Medlemmene svarer – Tore Søyland

Vi får noen rolige påskedager før Premier League starter opp igjen og de ni siste serierundene skal avslutte en sesong som har vært veldig positiv med West Ham-øyne. I den forbindelse har vi spurt noen av våre medlemmer hva de tenker om sesongen så langt, hvordan de tror det ender til slutt og litt om fremtiden. Følg med de nærmeste dagene på hva et lite utvalg av de skandinaviske West Ham-supporterne svarer.

Først ut er tidligere leder i Scandinavian Hammers, Tore Søyland:

 1. Hva er du mest fornøyd med fra West Ham denne sesongen?
  Jeg er aller mest fornøyd med at Moyes har klart å skape en mye jevnere tropp enn vi har sett på flere titalls år. Det er ingen tvil om at vi både har hatt bredere (større) tropp, og også bedre enkeltspillere/stjerner tidligere, men denne sesongen har vi nesten vært helt uten svake punkt i laget vårt. Hvem kan huske sist vi ikke ble pissredde hvis f.eks venstrebacken fikk ballen innenfor egen sekstenmeter, eller sist vi var såpass avslappet i sofaen hjemme når vi fikk cornere mot oss? Akkurat det med jevnt over bedre tropp enn tidligere tror jeg er den store nøkkelen til suksessen vi opplever nå.
 1. I skrivende stund har West Ham 9 kamper igjen av inneværende sesong og står med 49 poeng. Hvor mange poeng tror du klubben ender på og hvilken plassering får vi i såfall til slutt?
  Vi er West Ham. Det kan jo ikke fortsette slik ut sesongen? Jeg vet vi vi møter svært mange av lagene som ligger lavt på tabellen, men i en serieinnspurt er ikke alltid det en fordel. De kjemper med nebb og klør om hvert eneste poeng. Jeg frykter at vi dabber litt av mot slutten, og ender på 60 poeng. Det gir oss omtrent 7. plass. En plassering som er meget, meget sterk. Og som fort kan gi oss plass i Europa League.
 1. Hvis sesongen var slutt nå, hvem ville du stemt på som Hammer of the year?
  Tomáš Souček. Den mannen har ene og alene skaffet oss svært mange poeng. Pr nå er han trolig verdens beste defensive midtbanespiller offensivt.
 1. I hvilken posisjon på banen mener du West Ham har størst behov for å styrke seg kommende sesong?
  Det er uten tvil på spissplass. Her må vi få inn et par alternativer til skadeplagede Antonio.
 1. Jfr forrige spørsmål – hvilken spiller ønsker du helst at West Ham signerer i sommer (realistisk vurdering)?
  West Ham har vel blitt linket til alt som kan krype og gå av spisser i verden de siste månedene. Jeg tenker at det viktigste er at vi henter en angriper som har spilt en stund i Premier League, og som har bevist at kan score der. Det er lett å se til toppklubbene, og velge noen som kanskje ikke har fast startplass der. Tammy Abraham hadde vært perfekt for oss. Ung, engelsk og har bevist at han duger. Men han blir nok svært dyr, og muligens ikke realistisk. Det samme gjelder Gabriel Jesus, hvis Man City f.eks. skulle få tak i Haaland. Av litt mer realistiske valg velger jeg meg Danny Ings og Chris Wood. Ikke akkurat de mest sexy valgene, men jeg tror Moyes hadde fått mye ut av dem. Se også svaret mine på spørsmål 7.
 1. Hvordan vil du vurdere klubbens spillersigneringer det siste året på en skala fra 1 til 10 der 10 er best (fra januar 2020 og frem til nå)?
  Coufal er en 10’er, det samme er Soucek. Benrahma har gigantisk potensiale, men foreløpig ikke mer enn 7. Dawson får 9. Lingard har vært en åpenbaring, men ettersom det kun er et kortvarig lån, så må jeg si 8 på han. Kunne vært 10 på han også, men da måtte avtalen vært permanent. Summa summarum: 9. Den sterkeste overgangsperioden vi har hatt på to-tre tiår.
