PL 13. feb: Norwich – West Ham

norwich-vs-west-ham

Slaven Bilic tar med seg sin spillertropp og støtteapparat den korte turen til Norwich lørdag ettermiddag. Etter å ha vært igjennom en tøff cupkamp mot Liverpool som også gikk til ekstraomganger er det kun tre dager med hvile og restitusjon før en ny tøff Premier League kamp venter. Møtet mellom de to klubbene på Upton Park i september endte 2-2 etter en dramatisk avslutning der hjemmelaget utlignet på overtid.

Etter en brukbar høstsesong har Norwich fått det tøft etter nyttår. De fem siste ligakampene har faktisk alle endt med tap og klubben har totalt sluppet inn 16 mål på disse fem kampene. Sist helg ble det tap mot bunnlaget Aston Villa og med det så havnet også «Kanarifuglene» under nedrykksstreken. I øyeblikket ligger de på den utsatte 18. plassen med 23 poeng.

Norwich og manager Alex Neil var en av de mest aktive Premier League-klubbene i januar hvor overgangsvinduet var åpent. Nye spillere som har kommet inn portene på Carrow Road i 2016 er den sveitsiske stopperen Timm Klose (Wolfsburg), den portugisiske backen Ivo Pinto (Dinamo Zagreb), den skotske landslagsspissen Steven Naismith (Everton) mens spissen Patrick Bamford er kommet på lån fra Chelsea. Bamford har for øvrig vært på lån hos Crystal Palace i høst uten særlig mye spilletid der. I tillegg har Matt Jarvis signert permanent for Norwich nå i januar etter å ha vært på lån fra West Ham i høst. En av de mest profilerte spillerne som forsvant fra de gul/grønne i januar var spissen Lewis Grabban som gikk tilbake til sin tidligere klubb Bournemouth for hele 7 mill pund.

I tillegg til at de har sluppet inn mange baklengsmål har Norwich også slitt i den andre enden av banen. Ingen spillere har stått frem som klubbens toppscorer og så langt har Jonny Howson, Nathan Redmond og Dieumerci Mbokani alle fire mål.

Norwich har ingen store skadeproblemer før helgens ligarunde. Alexander Tettey måtte stå over mot Aston Villa sist med karantene, men han er spilleklar nå. Tidligere West Ham-spiller Gary O’Neil pådro seg rødt kort for kort tid siden, men han var tilbake forrige helg.

West Ham har som nevnt vært gjennom en tøff cupkamp hvor Angelo Ogbonna headet inn seiersmålet i det 120. spilleminutt. Det var psykologisk veldig viktig at kampen endte med seier når den fysiske påkjenningen ble så stor.

En kjempenyhet for West Ham kom to dager etter cupseieren mot Liverpool da Dimitri Payet skrev under på en ny langtidskontrakt som strekker seg helt til 2021. Payet har hatt en stor sesong og selv om han kanskje ikke har vært helt på topp de siste kampene er han en matchvinner som MÅ være på banen. Mot Liverpool var han med på å avgjøre kampen med den nøyaktig slåtte frisparket som endte på hodet til Ogbonna.

I kampen mot Liverpool pådro både Winston Reid og Joey O’Brien seg strekkskader og måtte ut. I tillegg måtte Cheikou Kouyate forlate banen med hjernerystelse. Alle de tre er uaktuelle til lørdagens kamp som følge av smellene de pådro seg. I tillegg er James Tomkins ute i flere uker, også han med strekkskade. Forsvarsfireren vil dermed rimelig sikkert bestå av følgende på lørdag: Sam Byram (var ikke spilleberettiget i cupkampen), Angelo Ogbonna, James Collins og Aaron Cresswell. Mest sannsynlig vil Adrian ta tilbake keeperplassen, selv om Darren Randolph har stått meget godt i begge cupkampene mot Liverpool.

Alex Song sto over cupkampen etter at han pådro seg en smell mot Southampton sist helg. Song er imidlertid friskmeldt til lardagens kamp. Med Kouyate ute vil ventelig Song danne en sentral midtbanetrio med Noble og Obiang. Nevnte Payet er selvskreven og mest sannsynlig fortsetter Antonio i sin kantrolle. Helt på topp starter Enner Valencia eller Andy Carroll. Den nye spissen Emmanuel Emenike er også spilleklar igjen og tar mest sannsynlig en plass på benken.

I tillegg til de skadde spillernme som er nevnt over er fremdeles ikke Manuel Lanzini og Diafra Sakho spilleklare. Lanzini kan være med neste helg mens Sakho mest sannsynlig er klar om to uker.

Selv om Norwich har vist svak form den siste tiden og ligger utsatt til på tabellen er de aldri en enkel motstander på Carrow Road. Det viser seg dessuten gang på gang at klubber som sliter i bunnen av tabellen mobiliserer ekstra krefter når de blir mer desperate etter å hente poeng. Det er derfor kanskje ikke noe gunstig tidspunkt for West Ham å reise til Norwich akkurat nå. På den annen side har West Ham et så godt lag at de skal kunne reise hjem med tre poeng fra denne kampen uansett dersom spillerne viser den innsats og glød som vi har sett i mange bortekamper tidligere i sesongen. Kampen vises for øvrig som hovedkampen kl 16 på TV2 Premium lørdag. Da er det bare å finne fram den fine drakte igjen. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar