Man Utd – West Ham

Old Trafford 4. februar kl. 15.00: Manchester United – West Ham United

Kun tre dager etter at både West Ham og Manchester United spilte Premier League-kamp er det ny kamp. De møtes denne gang på Old Trafford etter at West Ham vant oppgjøret på London Stadium lille julaften med 2-0. Målscorere for West Ham i 2-0 seieren var Jarrod Bowen og Mohammed Kudus da West Ham ga oss den perfekte julegaven.

Manchester United har hatt en tung sesong og ligger før den 23. serierunden på 7. plass, ett poeng bak West Ham. De røk ut av Champions League da de endte sist i sin gruppe, men er fortsatt med i FA-cupen. Kampen mot Wolves torsdag kveld denne uka ble en reise i opp- og nedturer som til slutt endte lykkelig da de sikret 4-3 seieren syv minutter på overtid.

Det har vært skrevet mye om enkeltspillere i Manchester Uniteds spillertropp som har slitt med å tilpasse seg. Jadon Sancho er sendt på lån til Borussia Dortmund mens Marcus Rashford var tilbake med scoring mot Wolves kun kort tid etter at han hadde vært på nattklubb i Irland mens han burde befunnet seg i Manchester. I tillegg har det stormet litt rundt Antony tidligere i sesongen og Mason Greenwood er sendt på lån til Getafe i Spania.

Samtidig som det har vært en del negativ oppmerksomhet blant enkeltspillere har lyspunktene for manager Erik Ten Hag vært de unge spillerne som har vist seg frem og tatt ansvar. Alejandro Garnacho har fått et gjennombrudd denne sesongen og scoret blant annet på et fantastisk brassespark mot Everton. Dette kan vise seg å bli sesongens scoring i engelsk fotball. I tillegg har 18 år gamle Kobbie Mainoo spilt mange kamper på midtbanen og ble som sent som mot Wolves denne uka matchvinner med en flott scoring.

Keeper Andre Onana er tilbake fra Afrikamesterskapet og samtidig ser det i øyeblikket noe lysere ut på skadelista enn på lang tid for Ten Hag. Lisandro Martinez var tilbake i midtforsvaret sammen med Varane sist mens Casemiro var tilbake på sentral midtbane. I tillegg har Rasmus Høijund fått noen scoringer den seneste tiden som sikkert har hjulpet på hans selvtillit foran mål.

Antony Martial sliter med skade og er ikke tilgjengelig. Ten Hag har ikke lagt skjul på at klubben ønsket å forsterke med en spiss i januar, men dette lyktes de ikke med og ha føler de er litt tynt besatt i den posisjonen. Foruten Martial er Mason Mount, Aaron Wan-Bissaka og Tyrell Malacia skadet mens Victor Lindelof er på vei tilbake og kan være i troppen på søndag.

West Ham leverte en skuffende kamp mot Bournemouth på torsdag. Rekken med uavgjorte Premier League-kamper etter nyttår ble forlenget til tre og selv om det ikke ble tap burde det blitt tre poeng i en sånn hjemmekamp om klubben skal ha håp om å ha «heng» på klubbene som befinner seg foran på tabellen. Det skal dog sies at West Ham nå kun har tapt en av de elleve siste kampene i Premier League. Det er utvilsomt en sterk prestasjon og gir fortsatt 6. plass på tabellen.

Kalvin Phillips debuterte for West Ham mot Bournemouth og fikk en mareritt-aktig start da han var medskyldig i baklengsmålet som kom allerede i det tredje spilleminuttet. Han skal riktignok ikke ha hele skylden for målet da pasningen han fikk fra Kurt Zouma var alt annet enn god. Vi kunne for øvrig se at Phillips ikke er i topp kampform, men han kommer nok til å bli bedre og bedre for hver kamp han får fremover.

Kalvin Phillips | Leeds United writer Phil Hay on the Hammers' new No11 | West  Ham United F.C.

På deadline day torsdag (eller egentlig dagen etter) kom den endelige bekreftelsen på at Pablo Fornals og Said Benrahma hadde forlatt West Ham til fordel for spill i hhv Spania og Frankrike. Selv om de to har fått begrenset med spilletid denne sesongen så vil dette bety at David Moyes vil ha enda mer begrenset med spillermateriell å velge blant utover våren. Det var derfor overraskende at det ikke kom flere spillere enn nevnte Phillips inn i januar-vinduet.

Mot Bournemouth på torsdag var Kudus tilbake etter å ha vært i Afrikamesterskapet med Ghana. Kudus var en av West Hams beste på torsdag og vi gleder oss over at han er med fremover. Nå er også Marokko utslått av AFCON noe som betyr at Nayef Aguerd er på vei tilbake til England. Om han er med mot Manchester United er foreløpig usikkert.

Foruten Kudus var Mavropanos og Areola de mest positive på torsdag. Ben Johnson spilte høyreback i Vladimir Coufals karantenefravær, men Coufal er tilbake nå og ventes å gå rett inn på laget igjen. Mange var overrasket over at Moyes valgte å starte med Danny Ings på benken på torsdag etter hans gode kamp mot Sheffield United, men heller valgte å starte med både Ward-Prowse, Soucek, Alvarez og Phillips på midtbanen. Det blir derfor spennende å se hvordan startelleveren vil se ut på Old Trafford søndag ettermiddag.

På skadelista finner vi fortsatt Michail Antonio og Lucas Paqueta. Forhåpentligvis vil det ikke ta lang tid nå før de er tilbake. Spesielt har Paqueta vært savnet de siste kampene da han tilfører kvaliteter som ingen andre innehar og kan erstatte.

Vi krysser fingrene for at West Ham også søndag kveld vil befinne seg foran søndagens motstander på tabellen. I så fall betyr det at minst ett poeng har blitt med tilbake til London. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar