Liverpool – West Ham

Anfield 24. september kl 15.00: Liverpool – West Ham United

Søndag tar West Ham turen til Liverpool og en tradisjonelt sett veldig vanskelig bortearena. Forrige sesong endte tilsvarende oppgjør 1-0 til hjemmelaget etter at Jarrod Bowen hadde misset et straffespark for West Ham. Siste West Ham-seier kom høsten 2015 da Mark Noble & co like godt slo til med 3-0 seier.

Liverpool har fått en fin start på sesongen og etter fem serierunder ligger de på 3. plass med fire seire og en uavgjort. Sist helg ble det til slutt en sterk 3-1 seier på bortebane mot Wolves etter at de lå under til pause. Torsdag denne uka var begge klubbene ute i Europa League og Liverpool spilte borte mot LASK Linz fra Østerrike og igjen kom de tilbake fra å ha ligget under ved pause og vant 3-1. Mohammed Salah har vært sentral i begge disse kampene, selv om han startet på benken mot LASK.

Foran inneværende sesong forsvant noen av de seneste sesongenes sentrale spillere fra Anfield. Ut gikk Jordan Henderson, Fabinho, Roberto Firmino, James Milner, Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain. I tillegg er Fabio Carvalho gått på lån til RB Leipzig. De har også hentet inn noen nye spennende spillere i Ryan Gravenberch (Bayern Munchen), Alexis MacAllister (Brighton), Dominik Szoboslai (RB Leipzig) og Wataru Endo fra Stuttgart. Bortsett fra MacAllister har ingen av de nye erfaring fra Premier League, men Szoboslai har gjort en god sesongstart og vil nok bli nyttig for de røde.

Klubbens kaptein Virgil van Dijk pådro seg rødt kort mot Newcastle i tredje serierunde og ble belønnet med to kampers karantene. Han har nå sonet ferdig og vil være spilleberettiget mot West Ham på søndag. Det har også vært noen skadebekymringer i Liverpool-troppen de siste ukene og Trent Alexander-Arnold er kanskje den mest merkbare av de skadde. Han måtte melde forfall til landskampene for en drøy uke siden og det er usikkert om han blir spilleklar til møtet med West Ham på søndag. Alexander-Arnold var ikke med til bortekampen mot LASK torsdag og det var heller ikke Thiago som også sliter med en skade. Førstnevnte kan bli spilleklar til møtet med West Ham.

West Ham spilte også Europa League torsdag kveld og i likhet med Liverpool kom de tilbake fra 0-1 til å ta en fullt fortjent 3-1 seier til slutt. Moyes hadde valgt å bytte ni spillere fra de som møtte Manchester City på lørdag og det var kun Lucas Paqueta og James Ward-Prowse som startet begge kampene. Sistnevnte var igjen sentral i avgjørende situasjoner og sto for målgivende corner til både 2-1 og 3-1 scoringene hvor for øvrig Kudus og Soucek var sist på ballen.

Mohammed Kudus spilte sin første kamp fra start i West Ham-trøya i Europa League torsdag kveld og han viste mye bra. Dette er utvilsomt en spiller klubben vil få mye glede av fremover og han kan være aktuell for en startplass mot Liverpool på søndag også.

Mohammed Kudus scores first West Ham goal to make up for Angelo Ogbonna  blunder | talkSPORT

Det var ingen skader i troppen før møtet med Backa Topola på torsdag, men Jarrod Bowen var syk og var derfor ikke i troppen. Forhåpentligvis er Bowen frisk igjen før søndag. Aaron Cresswell måtte ut rett før pause etter at han fikk en smell i benet og må testes nærmere kampstart. Uansett ville nok ikke Cresswell startet den kampen da Emerson har vært god på ventresiden så langt i sesongen og gjort den plassen til sin.

David Moyes hadde valgt å bytte hele forsvarsrekka til torsdagens kamp, men på søndag forventes Areola, Coufal, Zouma, Aguerd og Emerson å være tilbake i startoppstillingen. Edson Alvarez var utestengt i Europa League på torsdag, men han vil være tilbake på søndag og forventes å ta en plass på midten sammen med Ward-Prowse. Tomas Soucek startet mot City og kan fort bli brukt også på Anfield for å demme opp på midtbanen, men om Moyes velger en mer offensiv tilnærming til kampen kan han kanskje velge å starte med Kudus i stedet. Helt på topp har Michail Antonio gjort spissplassen til sin etter godt spill så langt i høst.

Det er ikke på Anfield at vi forventer poeng når sesongen starter, men med den gode sesonginnledningen hvor mange spillere har vist god form er det absolutt mulig for West Ham å få med seg noe hjem til London søndag kveld. Vi krysser fingrene for at det blir en fin søndag å være West Ham-supporter. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar