Sheff Utd – West Ham

Bramall Lane 21. januar kl. 15.00: Sheffield United – West Ham United

Søndag spiller West Ham årets første bortekamp i Premier League da Moyes & co tar turen til Bramall Lane i Sheffield for å møte bunnlaget i ligaen. Klubbene møttes på London Stadium i slutten av september da West Ham vant komfortabelt 2-0 etter scoringer av Bowen og Soucek.

Sheffield United rykket opp til Premier League foran denne sesongen og har fått det tøft i det gjeveste selskapet i engelsk fotball. Etter 20 kamper står de med kun 9 poeng hvor de har scoret kun 15 mål og sluppet inn 49. Manager Paul Heckingbottom måtte forlate sin jobb i desember og ble erstattet av Chris Wilder som hadde suksess med samme klubb da de rykket opp sist i 2019 og gjorde en meget sterk første-sesong i Premier League.

Chris Wilder er nå altså inne i sin andre periode som manager i Sheffield United. Han hadde for øvrig også to perioder som spiller i samme klubb og er en veldig populær mann i klubben. Etter Wilders ankomst i desember har klubben prestert noe bedre hvor de blant annet har vunnet mot Brentford. De var også svært nære å ta tre poeng på bortebane mot Aston Villa rett før jul, men måtte se Villa utligne rett før slutt. De har nå ikke spilt seriefotball siden 0-2 tapet mot Manchester City 30. desember mens de vant 4-0 borte mot Gillingham i FA-cupen for to uker siden.

En spiller som har utmerket seg for Sheffield United denne sesongen er midtbanespilleren James Mcatee som er på lån fra Manchester City. Han står med tre scoringer så langt og er med det klubbens toppscorer sammen med Cameron Archer og Oliver McBurnie. I cupkampen mot Gillingham hadde McAtee to scoringer og to målgivende mens William Osula, en annen spiss, scoret de to første målene i kampen. Cameron Archer er forøvrig en hurtig angriper som West Hams stoppere må se opp for på søndag.

I motsetning til West Ham har Sheffield United allerede klart å signere en ny spiss i januar. Det er den tidligere Blackburn-spissen Ben Brereton Diaz som er hentet på lån fra Villareal. Diaz scoret i snitt hver tredje kamp i Blackburn, men har så langt ikke funnet nettmaskene som lagkamerat med Alexander Sørloth og fikk derfor gå på lån til Sheffield United. Han kan få sin Premier League-debut for klubben på søndag.

På skadelista til Wilder er det litt lysning etter den to ukers spillepausen de nå har hatt. Forsvarsspilleren Jayden Bogle har vært ute med hjernerystelse, men skal være spilleklar igjen nå. I tillegg kan både Auston Trusty, George Baldock og Anel Ahmedhodzic være klare igjen etter å ha vært ute. De som definitivt er uaktuelle på søndag er Tom Davies, Chris Basham, Max Lowe, John Egan og Daniel Jebbeson som alle sliter med skader / sykdom. I tillegg er Yasser Lafouci og Anis Slimane utilgjengelig som følge av deltakelse i Afrikamesterskapet.

West Ham fikk ikke så lang spillepause som ønsket da de måtte ut i omkamp mot Bristol City på tirsdag. Den kampen ble heller ikke som ønsket da det endte med 0-1 tap og exit fra FA-cupen. Samtidig ble Said Benrahma tildelt rødt kort og må derfor sone karantene mot Sheffield United. Det spekuleres også i om Benrahma er på vei bort fra klubben i dette overgangsvinduet, men det har Moyes så langt avvist.

Etter en fantastisk form under juleprogrammet har det lugget litt mer for West Ham i starten av det nye året. Det ble ett poeng mot Brighton på London Stadium i en kamp hvor bortelaget var best og etter den tid har det blitt 1-1 og 0-1 mot Bristol City. Nøkkelspillere som Paqueta og Bowen har pådratt seg skader samtidig som Kudus, som sammen med Paqueta var den beste spilleren gjennom juleprogrammet, har reist til Afrikamesterskapet. Dette har tatt det meste av West Hams kraft og kreativitet ut av laget. I tillegg er fortsatt Michail Antonio ute med skade og i omkampen mot Bristol City på tirsdag startet Danny Ings som spiss og ble etter hvert erstattet av ungguttene Mubama og Marshall.

Lukasz Fabianski har stått begge cupkampene, men på søndag er det ventet at Alphonse Areola er tilbake mellom stengene. I forsvaret er Aguerd med i Afrikamesterskapet med Marokko og det er ventet at Zouma og Mavropanos starter som stoppere til tross for Mavropanos tabbe som ga baklengsmål på tirsdag. På backene vil vi se Coufal og Emerson mens Ward-Prowse og Soucek forhåpentligvis får med seg Edson Alvarez på midten. Sistnevnte har slitt med en liten skade og vil bli testet nærmere kampstart. Det samme er tilfelle med Jarrod Bowen og Pablo Fornals. Toppscorer Bowen har restituert seg raskere enn forventet etter ankelskaden og kan bli kampklar på søndag. Det hadde i såfall vært en veldig god nyhet om Bowen ble kampklar. Antonio og Paqueta er definitivt ikke med på søndag heller dessverre og kanskje vil Maxwell Cornet få sjansen fra start for første gang på lenge i en ligakamp.

Talking Points | Moyes on Fulham, beating Spurs and Jarrod Bowen | West Ham  United F.C.

Selv om Sheffield United er sist på tabellen blir dette en alt annet enn enkel kamp for West Ham. Hjemmelaget har som nevnt styrket seg i januarvinduet allerede og de begynner å bli desperate etter en trepoenger igjen. Det er definitivt på hjemmebane Wilders menn må plukke de fleste poengene og de ser helt sikkert at det vil være mulig å starte 2024 års poengfangst mot West Ham. Vi krysser fingrene for at West Hams spillere har dagen og at flere av de som vanligvis ikke er de mest fremtredende nå benytter muligheten til å vise seg frem og bidra til at det blir med poeng tilbake til London. Lykke til alle sammen! Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar