PL 5. mars: Everton – West Ham

Goodison Park 5. mars kl. 16.00: Everton – West Ham United

Kun tre dager etter den fantastisk seieren mot Tottenham reiser West Ham nordover for å møte Everton. Høstens oppgjør på Upton Park endte 1-1 etter at Manuel Lanzini hadde gitt hjemmelaget ledelsen før Romelu Lukaku (selvfølgelig måtte det være han) utlignet for Everton. Forrige sesong husker vi selvsagt den dramatiske cupkampen mellom de to klubbene da Adrian ble stor matchvinner i straffesparkkonkurransen mens ligakampen på Goodison Park endte 2-1.

Everton har hatt en varierende sesong og ligger i øyeblikket på 11. plass i Premier League med 38 poeng. Tirsdag denne uka vant de 3-1 borte mot bunnlaget Aston Villa mens de hadde spillefri sist helg. Siste hjemmekamp ble det tap 0-1 mot West Bromwich i en kamp hvor Everton sløste voldsomt med sjansene. I likhet med West Ham er Everton fremdeles med i FA-cupen hvor de møter Chelsea i kvartfinalen neste helg.

Romelu Lukaku er som kjent den spilleren som scorer «hver gang» West Ham står på motsatt banehalvdel. Det er riktignok ikke bare West Ham som har problemer med å stoppe Lukaku. Denne sesongen står han totalt med 22 scoringer og er en av de giftigste spissene i England. I tillegg til Lukaku har midtbanespilleren Ross Barkley også vist at han er blitt «voksen» og er sentral i det offensive spillet til Everton. Etter nyttår har også Aaron Lennon vist lysende form og scoret flere mål. Bakover på banen var det mye interesse rundt stopperen John Stones før sesongen da han ble forsøkt hentet av Chelsea. Stones har nok ikke innfridd forventningene helt denne sesongen. I mål ser det ut til at Joel Robles har overtatt rollen som førstekeeper på bekostning av Tim Howard.

Manager Roberto Martinez sliter med noen skadeproblemer i øyeblikket. Til lørdagens kamp er Tom Clerverley og Tony Hibbert ute mens begge de to alternativene på venstreback Leighton Baines og Bryan Oviedo er usikre. Midtbanespillerne Muhamed Besic og Darron Gibson er også usikre og vil bli testet nærmere kampstart.

West Ham gjennomførte en fantastisk kamp på onsdag og tok tre fortjente poeng mot Tottenham. West Hams spillere kjempet Tottenham ut av stilen og var både sterkest og tøffest i duellene kampen igjennom. Mange av spillerne kjente nok noen smeller både her og der etter kampen, men ifølge Bilic var det ikke flere enn James Collins som pådro seg skader som holder de borte fra neste kamp.

Da James Collins måtte gi seg med strekkskade i andre omgang sist kom 17-årige Reece Oxford inn i midtforsvaret og storspilte. Ettersom både Winston Reid og James Tomkins ennå ikke er spilleklare vil mest sannsynlig Oxford danne stopperpar med Angelo Ogbonna på lørdag. Mot Tottenham var til tider Cheikou Kouyate så mye tilstede i forsvaret at han nesten var som en femte forsvarer samtidig som han spilte sin rolle på midtbanen til 10 i stil.

Dimitri Payet har denne uka blitt kåret til sesongens beste spiller i London og nå spekuleres det naturlig nok i om han også vil bli årets spiller i Premier League totalt. Det er mange spillere som har imponert i West Ham-trøya denne sesongen og de siste månedene har Michail Antonio vært en av de aller beste. Mot Tottenham vikarierte han som back og ble likegodt matchvinner med kampens eneste scoring for andre gang på fire dager.

Emmanuel Emenike startet på topp igjen på onsdag og han jobbet og slet uten å komme til de helt store sjansene. Andy Carroll erstattet Emenike de siste 20 minuttene og Carroll viste som alltid stor arbeidsvilje og –evne til å ofre seg for laget. Diafra Sakho kom også inn sist for første gang på flere måneder. Bilic har derfor plutselig tre spisser å velge mellom på lørdag. Ettersom Sakho har vært lenge ute starter han trolig på benken igjen mens det er åpent om Emenike eller Carroll starter som ensom spiss.

Sam Byram soner den siste av sin to kampers karantene på lørdag. Med både Reid, O’Brien og Tomkins skadd vil trolig Antonio igjen starte som høyreback. Om Bilic velger å gjøre endringer på midtbanen gjenstår å se, men en spiller som Alex Song er et fullgodt alternativ dersom en av de andre trenger hvile. Victor Moses og Enner Valencia sliter med småskader og er ennå ute en ukes tid til.

Everton er et lag West Ham tradisjonelt har hatt problemer mot. Kan dette være sesongen hvor vi også opplever at vi kan få med oss poeng fra Goodison Park? Høstens møte mellom klubbene på Upton Park huskes godt for grisetaklingen til James McCarthy som resulterte i ankelskade for Dimitri Payet. Forhåpentligvis unngår vi å se noe slikt på lørdag. Etter lørdagens ligarunde er det ni seriekamper igjen og med ett poeng opp til «Topp 4» kan det bli en utrolig spennende avslutning på sesongen for West Ham. Come on you Irons!

Kommentarer

Legg igjen en kommentar