SEMIFINALE

London Stadium 28. april kl 21.00, Europa League semifinale 1. kamp: West Ham United – Eintracht Frankfurt

Semifinale – smak på det ordet. OG vi snakker europacup i tillegg. Det er egentlig så en må klype seg i armen for at det er West Ham som er kommet så langt i en europeisk turnering som betyr veldig mye for de klubbene som er med. Etter å ha slått ut Lyon i kvartfinalen er det tyske Eintracht Frankfurt som venter i semifinalen. På samme måte som i kvartfinalen har skal det avgjøres over to kamper og West Ham starter med hjemmekamp også denne gangen.

Sist West Ham var like langt i en av europacupene var i 1976, da de representerte England i det som ble kalt cupvinnercupen. Motstander i semifinalen den gang var pussig nok nettopp Eintracht Frankfurt. Da hadde tyskerne hjemmekamp først hvor de vant 2-1, men West Ham kom sterkt tilbake og vant hjemmekampen på Upton Park med 3-1 og gikk med det videre til finalen etter 4-3 sammenlagt. Målscorere for West Ham i den uforglemmelige hjemmekampen var for øvrig Trevor Brooking (2) og Keith Robson.

Eintracht Frankfurt imponerte voldsomt ved å beseire Barcelona på Camp Nou i den avgjørende kvartfinalen i årets turnering. Resultatet var en stor overraskelse, spesielt med tanke på at klubben ligger som nummer 9 i den hjemlige Bundesligaen. På samme måte som med West Ham kan det virke som spill i Europa League går noe utover formen i Bundesligaen for Frankfurt for de har ikke vunnet der siden 13. mars og står med fem strake kamper uten seier. Sist helg ble det 2-2 på hjemmebane mot tabellnabo Hoffenheim.

Det er ingen i troppen til Frankfurt som denne sesongen har stått frem som den store matchvinneren i form av scoringer. Klubbens toppscorer i Bundesliga er Rafael Borre med syv mål mens det er japanske Daichi Kamada som har flest mål i Europaligaen med fire scoringer. Den franske backen Obite Evan Ndicka scoret mål både riktig og feil vei mot Hottenheim sist helg og han har fire scoringer i seriespillet (riktig vei) så langt og vist seg som en målfarlig forsvarsspiller denne sesongen.

Eintracht Frunkfurt har ogå en solid keeper. Kevin Trapp har tidligere spilt for Kaiserslautern og PSG i tillegg til at han har han mange U-landskamper og 5 A-landskamper for Tyskland. Andre nøkkelspillere er den serbiske midtbanespilleren Filip Kostic som har landskamper for hjemlandet sitt og stopperen Martin Hinteregger som spiller fast på Østerrikes landslag. Spissen Santos Borre er colombiansk landslagsspiss og er en spiller Dawson & co må passe godt på torsdag kveld.

Det finnes også en nordmann i Eintracht. Jens Petter Hauge ble hentet fra Milan der han slet med å få spilletid etter overgangen fra Bodø/Glimt. Nå er ikke Hauge fast inventar i førstelleveren til Frankfurt heller, men han fikk en halv omgang mot Hoffenheim sist.

På skadelista til tyskerne finner vi backene Christopher Lenz og Jan Schrøder, samt reservekeeperen Diant Ramaj. I tillegg er den nevnte forsvarsspilleren Obite Evan Ndicka og den kroatiske midtbanespilleren Kristijan Jakic suspendert.

David Moyes valgte å spare noen av nøkkelspillerne sine i ligakampen mot Chelsea på søndag. De som ble hvilt var Declan Rice, Michail Antonio, Jarrod Bowen og Manuel Lanzini. Nå ble riktignok Rice kastet innpå da det gjensto en halvtime, men det kan vise seg å ha vært et smart trekk å la disse spillerne få forberede seg litt ekstra frem mot torsdag.

Serieformen har ikke vært imponerende de siste ukene og det tette kampprogrammet begynner nok å vise seg etter hvert som sesongen går mot slutten. Prestasjonen mot Chelsea på søndag var ikke dårlig, men det holdt altså ikke til poeng da hjemmelaget fikk ballen i mål på overtid.

West Ham sliter med skader på stopperplass og av de fire «faste» stopperne Dawson, Zouma, Diop og Ogbonna er det kun førstnevnte som er skadefri i øyeblikket. I sin pressekonferanse før torsdagens storkamp var imidlertid ikke Moyes udelt pessimistisk i forhold til disse skadene og han fortalte at både Ogbonna og Zouma er i trening. Som vanlig er ikke Moyes veldig tydelig i sin karakteristikk av skadesituasjonen av hensyn til motstandernes mulighet til å bruke det i sine forberedelser. Med tanke på alt dette er det ikke helt usannsynlig at vi vil se Kurt Zouma på banen torsdag. Det hadde i såfall vært uhyre viktig for West Ham.

Zouma will retain his place in West Ham team after cat incident | Marca

Alphonse Areola står som vanlig i mål når det er Europa League. Han og Fabianski er uansett omtrent like gode så det har ingen betydning, men utenom det byttet så vil Moyes selvsagt spille med de han mener er de beste til å møte internasjonal topp motstand. Det betyr Soucek, Rice, Bowen, Lanzini, Fornals og Antonio som de på midtbane og i angrep mens det som nevnt ovenfor er noe mer usikkert hvem som starter i backlinja.

Dette er bare å nye folkens. West Ham i semifinale i europeisk storturnering, hvem hadde trodd at vi skulle si det allerede denne sesongen? På forhånd er nok et møte over to kamper mellom disse lagene relativt åpent og det betyr jo at West Ham har en god sjanse til å spille seg frem til finalen som spilles i Sevilla 18. mai. Dette blir ulidelig spennende. Come on you Irons!!!

Legg igjen en kommentar