Ligacup: West Ham – Arsenal

Carabao Cup 4. runde, London Stadium 1. november kl. 20.30: West Ham United – Arsenal

West Ham avanserte til ligacupens (Carabao Cup) 4. runde ved å beseire Lincoln City fra League One med 1-0 på bortebane i forrige runde etter scoring av Tomas Soucek. Trekningen av fjerde runde ga flere oppgjør mellom to Premier League-klubber og det så lenge ut til at West Ham kunne være heldige og få en motstander fra lavere divisjoner. Arsenal var egentlig eneste «store» motstander igjen da trekningen nærmet seg slutten, men som så mange ganger de siste sesongene ble det en av turneringens favoritter som skal møte West Ham. Kampen spilles på London Stadium og selv om Arsenal har en god spillerstall er det ingen umulighet for hjemmelaget å ta seg til kvartfinalen med seier her.

Forrige sesong røk begge disse klubbene ut av turneringen allerede i 3. runde. Arsenal tapte 1-3 hjemme mot Brighton, mens West Ham måtte se seg beseiret av Blackburn etter straffesparkkonkurranse. En viktig grunn til at Arsenal røk ut så tidlig i turneringen var nok at de nesten utelukkende spilte med spillere som vanligvis ikke var i førsteelleveren, men om manager Arteta vil spare så mange av stjernespillerne denne gang er mer tvilsomt.

Arsenal er i god form og beseiret senest Sheffield United 5-0 på lørdag. I den kampen var kaptein Martin Ødegaard plassert på benken da han skal ha slitt med en liten belastningsskade mens den solide stopperen Gabriel også var plassert på benken og ble erstattet av Jakub Kiwior. I tillegg var Gabriel Jesus på skadelista og hans erstatter Nketiah takket for tilliten med å score hele tre mål. I Ødegaards fravær var Emile Smith-Rowe tilbake på midtbanen mot Sheffield United etter et langt fravær fra førstelaget.

Dersom Arteta velger å benytte noen av de som vanligvis ikke starter i Premier League vil vi kanskje få se Aaron Ramsdale i mål, Gabriel og Tomiyasu i forsvaret, mens Jorginho, Vieira og/eller Reiss Nelson vil være å finne på midtbanen. Om Declan Rice kommer til å starte oppgjøret mot gamle lagkamerater er uvisst, men Arteta går i forkant av oppgjøret langt i å signalisere at han vil bli å se på banen i løpet av kampen i det minste.

West Ham kommer fra en uke med 3 tap mot hhv Aston Villa (1-4), Olympiakos (1-2) og Everton (0-1). Det var et lag med litt mangel på selvtillit vi fikk se mot Everton på søndag og dette er noe David Moyes må få orden på så raskt som mulig og trenden skal snus.

Moyes sier på pressekonferansen før onsdagens kamp at ligacupen er en mulighet til å spille på Wembley og hente et trofe så de vil gjøre det de kan for å vinne mot Arsenal. Han vil nok likevel være litt forsiktig med hvilke spillere han benytter med tanke på at det er en ny viktig Premier League-kamp mot Brentford allerede førstkommende lørdag. Det som er temmelig sikkert er at Lucas Paqueta og Edson Alvarez vil spille på onsdag ettersom begge de to har pådratt seg så mange gule kort at de må stå over mot Brentford til helgen.

Vi får mest sannsynlig se Fabianski i mål og spillere som Thilo Kehrer, Mavrapanos, Benrahma, Fornals vil få spilletid. Michail Antonio ble byttet ut relativt tidlig på søndag og om Moyes velger å benytte han fra start nå blir spennende å se. Emerson var suspendert på søndag og er spilleklar igjen nå. Det var tydelig i kampen mot Everton at det manglet noe offensiv kraft på venstresiden da Aaron Cresswell ikke har samme repertoaret fremover på banen. Forhåpentligvis får vi se Emerson kombinere med Paqueta igjen som de har gjort så bra tidligere i høst på onsdag.

Emerson Palmieri names the one West Ham signing who has impressed everyone  after transfer - football.london

Ettersom mange Premier League lag møtes i denne runden vil det garantert være muligheter for å trekke lag fra Championship eller League One i kvartfinalen for de som avanserer dit. Det hadde smakt veldig godt med en seier mot Arsenal her og forhåpentligvis vil vi se West Ham i hatten blant de lagene som er med i trekningen onsdag kveld. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar