West Ham – Leicester 2-2

Remy Kongsvoll Nyheter Leave a Comment

Etter å ha hatt alle 3 poenga i lomma, så rotet vi det til på overtid, og Leicester fikk utligningen. I tillegg fikk vi rett før feilaktig annulert et mål for offide.

Før kampen 20. april: West Ham – Leicester

Mats Pettersen Nyheter Leave a Comment

London Stadium 20. april kl. 16.00: West Ham United – Leicester City

Lørdag ettermiddag spiller West Ham sesongens nest siste hjemmekamp. Motstander er Leicester som ennå ikke har tapt på London Stadium. Forrige sesong endte møtet mellom de to klubbene 1-1 etter at Cheikou Kouyate utlignet for hjemmelaget mens Leicester vant 3-2 for to år siden. Høstens møte på King Power Stadium endte 1-1 i en kamp hvor Mark Noble fikk rødt kort rett før pause. Det som skjedde utpå banen i den kampen ble imidlertid overskygget av den ufattelige tragedien da helikopteret til Leicesters eier styrtet rett utenfor stadium etter kampslutt.

Leicester har i likhet med West Ham hatt en varierende sesong. I slutten av februar fikk manager Claude Puel sparken etter en rekke med svake resultater. Inn kom den tidligere Liverpool-manageren Brendan Rodgers. Han har de siste årene vært sjef i Celtic, men da muligheten til å komme tilbake til Premier League meldte seg flyttet han sørover igjen. Rodgers har oppnådd gode resultater i Leicester den siste tiden. Forrige helg tapte de riktignok 0-1 hjemme mot Newcastle, men før det hadde de fire strake seire.

I øyeblikket ligger Leicester plassert på den 7. plassen som gir kvalifisering til Europaligaen neste sesong med 47 poeng. West Ham ligger bare fem poeng bak Leicester før helgens kamp, men mellom dem på tabellen ligger blant annet både Wolves og Watford som også har spilt en kamp mindre. Det betyr med andre ord at det skal mye til for at West Ham skal kunne kapre den ettertraktede 7. plassen slik det ser ut akkurat nå.

Toppscorer i Leicester denne sesongen er ikke overraskende Jamie Vardy. Riyad Mahrez ble solgt til Manchester City før sesongstart og hans scoringer har vært savnet. De har imidlertid hatt mye glede av James Maddison som kom fra Norwich sist sommer. I tillegg forsterket de midtbanen i januar da den belgiske landslagsspilleren Youri Tielemans kom på lån fra Monaco. Tielemans har vært meget god i Leicester-trøya denne våren. Andre nøkkelspillere er selvsagt keeper Kasper Schmeichel og de engelske landslagsspillerne Harry Maguire og Ben Chilwell.

Eneste skadefraværet i troppen til Brendan Rodgers er midtbanespilleren Daniel Amartey som ikke har spilt siden han ble skadet mot nettopp West Ham i slutten av oktober.

West Ham har tre tap på rad i ligaen (Everton, Chelsea og Manchester United) og dette har gjort at kampen om 7. plassen på tabellen er blitt svært vanskelig med kun fire serierunder igjen. Det som imidlertid har vært gledelig er spillet i andre omgangen mot Chelsea og den imponerende innsatsen og det fine spillet som ble servert mot Manchester United forrige helg. Det var kun svak dømming som forhindret Pellegrini & co å ta med seg tre poeng hjem fra Old Trafford.

Hele laget presterte godt mot Manchester United. Spesielt morsomt var det å se at Felipe Anderson har funnet igjen formen fra tidligere i sesongen mens Declan Rice igjen var en gigant på midtbanen. Det er utrolig hvilken fremgang Rice har vist gjennom sesongen, fra å bli byttet ut ved pause i første ligakamp, og hvor han ikke var i startoppstillingen igjen før i femte serierunde, til nå å være en av de første Pellegrini setter opp på lagoppstillingen.

Å spå West Hams lagoppstillinger denne våren har vært en bortimot umulig øvelse. Forrige helg var det for eksempel veldig overraskende at Pellegrini valgte å starte med Zabaleta på høyreback fremfor Ryan Fredericks som hadde imponert mot Chelsea. Mange ventet da at Zabaleta skulle få 90 svært tunge minutter mot hurtige Anthony Martial. Men som så ofte før har den rutinerte argentineren overrasket oss og han hadde full kontroll frem til han ble byttet med nevnte Fredericks 15 minutter før slutt. I tillegg storspilte også Arhur Masuaku på den andre backplassen. Om det er Zabaleta og Masuaku som igjen starter og om Ogbonna / Baluena danner stopperpar tør vi rett og slett ikke si før lagoppstillingen er på plass en time før kampstart.

Chicharito startet som enslig spiss sist og han la ned et imponerende stykke arbeid. Marko Arnautovic måtte stå over det oppgjøret grunnet sykdom. Arnautovic er nå spilleklar igjen mens Chicharito er usikker etter å ha slitt med et vondt øre de siste dagene. En annen som imponerte sist var også Michail Antonio da han kom inn for Chicharito. Antonio er derfor også en av de som helt sikkert blir vurdert seriøst til å ta en av startplassene offensivt i banen.

Manuel Lanzini måtte dessverre gå av banen et stykke ut i andre omgang sist med lyskestrekk. Han er derfor uaktuell til møtet med Leicester. Det samme er tilfelle med Samir Nasri som fremdeles sliter med strekkskaden han pådro seg under oppvarming mot Chelsea for to uker siden. En annen midtbanespiller som har slitt mye med skader er Jack Wilshere. Han er nå straks spilleklar igjen, men om vi får se han på banen denne helgen er foreløpig noe usikkert.

I tillegg til nevnte Lanzini og Nasri er fremdeles Andy Carroll, Andrey Yarmolenko, Winston Reid og Carlos Sanchez ute med skade. Om det er noen av de fire sistnevnte vi vil få se på banen før sesongslutt så er det nok i såfall Sanchez. De andre tre er definitivt ute resten av sesongen.

Hvis vi ser bort fra siste hjemmekampen mot Everton så har West Ham vært gode på London Stadium og ikke tapt en eneste kamp etter nyttår. Det er derfor grunn til å håpe på en god sesongavslutning hvor Leicester og Southampton er de to lagene som skal gjeste West Hams storstue før sesongslutt. Vi krysser fingrene for at West Hams tapsrekke brytes nå på lørdag og at vi får en fin lørdag kveld etter tre poeng og underholdende fotball. Come on you Irons!

Før kampen 13. april: Manch Utd – West Ham

Mats Pettersen Nyheter Leave a Comment

Old Trafford 13. april kl. 18.30: Manchester United – West Ham United

Lørdagens kveldskamp I Premier League spilles på Old Trafford hvor West Ham er gjester. Vi husker selvsagt godt høstens møte mellom klubbene på London Stadium da West Ham vant fullt fortjent 3-1 etter scoringer av Felipe Anderson, Andrey Yarmolenko og Marko Arnautovic. Forrige sesongs møte på Old Trafford endte med 4-0 seier til hjemmelaget i det som den gang var serieåpningen.

Manchester Uniteds forvandling etter at Ole Gunnar Solskjær overtok som manager i desember er imponerende, men samtidig så mye omtalt i norske medier at det ikke bør være nødvendig å repetere her. I øyeblikket befinner de seg på 6. plass på tabellen med 61 poeng, men kun tre poeng bak Tottenham som i øyeblikket befinner seg på den attraktive 4. plassen. Dette faktum i seg selv viser tydelig hvor viktig kampen er for «de røde djevlene» når vi samtidig vet at det kun er fem ligakamper igjen etter denne helgens kamper.

De siste ukene har ikke alt «gått på skinner» for Solskjær & co og etter den sterke borteseieren mot Paris SG i Champions League har de på fem kamper en seier og fire tap. To av tapene er riktignok i cupturneringer, men den ene seieren de har i perioden var 2-1 hjemme mot Watford, hvor spillet var alt annet enn imponerende.

Selv om formkurven til Manchester United ikke vitner om et lag i storform så vet alle at de har mange enkeltspillere i verdensklasse som er potensielle matchvinnere på en god dag. Paul Pogba har vært meget god etter managerbyttet og Marcus Rashford har scoret mål nærmest på bestilling.

De siste ukene har Solskjær hatt en del å bekymre seg over som følge av skader på nøkkelspillere og i øyeblikket er både Alexis Sanchez, Eric Bailly, Antonio Vanlencia og Ander Herrera ute med skader. I tillegg er midtbanedirigenten Nemanja Matic tvilsom til lørdagens kamp. I forsvarsrekka er det tynt på backsiden ettersom både Ashley Young og Luke Shaw er utestengt til møtet med West Ham.

Det er vanskelig å spå noe om hvilke disponeringer Solskjær vil gjøre. Etter onsdagens 0-1 tap mot Barcelona i Champions League har de kun hatt to hviledager og samtidig reiser de til Spania for returoppgjør mot Messi & co allerede tirsdag til uka. Hvordan dette påvirker laguttaket mot West Ham er vanskelig å si. Enkelte spekulerer i om Solskjær vil prioritere møtet med West Ham sterkere enn returkampen mot Barcelona ettersom det er så utrolig viktig for satsningen neste sesong å ende blant de fire beste i Premier League og dermed være kvalifisert for Champions League-spill.

I likhet med Manchester United så kan også West Ham se tilbake på en periode med relativt svake resultater. Etter siste landslagspause har de to 0-2 tap mot hhv Everton og Chelsea. Mot Chelsea var det spor til bedring, spesielt i andre omgang. Da kunne vi se en vilje til å løpe og takle slik vi har sett i en del kamper tidligere i sesongen. Marko Arnautovic har vært svak etter turbulensen rundt hans fremtid i januar, men i andre omgang mot Chelsea kunne vi igjen kjenne igjen østerrikeren slik han har fremstått for West Ham store deler av høstsesongen og siste halvdel av fjorårssesongen. Forhåpentligvis vil Arnautovic også få en scoring snart igjen.

På mandag startet Chicharito som enslig spiss mens Arnautovic var trukket tilbake i en kantrolle i første omgang. Chicharito ble byttet ut i pausen da akkurat det oppgjøret viste seg å være en nærmest umulig oppgave for han å spille ensom spiss i. Snodgrass kom da inn på midten mens Arnautovic ble flyttet opp som midtspiss. Det er grunn til å tro at Pellegrini kommer til å fortsette med Marko som spiss også på Old Trafford og hvor Chicharito heller kan komme inn fra benken.

Mens Pedro Obiang fikk en sjelden mulighet fra start mot Everton var Noble tilbake sammen med Rice mot Chelsea og det fungerte adskillig bedre. Det var også tydelig å se at Anderson var savnet mot Everton da han har hurtighet og evne til å holde på ballen som få andre i Premier League.

I forsvarsrekka var det litt overraskende at Issa Diop var vraket til fordel for Balbuena sist. Når Balbuena var frisk igjen var det ventet at Ogbonna skulle måtte vike plass, men Diop har ikke vært på topp den siste tiden og fikk da hvile. Hvem av de tre som danner stopperpar denne gang er vanskelig å si. Ryan Fredericks var tilbake på høyreback mot Chelsea og han bidro godt med sin enorme hurtighet, spesielt i andre omgang.

Samir Nasri var tenkt å komme inn ved pause på mandag, men uheldigvis pådro han seg en liten strekkskade på oppvarmingen og han er derfor heller ikke aktuell mot Manchester United. En spiller som er tilbake nå er Michail Antonio som sto over mot Chelsea som følge av en smell i foten. Jack Wilshere er straks i full trening med førstelaget og vil kunne få noen kamper på tampen av sesongen. Andrey Yarmolenko og Carlos Sanchez er også på vei tilbake fra sine langtidsskader, men om vi vil se noen av de to i aksjon for førstelaget denne våren er mer tvilsomt. De som definitivt er ute for resten av sesongen er Winston Reid og Andy Carroll.

Skal West Ham være klubben som nærmest setter spikeren i kista for Champions League spill for Manchester United neste sesong? Med poeng til bortelaget på lørdag kan det faktisk vise seg å bli tilfelle. Uavhengig av hvem av «topp-6 lagene» som ønskes blant de fire øverste når sesongen er slutt så krysser vi fingrene for et godt resultat for West Ham lørdag kveld. Tenk om vi kunne få oppleve at West Ham tar 6 poeng mot Manchester United på en sesong? Lykke til folkens, dette kan bli morsomt. Come on you Irons!

Chelsea – West Ham 2-0

Remy Kongsvoll Nyheter Leave a Comment

Det var en tung 1 omgang, hvor vi ble løpende mye imellom. 2 omgang gikk vi derimot tøft til, og det var helt jevnt helt til Hazard la på til 2-0 helt på slutten. Alt i alt en god kamp, selv om vi tapte.

Før kampen 8. apr: Chelsea – West Ham

Mats Pettersen Nyheter Leave a Comment

Stamford Bridge 8. april kl. 21.00: Chelsea – West Ham United

Monday Night football fra Stamford Bridge når vest møter øst i hovedstaden. Tilsvarende møte forrige sesong endte 1-1 etter at Chicharito kom inn og nådeløst satte inn utligningsmålet for West Ham. Da klubbene møttes på London Stadium i høst endte det målløst, selv om begge klubbene hadde nok muligheter til å score mål. Høstens møte i 6. serierunde var for øvrig Chelseas første poengtap for sesongen. For å finne West Hams siste ligaseier på Stamford Bridge må vi helt tilbake til 2002 da de kunne reise hjem med 3-2 seier etter to scoringer og storspill av Paolo Di Canio.

Chelsea åpnet sesongen strålende og tapte ikke en seriekamp før i slutten av november. Etter den tid har prestasjonene variert og til tider har fansen vært svært frustrerte og ytret sin misnøye fra tribunen. Misnøyen har i størst grad vært rettet mot manager Maurizio Sarri. Likevel er de fortsatt i høyeste grad med i kampen om en topp-4 plassering i Premier League, samtidig som de også er klare for kvartfinalen i Europa League. Første kvartfinale spilles der for øvrig førstkommende torsdag da Sarri tar med seg sin tropp til Praha for å møte Slavia Praha i første av to kvartfinaler.

Før mandagens kamp ligger Chelsea på 5. plass i ligaen med 63 poeng. Med den poengsummen er de ett poeng bak Tottenham og to foran Manchester United. Arsenal er a poeng med de blå før deres møte med Everton denne søndagen. Dette forteller hvor viktig mandagens møte med West Ham er for Chelsea. Onsdagens møte med Brighton endte med en komfortabel 3-0 seier mens de sist søndag måtte slite hardt for å få med seg tre poeng hjem fra Cardiff etter å ha ligget under med bare noen minutter igjen å spille.

Et par spillere som har stått frem den siste tiden for Chelsea er midtbanespilleren Ruben Loftus-Cheek og spissen Callum Hudson-Odoi. Begge to er unge, men har allerede rukket å debutere for Englands A-landslag. Foran mandagens kamp er Loftus-Cheek usikker ettersom han sliter med en ryggskade. For øvrig er Marcos Alonso plaget med en hamstring skade og må testes nærmere kampstart. Pedro var for øvrig ute sist, men han skal være spilleklar igjen nå.

West Ham har vært med i kampen om 7. plassen lenge nå, men forrige helgs tap mot Everton gjorde den muligheten betydelig vanskeligere å oppnå. Det verste med kampen mot Everton var riktignok spillet som ble levert. Det var nok West Hams svakeste kamp denne sesongen, både spillemessig og innsatsmessig. Så godt som ingenting fungerte og vi kunne se fortvilelsen i ansiktet til Declan Rice som kom rett fra suksess med det engelske landslaget.

Pellegrini hadde valgt å starte med Pedro Obiang sentralt på midtbanen sammen med Rice sist. Mark Noble satt på benken hele kampen og kunne se at hans lagkamerater ble overspilt på midten. Rice var en av få West Ham-spillere som i det hele tatt kunne notere noen plusser i margen, men heller ikke han klarte å sette sitt preg på kampen. Det vil være overraskende om ikke kaptein Noble er tilbake i elleveren som løper utpå Stamford Bridge mandag.

Pablo Zabaleta hadde en sterk høstsesong og viste at han fortsatt har kvaliteter som gjør at han tar en plass på et middels Premier League-lag. De siste kampene har han imidlertid ikke vært heldig og mot Everton slet han fryktelig. Det er nå signaler om at Ryan Fredericks er spilleklar igjen og trolig går Fredericks da inn på høyreback til fordel for Zabaleta. I midtforsvaret var det også åpent sist og det var kun Lukasz Fabianski som holdt West Ham inne i kampen en periode. Fabian Balbuena har vært på benken de siste kampene og det kan denne gang være på tide å starte med mannen fra Paraguay sammen med Issa Diop. Disse to dannet et meget solid stopperpar med før Balbuena pådro seg en lei kneskade rett før jul.

På offensiv midtbane var både Samir Nasri og Felipe Anderson savnet sist. De har nå trent godt hele uka og begge kan være aktuelle for en startplass mot Chelsea. Med Nasri, Anderson og Lanzini spilleklare er det i hvert fall kreativ kraft hos West Hams offensive spillere. Helt på topp startet Arnautovic sist. Han klarte imidertid ikke å skape noe på egenhånd mot Everton og det ble selvsagt ikke enklere for Chicharito som kom inn for Arnatuovic i andre omgang. Pellegrini understreker at Arnatuovic er topp motivert for å bidra mer i de siste kampene av sesongen, men om det er nok til at han starter i stedet for Chicharito mot Chelsea gjenstår å se.

West Hams skadeliste består i øyeblikket av Andy Carroll, Andrey Yarmolenko, Winston Reid, Jack Wilshere og Carlos Sanchez. Forhåpentligvis vil både Carroll og Wilshere kunne bidra noe før sesongen er slutt.

Det blir viktig for West Ham å reise seg etter den bedrøvelige forestillingen mot Everton. Samtidig vet vi at Chelsea er en ekstremt vanskelig motstander, spesielt på deres hjemmebane. For at West Ham skal ha håp om å ta med seg poeng hjem mandag kveld må de klare å håndtere Eden Hazard. Den belgiske teknikeren har hatt en stor sesong og er Chelseas overlegne toppscorer. Dersom West Hams spillere klarer å «temme» Hazard er imidlertid mulighetene for poeng betydelig større. Det hadde vært utrolig morsomt om West Ham kunne reise seg mandag kveld og på den måten igjen melde seg på i kampen om 7. plassen på tabellen. Vi krysser fingrene for poeng til bortelaget. Come on you Irons!

Før kampen 30. mars: West Ham – Everton

Mats Pettersen Nyheter Leave a Comment

London Stadium 30. mars kl. 18.30: West Ham United – Everton

Det er to uker siden siste ligakamp og alle husker selvsagt den fantastiske opphentingen til West Ham da de snudde 1-3 til 4-3 i løpet av kampens siste 15 minutter mot Huddersfield. Vi håper på bedre forsvarsspill da Everton kommer på besøk denne lørdagen for det blir garantert vanskeligere å score fire mål fremover mot de blå fra Liverpool. Forrige sesong vant West Ham tilsvarende kamp 3-1 og det ble også seier med samme sifre i bortekampen på Goodison Park i høst. Møtet i september var West Hams første ligaseier denne sesongen og Andrey Yarmolenko ble kampens store spiller med to scoringer.

Everton har befunnet seg rundt midten av tabellen stort sett hele sesongen og i øyeblikket er de plassert på 11. plass med 40 poeng, to bak West Ham. De kommer sist fra en knallsterk 2-0 seier hjemme mot Chelsea og i likhet med lørdagens motstander har sesongen vært preget av at de den ene uka spiller strålende for deretter å kunne prestere på nivå med et nedrykkslag uka etter.

Manager Marco Silva hentet brasilianske Richarlison før sesongstart og han har vært god. Han er klubbens toppscorer sammen med islandske Gylfi Sigurdsson. Det var nettopp de to som også sto for scoringene mot Chelsea siste kamp før landskamppausen.

En annen nøkkelspiller er selvsagt den engelske landslagskeeperen Jordan Pickford. Han har imidlertid også hatt en ustabil sesong og har gjort mye rart den siste tiden. I forsvaret er Michael Keane sentral og har spilt seg inn i Englands midtforsvar mens venstrebacken Lucas Digne har vist at han har mye å by på, spesielt offensivt.

Det er ingen store skadeproblemer i Evertons spillertropp før helgens kamp. Den eneste som med sikkerhet er ute er den colombianske stopperen Yerry Mina som sliter med en strekkskade.

West Ham har hatt en del spillere avgårde på landslagsoppdrag (se egen sak på scandinavianhammers.com). Heldigvis kom alle tilbake skadefrie og klare til å ta fatt på sesongens syv siste ligakamper for West Ham. Det er kun to poeng opp til Wolves på 7. plass som kan gi spill i Europaligaen neste sesong. Riktignok har både Wolves og Watford en kamp mindre spilt, men uansett er det realistisk å kunne ta den plassen med en sterk avslutning på sesongen.

Med slett forsvarsspill og Fabian Balbuena spilleklar på benken sist spørs det om ikke Pellegrini velger å la «Generalen» (Balbuena) få starte mot Everton. Mest sannsynlig må nok Ogbonna da vike plassen på laget. Det er ellers vanskelig å spå noe om laguttaket, men med det gode innhoppet til Chicharito sist (to scoringer) skal det mye til å holde han utenfor nå. Marko Arnautovic har riktignok tegnet seg på scoringslista for Østerrike tidligere denne uka (to mål), men det han viste mot Huddersfield var ikke egnet til å skremme store sterke Premier League-stoppere. Dersom Pellegrini velger å starte med en spiss på lørdag er det nok størst sannsynlighet for at den spissen vil være Chicharito.

Samir Nasri fikk masse fortjent skryt for sitt innhopp mot Huddersfield. Dersom han er spilleklar vil han trolig starte nå, men han sliter med å bli frisk etter å ha pådratt seg en liten smell. Det vil ikke bli besluttet før nærmere kampstart om han er med denne gang. Ellers er det nok også litt usikkert om det vil være Antonio eller Snodgrass som vil ta den ene kantrollen (Anderson er selvskreven på den andre).

På skadelista til West Ham finner vi fremdeles de langtidsskadde Yarmolenko, Sanchez, Reid og Wilshere. Sistnevnte skal riktignok være i trening og kan komme til å få spilletid før sesongen er slutt. Det hadde vært morsomt for Wilshere om han kom på banen og fikk vist litt av hva han kan på tampen av en sesong som har vært vond for han med store skadeproblemer. I tillegg til de nevnte fire sliter også Andy Carroll med en ankelskade. Det er foreløpig usikkert hvor alvorlig skaden er og hvor lenge «the big man» blir ute av spill.

Det er verdt å merke seg at kampen er satt opp som kveldskamp lørdag, dvs kampstart kl 18.30 norsk tid. Forhåpentligvis vil West Hams gode hjemmeform fortsette hvor vi må helt tilbake til 22. desember for å finne sist gang det ble tap på London Stadium. Med hjemmeseier her vil Everton være fem poeng bak på tabellen og vi kan fortsatt sikte mot 7. plassen ved sesongslutt. Come on you Irons!

Landslagspausen er over

Mats Pettersen Nyheter 1 Comment

Så er landslagspausen over for denne gang og spillerne som har vært avgårde med sine respektive landslag er tilbake på Rush Green og forbereder seg til helgens hjemmekamp mot Everton.

En titt på hvilke av West Hams spillere som har bemerket seg i landslagssammenheng viser i første rekke debuten til Declan Rice på Englands midtbane. Han kom inn fra benken i hjemmekampen mot Tsjekkia forrige fredag og spilte hele bortekampen mot Montenegro. Som ventet spilte Rice meget solid og får mer enn godkjent i begge oppgjørene.

Foruten Rice så var Javier Hernandez avgårde med sitt Mexico og ikke uventet tegnet han seg på scoringslista da de beseiret Paraguay med 4-2. For Paraguay satt forøvrig Fabian Balbuena på benken.

Marco Arnautovic spilte to kamper for Østerrike. Etter først å ha tapt 0-1 mot Polen måtte de også se seg slått 2-4 borte mot Israel. Riktignok scoret Arnautovic begge målene til Østerrike, men null poeng på to EM-kval kamper har gitt dem et svært dårlig utgangspunkt før fortsettelsen. Lukasz Fabianski var forøvrig ubenyttet reserve i begge Polens kamper.

Manuel Lanzini var tilbake i Argentinas landslagstropp, men han fikk ikke minutter på banen denne gang. Felipe Anderson var med i Brasils tropp som møtte Tsjekkia på tirsdag, men kom ikke på banen denne gang.

West Ham – Huddersfield 4-3

Remy Kongsvoll Nyheter Leave a Comment

En kamp hvor vi tidlig tok ledelsen, men Huddersfield straffet oss 3 ganger. med 1-3 etter 65 minutt, så hadde nok dei fleste gitt opp. West Ham brettet opp ermene, og snudde kampen på overtid. Fantastisk comeback.

Før kampen 16. mars: West Ham – Huddersfield

Mats Pettersen Nyheter Leave a Comment

London Stadium 16. mars kl. 16.00: West Ham United – Huddersfield Town

Så er det klart for ny hjemmekamp for West Ham og på London Stadium har laget faktisk ikke tapt i 2019. Fem ligakamper er spilt med tre seire og to uavgjorte i tillegg til FA-cup seieren mot Birmingham. Denne gang er det bunnlaget Huddersfield som kommer på besøk. Tilsvarende kamp forrige sesong endte 2-0 til hjemmelaget etter scoringer av Pedro Obiang og Andre Ayew.

Etter en imponerende debutsesong i Premier League fra Huddersfield forrige sesong har de for alvor landet med et brak denne sesongen. Etter 30 spilte kamper står de med kun 14 poeng etter tre seier og fem uavgjorte kamper.

Manager David Wagner som hadde heltestatus i Huddersfield etter å ha tatt klubben til Premier League samt gjennomført en solid førstesesong gikk utover høsten og vinteren tom for krefter og ba om å få avløsning. Inn kom Jan Siewert som sist hadde vært i trenerstaben til Borussia Dortmund. Siewert har hatt en nærmest umulig oppgave med å forsøke å berge klubben fra nedrykk og på de åtte kampene som er spilt siden Wagner forlot klubben har det blitt en seier og syv tap. Hjemmetapet mot Bournemouth sist helg var en trist forestilling fra hjemmelaget og det minnet mye om en spillergruppe som har gitt opp slaget om å berge plassen.

Det er selvsagt farlig å anta at spillerne har gitt opp og mest sannsynlig har Siewert fortalt dem hvor skuffet han var sist helg og at han både forventer og krever en helt annen innstilling på lørdag mot West Ham.

Huddersfield har scoret ekstremt lite mål denne sesongen og klubbens toppscorer er faktisk den danske stopperen Mathias Jørgensen med tre mål. Klubbens beste spiller forrige sesong, Aaron Mooy, har vært en del skadd denne sesongen og står derfor med kun to mål. Da West Ham måtte reise fra John Smiths stadium med 1-1 i høst var det midtbanespilleren Alex Pritchard som stod for hjemmelagets mål.

Foran lørdagens kamp har Huddersfield store skadeproblemer. Klubbens kaptein Jonathan Hogg har vært ute de siste kampene og det er ennå 2-3 uker før han er spilleklar. I tillegg til Hogg er det flere andre midtbanespillere som også er ute mot West Ham; Isaac Mbenza, Adama Diakhaby og Danny Williams mens Abdelhamid Sabiri er usikker. I tillegg er spissen Laurent Depoitre og stopperen Demeaco Duhaney uaktuelle mens forsvarsspillerne Terence Kongolo og Erik Durm er usikre.

West Ham har opplevd en berg- og dalbane periode etter nyttår hvor de går fra å spille strålende den ene uka for deretter å opptre som et helt annet lag bare noen dager senere. Dette skjedde senest forrige helg da klubben fremsto tannløse og uten tæl mot et Cardiff-lag som kjempet for tilværelsen. Uka før hadde Newcastle til tider blitt utspilt på London Stadium da West Ham vant komfortabelt 2-0.

Som nevnt innledningsvis har West Ham vært sterke på hjemmebane i 2019, men desto svakere på fremmed grunn. Forhåpentligvis klarer Pellegrini å få det beste ut av spillerne nå, selv om det ikke er mot bunnlagene West Ham har prestert best tidligere i sesongen. Det er alltid vanskelig å møte lagene som sliter i bunnen av tabellen på dette tidspunktet av sesongen, men her skal det være klasseforskjell på lagene.

Foran helgens kamp er det ikke de store skadeproblene å melde om for West Ham. Bortsett fra de langtidsskadde Sanchez, Yarmolenko, Wilshere og Reid har nå Andy Carroll pådratt seg en liten ankelskade som gjør han uaktuell mot Huddersfield. Felipe Anderson måtte ut ved pause sist, men er klar igjen nå.

Manuel Lanzini har spilt fra start de tre siste kampene, men etter en meget sterk kamp mot Newcastle så var det ikke en kamp for den lille teknikeren mot Cardiff forrige helg. Samir Nasri kom inn for Lanzini i andre omgang og han kom vel noe bedre fra det enn Lanzini i akkurat den kampen. Lukasz Fabianski var riktignok den eneste som spilte opp mot ordinær standard mot Cardiff og alle må derfor opp mange hakk om det ikke skal bli tap også mot Huddersfield.

Det er en del usikre punkter i forhold til laguttaket, men vi tar sjansen på at de som starter for West Ham starter lørdag ettermiddag er; Fabianski – Fredericks, Diop, Ogbonna, Cresswell – Rice, Noble – Anderson, Lanzini, Antonio – Arnautovic. De plassene hvor det er mest usikkerhet er nok om Snodgrass og Nasri kommer til å spille på bekostning av Antonio og / eller Lanzini. Chicharito har startet de siste kampene på topp, men forhåndspraten til Pellegrini tyder på at Arnautovic nå vil være med fra start. Fabian Balbuena var i troppen mot Cardiff og det kan også være en mulighet for at han spiller på bekostning av Ogbonna.

Det er en amputert ligarunde denne helgen ettersom flere lag er opptatt med FA-cup, og forhåpentligvis vil vi oppleve at West Ham styrker posisjonen sin gjennom å ta tre poeng. Etter denne helgen er det landskamp-pause og to uker til neste Premier League-runde. Det er bare å finne frem den fine West Ham-trøya lørdag ettermiddag folkens. Come on you Irons!

Cardiff – West Ham 2-0

Remy Kongsvoll Nyheter Leave a Comment

Dette ble en utrolig flau forestilling. Vi var ikke i nærheten av å true Cardiff, og burde sikkert tapt med større margin enn 2 mål. Denne bør glemmes fort.

Før kampen 9. mars: Cardiff – West Ham

Mats Pettersen Nyheter Leave a Comment

Cardiff City Stadium 9. mars kl. 16.00: Cardiff City – West Ham United

Manuel Pellegrini tar med seg sin tropp til Wales for å møte Cardiff lørdag ettermiddag. Cardiff er et lag West Ham har hatt særdeles godt tak på og i alle tre møtene klubbene har hatt i Premier League har West Ham stukket av med poengene. Senest i desember ble det etter hvert en komfortabel 3-1 seier på London Stadium hvor for øvrig Lucas Perez ble tomålsscorer. Totalt har West Ham vunnet de syv siste innbyrdes møtene med Cardiff i alle turneringer. På den annen side har West Ham tapt fire av de fem siste bortekampene i ligaen og i alle de kampene hvor de har tapt har de også gått målløse av banen.

Cardiff har hatt et tøft møte med Premier League etter opprykket forrige sesong, men de henger godt med i kampen om å få spille i den øverste divisjonen også neste sesong. Før helgens ligarunde ligger de på den utsatte 18. plassen med 25 poeng som er to poeng opp til Southampton som ligger på trygg plass i øyeblikket. I tillegg til at det har vært en tøff sportslig sesong kom klubben også oppi den tragiske flyulykken som førte til at deres nyinnkjøpte stjernespiss Emiliano Sala dessverre omkom før han hadde spilt en obligatorisk kamp for klubben.

Manager Neil Warnock har fått mye ut av et mannskap nesten totalt fritt for stjernespillere, hvis vi tar i betraktning at de er en Premier League-klubb. Det var nevnte Sala som skulle være klubbens målscorer og stjerne, men dessverre ble det ikke slik og de må forsøke å få det beste ut av de spillerne klubben rår over. Det har Warnock gjort på en god måte så langt og de har plukket brukbart med poeng på hjemmebane hvor blant annet klubber som Bournemouth, Southampton, Wolverhampton og Brighton har måttet reise tomhendte hjem. I typisk «Warnock-stil» kjemper spillerne knallhardt og gir maksimalt i hver eneste duell.

Den siste tiden har vært tung for Cardiff og de står i øyeblikket med tre strake ligatap. Etter å ha blitt ydmyket med hhv 1-5 mot Watford og 0-3 mot Everton på hjemmebane måtte de reise hjem fra Wolverhampton med 0-2 tap sist helg. Det er nok derfor et små-desperat lag West Ham møter på lørdag.

Cardiff har ingen utpregede målscorere, i hvert fall ikke på Premier League nivå. Så langt er Bobby Reid, Callum Paterson og Sol Bamba delt toppscorer for klubben med fire mål hver. Sistnevnte pådro seg forøvrig en lei kneskade mot Wolves sist og mister resten av sesongen. Det er et stort tap for Cardiff å miste sin stopperkjempe på et så kritisk tidspunkt av sesongen. Bamba vil mest sannsynlig bli erstattet av Bruno Ecuele Manga i midtforsvaret på lørdag. Foruten Bamba er det ingen skadeproblemer i øyeblikket for Warnock.

West Ham spilte en meget god kamp mot Newcastle sist helg og det er en spillergruppe med selvtillit som nå reiser til Cardiff med kun fire poeng opp til Wolves på 7. plassen som mest sannsynlig vil gi plass i neste sesongs Europa League.

Manuel Pellegrini valgte å rotere på laget forrige uke da han sparte noen nøkkelspillere mot Manchester City slik at de var 100% klare til møtet med Newcastle kun tre dager senere. Dette er en mulighet Pellegrini nå har fått ettersom skadesituasjonen er lysere enn på veldig lenge. Manuel Lanzini spilte samtlige 90 minutter mot Newcastle for første gang denne sesongen. Dette er selvsagt veldig gode nyheter for West Ham og denne uka fikk Lanzini beskjed om at han allerede er tatt ut i den argentinske landslagstroppen igjen.

Aaron Cresswell pådro seg en skade og måtte ut mot Newcastle sist. Han er imidlertid erklært spilleklar igjen nå og starter mest sannsynlig på venstreback, selv om Arthur Masuaku på ingen måte gjorde noen dårlig figur da han kom inn. Når vi i tillegg husker den imponerende debutkampen til unggutten Ben Johnson i samme posisjon mot Manchester City er det plutselig blitt en posisjon på banen hvor klubben er relativt godt dekket. På motsatt backplass har Ryan Fredericks imponert stort de siste kampene og Pablo Zabaleta må nok innse at han nå er back-up for Fredericks utover våren.

En annen hyggelig nyhet er at Fabian Balbuena kom helskinnet gjennom 45 minutter for andrelaget tidligere i uka og han er trolig med i troppen på lørdag. Etter at både Diop og Ogbonna har storspilt den siste tiden vil nok ikke Balbuena starte med det første, men uansett gledelig at han er tilbake. Han var jo veldig god i par med Diop før skaden inntraff rett før jul.

På midtbanen starter mest sannsynlig Declan Rice og Mark Noble sentralt og med Anderson på den ene kanten. Det blir spennende å se hvem Pellegrini velger å starte med for øvrig på midten. Michail Antonio har vist strålende form den siste tiden, men ble plassert på benken mot Newcastle. Lanzini var som nevnt tilbake mens Nasri satt på benken hele kampen sist lørdag. I tillegg har Robert Snodgrass hatt en god sesong og ikke på noen måte spilt seg ut av laget. Grady Diangana har etter hvert fått noe mindre spilletid, men kan fort få sjansen igjen på tampen av sesongen. Helt på topp er det mye som tyder på at Javier Hernandez fortsetter mens både Marko Arnautovic, Andy Carroll og Lucas Perez lengter etter mer spilletid.

På skadelista til West Ham finner vi fremdeles Winston Reid, Jack Wilshere, Carlos Sanchez og Andriy Yarmolenko.

Det står mye om at Pellegrini legger stor prestisje i å få sine spillere til å ikke undervurdere Cardiff som ligger på nedrykksplass. Akkurat det burde ikke være noe problem da spillerne vet godt at absolutt ingen kamper er enkle i Premier League. West Hams spillere vet at det kommer til å gjøre vondt å møte Cardiff nå og det må kriges om hver eneste ball dersom det skal bli med poeng tilbake til London. Vi stoler på at de gjør nettopp det og at finspillet fra Newcastle-kampen videreføres i tillegg. Come on you Irons!

West Ham – Newcastle 2-0

Remy Kongsvoll Nyheter Leave a Comment

En meget sterk første omgang sikret 3 nye poeng. Lanzini med sin første kamp fra start ble kåret til banens beste. Dette er viktige poeng, og vi er fortsatt med i jakten på 7 plass.

Før kampen 2. mars: West Ham – Newcastle

Mats Pettersen Nyheter Leave a Comment

London Stadium 2. mars kl. 18.30: West Ham United – Newcastle United

West Ham spiller sin tredje ligakamp på åtte dager når Newcastle kommer på besøk til kveldskamp lørdag. SkySports har valgt oppgjøret på London Stadium som lørdagens siste kamp og det ligger til rette for god stemning når kampen starter kl 18.30 norsk tid. Møtet mellom disse klubbene på St James Park 1. desember endte med 3-0 seier til West Ham etter to scoringer av Chicharito og ett mål av Felipe Anderson. Tilsvarende kamp på London Stadium forrige sesong endte 2-3 etter at blant annet ex-Hammer Mo Diame hadde tegnet seg på scoringslista for The Magpies.

Rafa Benitez gjør utvilsomt en god jobb som manager i Newcastle og selv om de har slitt på nedre halvdel av tabellen hele sesongen har den siste tiden vært oppløftende hvor de nå står med seier i de fire siste hjemmekampene, blant annet mot Manchester City. De to siste kampene har begge endt med 2-0 seier, hjemme mot hhv Huddersfield og Burnley. Før helgens ligarunde ligger de plassert som nummer 13 i Premier League med 31 poeng.

En veldig viktig spiller for Newcastle er den sterke spissen Salomon Rondon som kom fra West Bromwich før inneværende sesong. Rondon scorer ikke veldig mange mål til å være ren midtspiss, men han gjør utvilsomt mye bra også utenom det å score mål. De siste to kampene har han hatt med seg Ayoze Perez og Miguel Almiron som raske kantspillere. Sistnevnte kom fra Atlanta United siste dagen i januar for hele 20 mill pund, men basert på de siste kampene kan han vise seg å være god valuta for pengene.

Andre nøkkelspillere hos Newcastle er stopperne Lascelles og Fabian Schar. Sistnenvte har også vist seg målfarlig den siste tiden og scoringen han satte inn mot Burnley tirsdag denne uka var et skikkelig «kremmerhus» av et langskudd. Keeperen Martin Dubravka er noe uortodoks da han er svært uredd i feltarbeidet, men mot Burnley var han solid og trygg. På sentral midtbaneplass har den lokale unggutten Shaun Longstaff fått tillit de siste kampene og i midtuka tegnet han seg dessuten på scoringslista for første gang i Premier League. Han spås en stor fremtid blant Newcastle-fansen.

Skadelista til Newcastle er ikke dramatisk stor. Stopperen Ciaran Clark som tidligere har spilt for Aston Villa er ute med kneskade mens reservekeeper Rob Elliott også er utilgjengelig. Jonjo Shelvey som var en del av West Hams ungdomsakademi for mange år siden er på vei tilbake fra skade. Shelvey er imidlertid ikke aktuell for spill på lørdag.

West Ham gikk på et hederlig tap borte mot Manchester City i midtuka, i en kamp hvor Manuel Pellegrini hadde valgt å hvile blant andre Mark Noble og Robert Snodgrass.

Etter at Aaron Cresswell pådro seg en skade rett i forkant av kampen på Etihad fikk vi se unggutten Ben Johnson få sin debut som venstreback. Johnson klarte seg meget bra i kamp mot stjernespillere som Ryhad Mahrez og Bernardo Silva. Cresswell skal imidlertid være spilleklar på lørdag og mest sannsynlig spiller han da fra start til tross for Johnsons imponerende spill. På høyreback ser det ut til at Ryan Fredericks omsider har henvist Pablo Zabaleta til innbytterbenken etter imponerende spill både mot Fulham og Manchester City.

På onsdag var det hyggelig å registrere at Samir Nasri igjen var tilbake i spill. Han spilte første omgang og ble erstattet av Manuel Lanzini ved pause. Det er viktig å matche begge de to litt forsiktig nå etter skadefraværene deres og vi gleder oss veldig til vi etter hvert vil få se de sammen på banen i West Ham-drakt. En annen gladnyhet i West Ham-leiren denne uka var at Felipe Anderson ble tatt ut i Brasils landslagstropp. Det er ikke nødvendigvis heldig å ha spillere av gårde på landslagsoppdrag, men det er en stor anerkjennelse for at Anderson har imponert i West Ham-trøya denne sesongen og en positiv sak for spilleren personlig.

Det var ventet at Marko Arnautovic ville starte på topp mot Manchester City, men han ble dessverre syk og Pellegrini valgte å spille med Andy Carroll som enslig spiss. Carroll fikk ingen enkel oppgave mot Citys sterke forsvar, men han kom til en stor sjanse da han styrte Lanzinis flotte pasning mot mål. Dessverre for Carroll og West Ham vartet Citys keeper Ederson opp med en god redning og forhindret scoring. Det meste tyder på at Arnautovic er frisk igjen på lørdag og mest sannsynlig spiller han da fra start, selv om også Chicharito også er spillesugen og klar.

Fabian Balbuena og Winston Reid er begge tilbake i trening med førstelaget, men ingen av de to er kampklare ennå. Det skal imidlertid ikke være lenge før vi får se Balbuena tilbake i kamp. De andre som fortsatt utgjør West Hams skadeliste er Jack Wilshere, Andriy Yarmolenko og Carlos Sanchez.

Til tross for varierende resultater totalt sett de to første månedene i 2019 har West Ham ennå ikke tapt en hjemmekamp etter nyttår. Uavgjort mot Liverpool ble etterfulgt av seier mot Fulham i siste hjemmekamp og forhåpentligvis vil den positive statistikken fortsette inn i mars. Newcastle blir ingen enkel motstander og det må full tenning til dersom det skal bli tre poeng til hjemmelaget lørdag kveld. Vi krysser imidlertid fingrene for at Noble & co klarer å mobilisere tilstrekkelig for å få til akkurat det. Come on you Irons!