Premier League 2020/21 – hva vet vi nå ?

 

Premier League vil starte opp igjen lørdag 12.09, kun 6 uker etter avslutningen av årets sesong. Her er hva vi vet så langt og hvordan sesongen blir (kilde Sky Sports).

Premier League skulle egentlig startet opp 08.08, men som alle vet har koronaviruset påvirket fotballkalenderen i de fleste ligaer verden rundt. Dette betyr at det kun blir en pause på 6 uker før den 29 sesongen i Premier League sparkes i gang igjen. Imidlertid vil lagene som er involvert i kvalifiserende runder til europacupene bli gitt en ekstra pause som skal sikre spillerne minst 30 dager «fri» etter siste kamp i Europa. Sesongen avsluttes 23.05.20, 19 dager før det utsatte EM begynner.

Leeds og West Brom er tilbake i Premier League og fikk i går følge av Fulham som vant play off finalen mot Brentford. Bournemouth, Watford og Norwich tar turen ned et nivå.

Sesongen vil starte uten tilskuere på tribunen, men noen tilskuere kan få få muligheten til å vende tilbake etter 01.10, med sosial distansering som førende retningslinje. Massemønstring på sportsarrangementer har ikke vært lov siden mars, men statsministeren sa i midten av juli at myndighetene håper på tilskuere kan vende tilbake til arenaene etter noen testarrangementer i august. Det har blitt foreslått et sted mellom 30-50 prosent av full kapasitet for idrettsarrangementer, og det vil være en mengde strenge restriksjoner for å ivareta smittevern. Klubbene har diskutert muligheten for å få tilskuere tilbake på et Premier League møte avholdt 24.07. Premier League ser på muligheten for å arrangere pre-season kamper som testarrangementer i august og tidlig september. De ønsker selvsagt tilskuere tilbake så raskt som mulig, men innenfor trygge rammer.  

Hva vil bli nytt?

Reglen med 5 bytter har blitt godkjent av fotballens lovgiver IFAB – International Football Association Board. Imidlertid er det opp til den enkelte liga om de ønsker dette. Dette vil bli diskutert på Premier Leagues årsmøte 06. august.

Overgangsvindu

Overgangsvinduet åpnet 27.07 og stenger mandag 05 oktober. I tillegg vil det være mulig å handle med EFL klubber fra 05. oktober til 16. oktober. PL klubber kan ikke handle internt med hverandre i denne perioden.

Andre datoer å merke seg?

Champions League sluttspillet vil finne sted i Lisboa fra 12-23. august. Neste sesongs gruppespill begynner 20. oktober. 16. dels-finalene i Europa ligaen spilles 05-06. august og turneringen avgjøres med de siste 8 lagene fra 10-21 august i Tyskland. Turneringens gruppespill for sesongen 20/21 starter 20. oktober. Community Shield spilles på Wembley 29. august. Deretter følger en landskamppause for ligaene fra 02-10. september. Euro 2020 vil spilles fra 11. juni til 11. juli og de 12 vertsbyene er bekreftet til det utsatte mesterskapet.   

Legg igjen en kommentar