PL 2. mars: West Ham – Tottenham

Boleyn Ground 2. mars kl. 20.45: West Ham United – Tottenham Hotspur

Det er onsdag kveld. Flomlyskamp på Upton Park. Nabooppgjør mellom West Ham og Tottenham. Og attpåtil er det toppkamp i Premier League. Hva mer kan en ønske seg? Dette kan bli en klassiker og en kamp som vil stå igjen i historiebøkene om innholdsrike kamper på Upton Park.

Kampen mellom de to klubbene på White Hart Lane i november endte med 4-1 seier til hjemmelaget i en kamp som helst vil bli glemt blant West Ham-fansen. Forrige sesongs møte på Upton Park endte til slutt 0-1 etter at Eric Dier scoret seiersmålet på overtid. Det var forøvrig åpningskampen forrige sesong i en kamp hvor både Kyle Naughton og James Collins fikk se det røde kortet.

Tottenham er i ferd med å gjennomføre en meget sterk sesong og står i øyeblikket med seks seire på rad i ligaen. Dette har ført dem til en imponerende 2. plass, kun to poeng bak ligaleder Leicester. Manager Mauricio Pochettino får masse skryt for å ha tro på det unge spillermaterialet og rosen han får er utvilsomt fortjent. For 1,5 uke siden røk de overraskende ut av FA-cupen da Crystal Palace reiste fra White Hart Lane med 1-0 seier i 5. runde. Tottenham er imidlertid klar for 8. delsfinalen av Europaligaen etter å ha imponert mot Fiorentina forrige uke. Siste ligakamp endte med 2-1 seier hjemme mot Swansea sist søndag. Nacer Chadli og Danny Rose var på målscorerlista for Tottenham etter at Swansea hadde tatt ledelsen i første omgang.

På skadelista til Tottenham finner vi i øyeblikket den solide belgiske stopperen Jan Vertongen og midtbanekjempen Mousa Dembele. Begge disse to har vært veldig gode denne sesongen. Etter at Vertongen og Toby Alderweireld har storspilt i midtforsvaret har østerrikeren Kevin Wimmer kommet inn og erstattet Vertongen de siste kampene. Wimmer er en god midtstopper som ble hentet fra tyske Köln i sommer. I tillegg til disse er sesongens komet Dele Alli usikker foran onsdagens lokalderby etter at han pådro seg en smell mot Swansea mens det også er usikkert om Tom Carroll rekker å bli frisk til denne kampen.

West Ham er oppe på en imponerende 6. plass med 43 poeng. Lørdagens 1-0 seier mot Sunderland var ikke av de mest underholdene oppgjørene som er spilt denne sesongen, men det var likevel tre verdifulle poeng mot en motstander som er smådesperate etter poeng i nedrykksstriden.

Det tette kampprogrammet som klubbene opplever i denne delen av sesongen krever en sterk spillerstall og West Ham har ikke stått så godt rustet som i år på veldig mange år. På lørdag satt for eksempel Alex Song på benken hele kampen mens formsterke Pedro Obiang også var henstilt til en plass som innbytter. Om en av disse får starte mot Tottenham er det bare Slaven Bilic som vet svaret på.

Skadelisten til West Ham ser adskillig lysere ut enn den har gjort de siste ukene. Manuel Lanzini var tilbake forrige uke og Andy Carroll gjorde et godt innhopp på lørdag. I tillegg er Winston Reid og Diafra Sakho veldig nære å bli kampklare. Det er en viss sannsynlighet for at en eller begge de to er i troppen på onsdag. En som ikke er med på onsdag er Sam Byram. Han pådro seg sesongens 10. gule kort på lørdag og vil derfor måtte stå over kampene mot Tottenham og Everton. Ettersom både James Tomkins og Joey O’Brien er skadet så er det en «minikrise» i forhold til høyre back-plassen, men Michail Antonio spilte i den posisjonen mot Liverpool for et par uker siden og greide seg bra den gang. Det er derfor grunn til å tro at Bilic velger å flytte «målscoreren» Antonio tilbake fra sin kantrolle denne gang.

Foruten høyre back er det ikke ventet at Bilic gjør store endringer på startoppstillingen denne gang. Det kan ligge til rette for at Victor Moses tar en kantplass dersom Antonio spiller back og i tillegg kan det være noe usikkerhet knyttet til om Lanzini skal starte igjen ettersom han ikke viste toppform mot Sunderland. Helt på topp er det åpent om hvorvidt Emmanuel Emenike får fornyet tillit eller om Andy Carroll starter.

Kan vi oppleve en etterlengtet opptur mot naboene fra White Hart Lane denne gang? Vi husker med glede tilbake til sesongen for to år siden hvor West Ham vant tre av tre møter med Spurs. Med seier her vil West Ham ha litt «heng på» de fire øverste plassene på tabellen. Dette er kanskje mindre viktig for fansen enn prestisjen i å slå et Tottenham-lag hvor man så vidt har begynt å snakke om mulighetene for å ta ligagull. Det er få ting i livet som gleder West Ham-supporterne mer enn å vinne mot den nærmeste naboen i Premier League. Vi kler oss i «claret & blue» og krysser fingrene for at vi får en fin onsdagskveld. Come on you Irons !

Legg igjen en kommentar