PL 20. april: West Ham – Watford

West ham vs Watford
Det er klart for midtukekamp under Upton Parks flomlys når Watford kommer på besøk onsdag kveld. Kampen var opprinnelig satt opp 12. mars, men ble utsatt på grunn av at begge klubbene på det tidspunktet var involvert i FA-cup.

Klubbene møttes på Vicarage Road 31. oktober da Watford vant 2-0. Med den seieren er Watford et av kun seks lag som har beseiret West Ham i Premier League denne sesongen. Det betyr samtidig at dersom West Ham unngår tap i denne kampen har klubben tatt poeng fra samtlige lag. Utvilsomt en meget sterk prestasjon!

Watfords toppscorer Odion Ighalo scoret begge målene mot West Ham i høst, i en kamp hvor for øvrig West Hams James Collins fikk direkte rødt kort for en tøff takling i første omgang. Bortekampen mot Watford er for øvrig en av de svakeste kampene mannskapet til Bilic har levert denne sesongen.

Watford rykket opp til Premier League foran inneværende sesong og har tidvis overrasket stort i positiv forstand. En stund på senhøsten var de helt oppe på 7. plass i Premier League. Etter nyttår har det imidlertid gått tregere, men sist lørdag tok de en heldig 1-0 seier borte mot West Bromwich. Keeper Gomes reddet faktisk to straffespark i den kampen og ble stor matchvinner. I øyeblikket ligger klubben på en trygg 12. plass med 41 poeng.

Førstkommende helg venter det Wembley-tur på Watford. De er nemlig klare for semifinale i FA-cupen hvor de møter Crystal Palace på søndag. Om cupkampen som venter om fire dager vil innvirke på spillernes innsats på onsdag er uvisst, men klubben har ingen skadeproblemer og har derfor en bred tropp å velge blant. Det spekuleres i om manager Sanches Flores kommer til å gjøre flere endringer for å spare nøkkelspillere til cupkampen.

West Ham har vært gjennom et tøft kampprogram de siste ukene, men likevel klarte spillerne nok en gang å komme tilbake etter å ha ligget under i søndagens høydramatiske oppgjør mot Leicester. Flere av spillerne merket nok onsdagens cupkamp i beina, men likevel var det en imponerende forestilling på King Power Stadium søndag.

I ligaen har West Ham nå åtte kamper uten tap, hvorav de fire siste har endt med poengdeling. Det som kjennetegner kampene hvor West Ham har vært involvert i de siste ukene er at det er målrikt. På de fem siste kampene står klubben med 12-11 i målforskjell.

Mot Leicester hadde Slaven Bilic valgt å gjøre fem endringer i startoppstillingen i forhold til de som startet mot Manchester United noen dager tidligere. Bilic var klar på at endringene var en del av tankegangen med å rotere på laget i en hektisk periode hvor Andy Carroll var en av dem som startet på benken mot Leicester. Carroll kom imidlertid inn ved pause da West Ham slet med å få lagt skikkelig trykk på forsvaret til Leicester med bare Emenike på topp i første omgang.

Med 6. plass og 53 poeng har West Ham tre poeng opp til Manchester United på 5. plass. Etter Manchester Citys uavgjorte kamp mot Newcastle tirsdag kveld er det åtte poeng opp til City for West Ham. Med seier på onsdag vil den avstanden være på fem poeng med fire seriekamper igjen.

Slaven Bilic melder om en skadefri tropp etter at også Diafra Sakho er tilbake i trening. Det blir derfor spennende å se hvordan førsteelleveren komponeres, men av de som startet på benken sist vil trolig Andy Carroll og Manuel Lanzini være med fra start mot Watford.

I tillegg til at West Ham vil nærme seg de to Manchester-lagene med seier her er det også viktig å holde Liverpool bak seg. Liverpool, som møter Everton onsdag kveld, er bare to poeng bak West Ham og har i tillegg en kamp til gode. Vi krysser fingrene for at Payet & co har dagen og skaffer tre poeng i den tredje siste kampen på Boleyn Ground og at den gode hjemmestatistikken i 2015/2016-sesongen opprettholdes. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar