Olympiakos – West Ham

Europa League 26. oktober kl 18.45, Georigios Karaiskakis Stadium: Olympiakos – West Ham United

Torsdag er det igjen klart for Europa League og tredje runde i gruppespillet. West Ham har full pott så langt etter 3-1 seier hjemme mot serbiske Backa Topola og en sterk borteseier mot tyske Freiburg (2-1). Denne gang er det greske Olympiakos som er West Hams motstander og kampen spilles i Hellas.

Olympiakos har så langt i Europaligaen gruppe A tatt 1 poeng på to kamper og er i sterkt behov av å ta poeng i denne kampen. De møtte Freiburg på hjemmebane i første kamp og tapte der 2-3 etter to scoringer av spissen Ayoub El Kaabi. I bortekampen mot Backa Topola hadde de en tomåls ledelse da det var spilt en time, men serberne klarte å både redusere og utligne før kampen var slutt og klubbens trener Diego Martinez var tydelig skuffet over resultatet. Olympiakos sin midtstopper Andreas Ntoi fikk rødt kort etter 70 minutters spill mot Backa Topolo, noe som selvsagt også påvirket kampens utfall.

Noen spillere å merke seg hos Olympiakos er midtbanespilleren Mohamad Mady Camara som kom fra Roma før denne sesongen, rutinerte Konstantinos Fortounis som er en offensiv og kreativ midtbanespiller som hadde to assists mot Topolo, Daniel Podence som er på lån fra Wolves og den nevnte spissen El Kaabi. I tillegg er norske Ola Solbakken en del av klubbens spillertropp. Solbakken har kommet inn som innbytter i begge Europa League kampene så langt.

Forsvarsspillerne Nicolas Freire og Omar Richards er ute med skade og det samme er tilfelle med Doron Leidner som er langtidsskadd.

West Ham kommer fra en skuffende bortekamp mot Aston Villa, men prestasjonene i Europa har vært strålende så langt denne høsten. Klubben har en fantastisk rekke på 17 kamper på rad uten nederlag i europacupene noe som er rekord for en engelsk klubb. Denne statistikken er David Moyes veldig tent på å forbedre ytterligere med et godt resultat torsdag kveld.

Til tross for at søndagens tap mot Aston Villa var skuffende må vi kunne si at West Ham har hatt en god høstsesong så langt. I Europaliga-kampene mot Topolo og Freiburg har Moyes valgt å bytte noe på laget, som han for øvrig også har gjort i tilsvarende kamper de foregående to sesongene. Mot Freiburg sist spilte nøkkelspillere som Coufal, Aguerd, Alvarez, Ward-Prowse, Paqueta og Bowen fra start, men Mavropanos, Kudus, Fornals og Kehrer var også med da kampen ble blåst i gang, i tillegg til Fabianski.

Hvordan Moyes velger å komponere startelleveren denne gang er ikke helt enkelt å forutsi, men at Mavropanos og Kehrer vil få sjansen i forsvarsrekka er nok ganske sannsynlig, samt at Fabianski starter helt bakerst. I tillegg kan det nok ligge an til at Benrahma og Fornals starter. Kudus ville også vært naturlig å foreslå i en startoppstilling her, men dersom Moyes har planer om å bruke han fra start mot Everton på søndag, som for øvrig ikke er usannsynlig etter Antonios bleke forestilling mot Villa, så kan det hende han hviles i denne kampen. Moyes må nok gjøre noen nøye avveininger med tanke på at de skal hjem fra Hellas på fredagen og kun to dager etter det igjen venter en meget viktig Premier League-kamp.

Vladimir Coufal: Stade Rennais will be a good pre-season test | West Ham  United F.C.

Det er ingen kjente skader i West Ham-troppen. Vladimir Coufal fikk seg en smell i ansiktet på tampen av søndagens kamp, men etter litt behandling var han tilbake på banen. Vi stoler på at Moyes treffer med laguttaket og håper på poeng samtidig som det ikke blir noen skader i Hellas denne torsdagskvelden. Come on you Irons!

 

Legg igjen en kommentar