PL 9. april: West Ham – Arsenal

dimitri_payet

Boleyn Ground 9. april kl. 13.45: West Ham United – Arsenal

Det er klart for det andre London-derbyet på en uke når Arsenal gjester Boleyn Ground for aller siste gang i historien. Etter at West Ham vant ligapremieren på The Emirates i august er det mulighet for den første dobbeltseieren over Arsenal på ni år. Selv om det er viktig for supporterne å beseire naboen fra nord-London er det viktigste med denne kampen tabellsituasjonen de to klubbene befinner seg i og med tanke på at det kun er seks ligakamper igjen etter denne. Før helgens runde ligger West Ham på 6. plass, syv poeng bak lørdagens motstander som i øyeblikket innehar 3. plassen. Med hjemmeseier vil avstanden mellom de to kun være fire poeng mens det vil være praktisk talt umulig å tette luken mellom klubbene dersom det ender med borteseier og ti poengs forskjell på lørdag.

West Ham-fansen husker selvsagt oppgjøret 9. august 2015 veldig godt hvor scoringer av Cheikou Kouyate og Mauro Zarate sørget for en smått sensasjonell 2-0 seier. En annen ting som sitter igjen fra det oppgjøret er den strålende gjennomføringen av 16 år gamle Reece Oxford på midtbanen hvor han stoppet Arsenals stjernespillere gang på gang. Oxford spiller forøvrig ikke for hjemmelaget nå på lørdag.

Arsenal har hatt en varierende sesong hvor de på forhånd av mange var tippet som sesongens ligamester. I øyeblikket er de 11 poeng bak ligaleder Leicester og med en kamp til gode. Sjansene for å ta ligatittelen begynner derfor å bli små og klubben har uttalt at de bør vinne de resterende syv ligakampene for å fortsatt ha muligheten.

I FA-cupen røk Arsenal ut mot Watford i kvartfinalen mens de måtte se seg slått av overmakten mot Barcelona i Champions League. Derfor er ligaen siste mulighet denne sesongen til å få med seg en tittel.

Det var før sesongen stilt store forventninger til klubbens nye keeper Petr Cech. Selv om Cech fikk en marerittaktig start mot West Ham i ligaåpningen har han spilt seg opp og etter hvert blitt noe i nærheten av den stabile førstekeeperen som Arsenal-fansen har lengtet etter siden David Seaman voktet målet for en god del år siden. Cech har de siste ukene vært ute med en strekkskade, men er nå tilbake igjen og aktuell for en startplass denne helgen.

Arsenals toppscorer denne sesongen er Olivier Giroud. Han har imidlertid ikke vært fast i førsteelleveren den siste tiden og forrige helg da Watford ble beseiret med hele 4-0 var det Danny Welbeck og unggutten Alex Iwobi som startet i spissposisjonene. Spilleren som kanskje har imponert mest hos The Gunners denne sesongen er tyske Mezut Özil. Han har et imponerende antall målgivende pasninger og det er ikke tilfeldig at det er nettopp Özil som har fått «Payet-sangen» kopiert til sin av Arsenal-fansen.

Skadelista til manager Wenger er i ferd med å bedre seg etter en periode med veldig mange fravær. I øyeblikket er mange spillere på vei tilbake og både Jack Wilshere, Aaron Ramsey, Tomas Rosicky og Mathieu Flamini er nære å gjøre come-back. Det er likevel tvilsomt om noen av de fire starter lørdagens formiddagskamp. Alex Oxlade-Chamberlain og Santi Cazorla er ikke klare denne helgen, men heller ikke de to er veldig langt unna full friskmelding.

West Ham befinner seg på 6. plass med 51 poeng etter å ha spilt 2-2 mot Crystal Palace sist helg. Det er skrevet mye om dommeravgjørelser som har gått mot Bilic og hans mannskap de siste ukene og at Kouyates røde kort mot Palace ble gjort om i ettertid viser hvor uheldige klubben var da dette helt klart påvirket kamputfallet. Det som imidlertid er gledelig er at Kouyate, som var en av målscorerne mot Arsenal sist, er spilleklar igjen på lørdag. Kouyate har hatt en meget sterk sesong og er en av West Hams aller viktigste spillere.

Mot Crystal Palace spilte keeper Adrian sin 100. kamp for klubben. Selv om den kampen ikke var den beste Adrian har spilt i West Ham-trøya har også han hatt en sterk sesong og han kan neppe være veldig langt unna en plass i Spanias EM-tropp denne sommeren.

Dimitri Payet har fått masse oppmerksomhet de siste ukene og det er selvsagt fullt fortjent. Han har satt inn noen fantastiske frispark både for klubb- og landslag. Mot Crystal Palace sist var imidlertid hans argentinske midtbanekollega Manuel Lanzini den som sto bak det meste av ballinnehav og kreative pasninger. Når Payet og Lanzini har dagen for West Ham er det ingen lag i Premier League som har en mer kreativ midtbane.

Akkurat som sist helg er Sam Byram og James Collins de eneste som ikke er spilleklare hos The Hammers. Dette betyr at Ogbonna og Reid fortsetter i midtforsvaret og selv om Aaron Cresswell fikk kjørt seg ganske kraftig mot Yannick Bolasie i andre omgang sist starter han selvsagt på venstre back også mot Arsenal. Michail Antonio har klart seg bra på høyre back og det er ventet at han spiller der igjen. Alternativt blir han flyttet frem i midtbaneleddet og James Tomkins kommer inn som back. På midtbanen finner vi Noble, Kouyate, Lanzini og Payet. Emmanuel Emenike startet på høyre kant sist, men var usynlig i lange perioder. Det kan derfor være en mulighet for at Victor Moses eller Enner Valencia får den ene kantrollen denne gang dersom Antonio fortsatt blir foretrukket på backplass. På topp starter mest sannsynlig Diafra Sakho igjen selv om Andy Carroll også er en het kandidat til den plassen mot hodesterke stoppere som Koscielny og Gabriel Paulista i Arsenal-forsvaret.

Ettersom det er tidlig-kamp fra Upton Park denne lørdagen er det bare å finne fram de flotte West Ham-effektene dere har allerede fra frokost-tider. Det er en utrolig spennende tid å være West Ham-supporter og om vi får oppleve å ta seks poeng fra Arsenal i en og samme sesong så er det faktisk helt umulig å si hvor langt klubben kan nå denne sesongen. Det er definitivt en åpen kamp mellom to gode lag og vi krysser fingrene for at det er hjemmelaget som har mest å juble for når kampen blåses av litt over halv fire lørdag ettermiddag. Come on you Irons !!!

Legg igjen en kommentar