PL 5. feb: Southampton – West Ham

antoniocele726

St Marys 5. februar kl. 18.30: Southampton – West Ham United

Kampen på St Marys mellom Southampton og West Ham skulle egentlig vært «Monday night live» på SkySports, men ettersom West Ham må ut i omkamp mot Liverpool tirsdag kveld er i stedet kampen mot Southampton flyttet til lørdag. Det er imidlertid satt opp som rundens kveldskamp denne lørdagen.

Det er kun en drøy måned siden klubbene møttes sist da West Ham kom tilbake etter 0-1 ved pause og vant til slutt 2-1. Michail Antonio og Andy Carroll kom på scoringslista for Hammers i den kampen. Forrige sesongs oppgjør på St Marys endte målløst etter at Adrian fikk rødt kort og Andy Carroll måtte fullføre kampen med en lei kneskade da alle spillerbyttene var unnagjort.

Siden klubbene møttes i romjula har Southampton 3 seire, 1 uavgjort og 1 tap i ligaen. I de to siste ligakampene har de seier 1-0 borte mot Manchester United og 0-0 borte mot Arsenal og har totalt holdt nullen bakover i alle de fire siste ligakampene. Det er med andre ord et formsterkt lag West Ham møter på lørdag.

Southampton gjorde en av Premier Leagues mest spennende spillersigneringer i januar da de kjøpte målgarantisten Charlie Austin fra QPR. Austin var ikke snauere enn at han åpnet med å bli matchvinner på Old Trafford da han kom fra innbytterbenken 10 minutter før slutt.

Southampton har de siste kampene hatt førstekeeper Fraser Forster tilbake mellom stengene. Forster var før han pådro seg en langtidsskade i den engelske landslagstroppen og han har siden overgangen fra Celtic for 1,5 år siden vist seg som en solid forsterkning for Southamptons forsvar. Mot Arsenal på tirsdag var han banens beste. Forsters fantastiske redninger frustrerte Arsenal-spillerne og Southampton kunne til slutt ta med seg ett poeng hjem.

Spissen Jay Rodriquez og forsvareren Florin Gardos er langtidsskadde mens midtbanespilleren Steven Davis er usikker etter å ha slitt med skade den siste tiden. Charlie Austin var ikke i troppen mot Arsenal sist og det er uvisst om han er med på lørdag.

West Ham har et tett kampprogram for tiden og kun tre dager etter ligakampen mot Southampton venter altså omkamp i FA cupen mot Liverpool. Det er likevel ikke noe som skulle tilsi at Slaven Bilic vil spare nøkkelspillere på lørdag. Etter tirsdagens 2-0 seier mot Aston Villa innehar West Ham i øyeblikket 6. plassen i Premier League med 39 poeng. Lørdagens motstander Southampton finner vi på plassen bak, men i øyeblikket er det en luke på 5 poeng mellom de to klubbene.

Etter en sterk januar-måned er Slaven Bilic blant fire managere som er nominert til å bli månedens manager i Premier League (i likhet med Southampton-manager Ronald Koeman). En slik anerkjennelse vil ganske sikkert bare motivere Bilic til å oppnå enda sterkere resultater fremover.

Til lørdagens kamp er Andy Carroll tilbake fra skade. Carroll har blandede følelser fra de siste møtene med nettopp Southampton. Som nevnt ovenfor ble han matchvinner 28. desember på Upton Park mens han pådro seg en kneskade i siste møte på St Marys for et snaut år siden. Det er ventet at «The big man» tar en plass på benken fra start lørdag. I tillegg til Carroll er også den nyinnlånte spissen Emmanuel Emenike spilleklar etter at hans arbeidstillatelse gikk i orden for et par dager siden. Det er foreløpig usikkert om Bilic mener Emenike er i god nok form til å ta en plass i spillertroppen ennå.

Manuel Lanzini og Diafra Sakho er også nær å være spilleklare etter sine skadeavbrekk, men er ikke med denne helgen. I tillegg til de to er også Sam Byram ute en ukes tid etter å ha pådratt seg en liten smell på trening. Angelo Ogbonna var syk på tirsdag, men er ventet friskmeldt nå. Det er likevel lite som tyder på at Bilic endrer på startoppstillingen fra kampen mot Aston Villa. Det vil i såfall bety; Adrian – Tomkins, Reid, Collins, Cresswell – Noble, Song, Kouyate – Antonio, Payet – Valencia.

Det blir en veldig vanskelig bortekamp for West Ham mot et av ligaens absolutte formlag. Samtidig er West Ham et av de beste bortelagene denne sesongen og ingenting er umulig. Med to av ligaens beste keepere i aksjon er det lite som tyder på at det blir en målrik affære. Det siste spiller liten rolle så lenge det er bortelaget som scorer flest denne lørdagskvelden. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar