PL 10. mai: West Ham – Manchester United

Boleyn Ground 10. mai kl 20.45: West Ham United – Manchester United

Så er det klart for historiens siste kamp på Upton Park – Boleyn Ground. 112 års historie tar slutt denne tirsdagskvelden. Det blir sikkert vemodig, men samtidig håper vi det blir en flott kveld både sportslig og med det som skal skje av andre innslag på stadion denne kvelden.

Det er fjerde gang West Ham møter Manchester United denne sesongen etter at klubbene møttes to ganger i FA-cupens kvartfinale. Den gang ble de røde fra Manchester for sterke i omkampen på Upton Park mens klubbene spilte 0-0 i ligakampen på Old Trafford.

Med to seriekamper igjen skiller det fire poeng mellom de to klubbene hvor West Ham med 59 poeng befinner seg på 7. plass og Manchester United er på 5. plass med 63 poeng. Det betyr altså at det fremdeles er teoretiske muligheter for at West Ham vil ende foran «The Red Devils» på Premier League-tabellen ved sesongslutt neste søndag.

Manchester United har hatt en varierende sesong og manager Luis van Gaal har vært under et enormt press. Selv om det fremdeles spekuleres i om van Gaal vil måtte overlate manageransvaret til noen andre etter sesongslutt har kritikken stilnet noe etter hvert som klubben har nærmet seg topp-4 og er klar for finalen i FA-cupen mot Crystal Palace.

På lørdag kunne van Gaal & co reise fra Carrow Road i Norwich med en sterk 1-0 seier mot et lag i desperat poengnød. Den unge storscoreren Marcus Rashford og stopperen Danny Blind ble spart mot Norwich etter et tøft kampprogram den siste tiden. I tillegg ble klubbens toppscorer Anthony Marital skadd under oppvarmingen til kampen mens den italienske backen Darmian måtte forlate banen på båre etter å ha pådratt seg en ankelskade tidlig i første omgang. Både Martial og Darmian er høyst usikre også på tirsdag. De som definitivt er ute er Luke Shaw og Bastian Schweinsteiger som er skadd og Marouane Fellaini som er suspendert.

Det er en særdeles viktig kamp for «The Red Devils» i kampen om 4. plassen og kaptein Wayne Rooney er som vanlig en viktig spiller. Rooney har scoret mange mål på Upton Park, blant annet husker vi hans skudd fra midt på banen for to sesonger siden da han ble tomålsscorer og de røde kunne reise hjem med 2-0 seier. Foruten Rooney er selvsagt keeper David de Gea en nøkkelspiller sammen med den engelske landslagsstopperen Chris Smalling.

West Ham skuffet stort på lørdag da de ble tatt på senga av et effektivt Swansea-lag som kunne reise hjem til Wales med 4-1 seier. Heldigvis ble ikke Swansea-kampen historiens siste på Boleyn Ground og West Ham får muligheten til å revansjere seg under flomlysene denne tirsdagskvelden.

Det er usikkert om Slaven Bilic vil gjøre endringer på laget som tapte lørdag eller om de samme elleve vil få muligheten til å rette opp inntrykket. Den plassen som det kanskje er knyttet størst spenning til er høyreback hvor Michail Antonio slet på lørdag. Ogbonna og Winston Reid hadde heller ingen god kamp, men Bilic vil neppe gjøre for store endringer i forsvarsrekka. Darren Randolph vil igjen vokte West Ham-målet ettersom Adrian fremdeles sliter med skade.

Bilic har forsøkt å få oppmerksomheten litt bort fra at det er historiens siste kamp på Boleyn Ground og heller fokusere på viktigheten av å vinne for å nærme seg en europacup-plass for neste sesong. Vi velger å tro at spillerne er så profesjonelle at de legger følelsene for stadion til side under kampens forløp og at de heller løftes frem av en fantastisk stemning, som vanlig under flomlysene i midtuken.

Nå er det viktig at nøkkelspillere trer frem og viser til storhet. I West Hams lag har mange spillere vært veldig gode denne sesongen. Det er viktig at Dimitri Payet og Manuel Lanzini viser glimt av storhet i et storoppgjør som dette vil bli. I tillegg kan det være en kamp for Andy Carroll. Han elsker store anledninger og har vært sentral i hjemmekampene mot blant annet Chelsea, Liverpool og Arsenal.

Lykke til folkens. Vi håper det blir en lykkelig avslutning på en fantastisk tid på Boleyn Ground og at det blir en kamp som også vil gå inn i historiebøkene for det som foregår utpå banen. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar