Snart ligastart

Det er mindre enn to uker til Premier League-sesongen 2019/2020 sparkes i gang og det kan bli en veldig spennende sesong å følge West Ham.

Sommeren har som vanlig vært preget av mye rykter om spillere på vei inn og spillere som skal være på vei bort. