London Stadium – West Ham fans – hva skjer?

Mange lurer sikkert på hva som skjer rundt klubben etter bråket som skjemmet hjemmekampen mot Burnley for snaut tre uker siden og vi forsøker her på en liten oppsummering:

Det var lenge planlagt en større demonstrasjon i forkant av oppgjøret mot Burnley 10. mars hvor supportere planla å demonstrere mot eierne og hva de oppfatter som falske løfter de siste årene. Etter et konstruktivt møte mellom klubben og diverse supporterinteresser ble det imidlertid besluttet å avlyse demonstrasjonen. Det var derfor kun et svært lite antall mennesker som markerte sin misnøye i forkant av kampen.

Etter at West Ham i andre omgang kom under med 0-1 begynte i stedet diverse personer å markere sin misnøye inne på stadion. Dette i form av banestorming og kraftig mishagsytringer mot Sullivan/Gold/Brady på VIP-tribunen. David Sullivan skal visstnok også ha blitt truffet av en mynt som ble kastet fra denne gruppen av mennesker. Scenene ble til slutt så ubehagelige at de tre ble geleidet bort fra sine plasser av hensyn til deres egen sikkerhet.

Trevor Brooking nektet å forlate VIP tribunen, og ble tilslutt sittende alene

West Ham var tidlig ute på sine hjemmesider med en kort melding om at hendelsene inne på stadion ville bli etterforsket grundig og at de som oppførte seg i strid med retningslinjene ville få sin straff.

En såkalt «emergency Stadium Safety Advisory Group” ble etablert og den består i dette tilfellet av representanter fra blant annet politiet og West Ham United F.C. Denne gruppen har jobbet med å få oversikt over hva som faktisk skjedde 10. mars på London Stadium samtidig som de forsøker å finne ut hvordan slike scener skal unngås i fremtiden.

I ettertid har det fremkommet at de som stormet banen og enkelte av de som oppførte seg dårlig mot eierne/styret er blitt nektet adgang til West Hams kamper på livstid. Dette er selvsagt strenge tiltak, men også nødvendig for å sette eksempler til senere kamper og samtidig for å vise overfor både fotballforbundet og eierne av London Stadium at klubben gjør konkrete tiltak.

Til neste hjemmekamp som er påskeaften mot Southampton vil det være synlig politi inne på stadion samtidig som vaktmannskapene er blitt drillet i sine rutiner. Det er også to supportergrupper som har varslet demonstrasjoner utenfor stadion denne dagen, men at disse vil være avsluttet i god tid før kampstart. En undersøkelse gjort blant deler av fansen viser at flertallet ønsker at Sullivan/Gold/Brady holder seg borte fra London Stadium denne dagen, men om det faktisk vil skje er nok meget tvilsomt.

Det er en spent stemning rundt klubben i forkant av lørdagens kamp, spesielt med tanke på tabellposisjonen og at det samtidig kommer en annen nedrykkskandidat på besøk denne dagen. West Hams kaptein Mark Noble har vært ute på klubbens offisielle hjemmesider og understreket viktigheten av at alle står sammen i den vanskelige situasjonen klubben er i og at stemningen på tribunen faktisk påvirker spillerne på banen. Det klart største flertallet av supportere er selvsagt helt enig med Noble i det han skriver og forhåpentligvis vil ikke mindretallet ødelegge denne dagen og kanskje også hva som skjer videre. Enkelte medier har spekulert i om West Ham må spille for tomme tribuner i en fremtidig kamp om opptøyene fortsetter. Vi håper for all del at det ikke vil skje. Seier på lørdag ville selvsagt være en god start på å skape en bedre stemning rundt klubben, samtidig som tabellsituasjonen da vil se adskillig lysere ut ved inngangen til april måned.

Legg igjen en kommentar