 1. Da West Ham solgte Sebastien Haller i januar endte vi som kjent opp med å ikke erstatte han. Det var imidlertid ikke manko på rykter om hvilken spiss klubben eventuelt skulle hente. En av de som ble nevnt den gang var en resignering av Marko Arnautovic. Ville du tatt den omstridte østerrikeren tilbake til West Ham? (hvorfor / hvorfor ikke)
  Jeg hadde ønsket han velkommen med vidåpne armer. Akkurat den spisstypen vi trenger. Han vet hva han hadde gått til, vi vet hva vi hadde fått, og superparet Arnautovic/Moyes hadde blitt gjenforent. Klart ingen var fornøyde med måten han forlot oss på sist, men jeg er mer interessert i scoringer for klubben i mitt hjerte – enn jeg er å være sur på en fyr jeg ikke kjenner. Og scoringer og mye action hadde det garantert blitt. Spillerne har jo også uttalt at de likte å ha han i troppen, så hele personligheten har nok fått et litt ufortjent dårlig rykte.
 1. Declan Rice er etter hvert blitt en egenutviklet nøkkelspiller for West Ham. Dette har vi opplevd en del tilfeller av tidligere også. Hvem av de foregående vil du trekke frem som en av dine største favoritter?
  Det er så mange av dem at det blir vanskelig å trekke frem kun èn. Men skal man trekke frem kun en av dem, så velger jeg han som fortsatt er hos oss. Mark Noble. Kanskje ikke like stort talent som Rio Ferdinand, Joe Cole, Frank Lampard, Michael Carrick osv., men med et mye større hjerte.
 1. I sommerens EM-sluttspill vil vi garantert få se flere West Ham-spillere som Rice, Soucek, Coufal og Fabianski. Kanskje vil også Cresswell og Ogbonna få en plass i troppen til hhv England og Italia. Jesse Lingard ligger godt an til å spille for England, selv om det er usikkert hvorvidt han er West Ham-spiller når vi kommer så langt. Hvem av disse har du størst forventninger til og hvilken nasjon tror du blir europamester?
  Jeg tror England blir bra. Av West Ham-spillere er det nok kun Rice som blir med til EM for dem. Soucek og Coufal kommer selvsagt til å spille, men de går neppe videre fra en gruppe sammen med England og Kroatia. Det er vanskelig å velge seg ut favoritter. Normalt sett hadde Tyskland vært et soleklart valg, men fadesen i VM 2018 sitter nok fortsatt i. Og de er i en knalltøff gruppe, der de møter både Portugal og Frankrike. Jeg tror det blir enten/eller for Tyskland. Kommer de seg videre fra den gruppa (som også inneholder Ungarn), da tror jeg de vinner hele EM. Hvis de ryker ut, tror jeg (faktisk) England har gode mulighet. Selv om vi alle vet at de har en lei tendens til å gjøre det vanvittig vanskelig for dem selv.
 1. Til slutt – hva ser du mest frem til når pandemien forhåpentligvis er over om ikke altfor mange måneder?
  Jeg ser aller mest frem til å kunne se sport live fra tribunene igjen. Det er ikke så viktig HVA det er. Det kan være alt fra basket, håndball, fotball, ishockey – til mindre ting som bandy, boccia, orientering eller bueskyting. Samme hva – bare gi oss muligheten til å se noe live idrett!! Til slutt kan man jo nevnte at det selvfølgelig blir stort å kunne dra til London Stadium igjen. Jeg er litt usikker på hvor «gøy» det er å være der hvis det slippes inn 5000 på stadion, men hvis vi venter et halvår ekstra, da er vi nok tilbake til full kapasitet. Det er nok først da man får WOW-følelsen igjen av å gå inn på arenaen.

Kommentarer

 1. JanToreHenriksen

  Her er det stort sett bare å nikke⚒👌

Legg igjen en kommentar