilic så ut som en slagen mann etter tapet mot Brighton så det blir spennende å se om han har fått tilbake energien på onsdag, både hos spillerne og hos seg selv.

Mange spillere virker helt ute av form om dagen, men i fotball kan mye forandre seg raskt. På onsdag er Andy Carroll spilleklar igjen etter karantenen for rødt kort. Carroll er en type som kan gå foran med innsats og vilje til å ofre seg i taklingene (bare han ikke går for hardt inn som mot Burnley). Michail Antonio fikk seg en smell i brystet sist og selv om han fullførte kampen har skaden gjort at han er uaktuell mot Tottenham. Foruten Antonio gir West Hams skadeliste liten grunn til bekymring. James Collins og Diafra Sakho er så vidt tilbake i trening og ingen av de vil nok bli å finne på banen onsdag kveld.

Selv om hver kamp er «livsviktig» for West Ham og Bilic i dagens situasjon vil det ventelig bli foretatt endringer i startoppstillingen til cupkampen. Bilic har allerede bekreftet at Adrian står i mål, som han har gjort begge de to foregående kampene i denne cupen (mot Cheltenham og Bolton). Det kan også være muligheter for at Sam Byram får kjenne litt på førstelagsfotball igjen etter å ha mistet plassen sin på laget til Pablo Zabaleta. På midten vil med stor sannsynlighet Mark Noble igjen være på banen og han kan få følge av Edimilson Fernandes og Andre Ayew. I forsvaret vil nok Angelo Ogbonna og Aaron Cresswell få spilletid.

Det vil være en stor prestasjon om West Ham klarer å slå ut Tottenham av ligacupen denne onsdagskvelden. Det er likevel fullt mulig dersom spillerne som er utpå banen har tro på at nettopp det kan skje. Det som imidlertid er en forutsetning er at samtlige spillere må spille med «hjertet utenpå drakta» og ofre seg adskillig mer enn hva som var tilfellet mot Brighton. Kan Slaven Bilic klare å få spillerne opp på det nivået? Det laget som vinner denne kampen er klar for kvartfinale og det burde være motivasjon nok til å ta denne kampen på største alvor. Vi krysser fingrene for at West Ham kan overraske og at vi finner klubben vår i hatten når kvartfinalene skal trekkes. Come on you Irons!

Kommentarer

  1. Alexander Middleton

    Mats leverer klasse som vanlig! Her er det bare for Viasat å lese seg opp før kveldens sending.

Legg igjen en kommentar