PL 7. mai: West Ham – Swansea

Boleyn Ground 7. mai kl. 16.00: West Ham United – Swansea City

Historiens nest sist kamp på Upton Park spilles lørdag ettermiddag. Det som skulle vært den siste kampen om ikke oppgjøret mot Manchester United hadde blitt flyttet, spilles mot Swansea City. Møtet mellom klubbene i Wales før jul endte målløst mens West Ham vant 3-1 forrige sesong på Upton Park. West Hams mål den gang ble satt inn av Andy Carroll (2) og Diafra Sakho.

Swansea hadde en vanskelig høstsesong og lå lenge utsatt til i nedrykksstriden. Manager Gerry Monk fikk etter hvert sparken og etter en periode med en midlertidig løsning ble Fransesco Guidolin ansatt på permanent basis. Etter nyttår har resultatene blitt betraktelig bedre og de har blant annet beseiret Arsenal, Chelsea og Liverpool. Sistnevnte måtte reise hjem fra Liberty Stadium med 1-3 tap sist søndag i en kamp hvor Andre Ayew scoret to mål. Foran helgens ligarunde ligger Swansea trygt plassert på 13. plass med 43 poeng.

Av spillere som har imponert i Swansea-drakta denne sesongen så må vi trekke frem islandske Gylfi Sigurdsson. Han er faktisk klubbens toppscorer med 11 mål i alle turneringer fra sin offensive midtbaneposisjon. Både Andre Ayew og Bafetimbi Gomis var målfarlige og gode i høst, men begge har hatt en dalende formkurve etter hvert som sesongen har blitt lengre. Ayew scoret som nevnt to mål mot Liverpool sist, men Gomis synes å være et stykke unna førstelagsspill i øyeblikket. Keeper Lukasz Fabianski har også hatt en brukbar sesong.

På skadelista til Swansea finner vi nå forsvarsspilleren Neil Taylor og nevnte Gylfi Sigurdsson. I tillegg er Jefferson Montero ute. Både Leroy Fer og Alberto Paloschi var ute med hamstringskader sist. Det er tvilsomt om noen av de to rekker å bli spilleklare til lørdag. Foruten de skadde har manager Guidolin uttalt at kaptein Ashley Williams ikke vil spille mer denne sesongen. Dette for at han skal kunne få hvile kroppen frem til han skal spille EM-sluttspill med Wales. Williams har for øvrig spilt samtlige kamper så langt denne sesongen.

West Ham vant hele 3-0 borte mot West Bromwich sist og har spilt hele 10 ligakamper på rad uten tap. På hjemmebane har det ikke blitt tap siden Bournemouth og Leicester var på besøk i august. Med 59 poeng befinner Bilic & co seg på 6. plass med tre kamper igjen å spille. Det er med andre ord mye å spille for fremdeles og denne kampen er veldig viktig i forhold til kvalifisering for europacup-spill neste sesong.

Klubben hadde tirsdag denne uka sin årlige prisutdeling for sesongen som er i ferd med å avsluttes. Ikke overraskende var det Dimitri Payet som stakk av gårde med de fleste prisene, blant annet Hammer of The Year.

Offensivt har det fungert bra for West Ham, spesielt den siste tiden. De har scoret to eller tre mål i alle de syv siste ligakampene og både Andy Carroll og Mark Noble har tegnet seg flittig på scoringslista. Carroll har seks scoringer på de siste syv kampene han har spilt mens Noble har tegnet seg for to mål i begge de to siste kampene.

For første gang kunne Slaven Bilic forrige helg velge blant en skadefri spillertropp. Ettersom det ikke er meldt om nye skader den siste uka er det ventet at de samme elleve som sist også starter mot Swansea. Det betyr i såfall en startellever bestående av Adrian, Antonio, Reid, Ogbonna, Cresswell, Noble, Kouyate, Lanzini, Payet, Sakho og Carroll. Det som i tilfelle kan gjøre at Bilic ønsker å gjøre endringer er at den utsatte kampen mot Manchester United spilles kun tre dager etter denne. Sam Byram og Reece Oxford var involvert i U21-finalen mot Hull på tirsdag kveld, men begge de to er uansett høyaktuelle for å være i spillertroppen også på lørdag.

Uavhengig av hva som skjer de siste tre kampene har West Ham gjort en fantastisk sesong hvor klubben allerede nå har oppnådd flere poeng i Premier League enn noen gang tidligere. En veldig artig sesong går mot slutten og forhåpentligvis klarer spillerne å avslutte på en verdig måte. Finn frem trøya lørdag ettermiddag folkens. Vi krysser fingrene for at lørdagskvelden blir bra etter en god West Ham-kamp. Dette blir veldig spennende! Come on you Irons !

Kommentarer

  1. Remy Kongsvoll

    Adrian er meldt skadet, og ute resten av sesongen

Legg igjen en kommentar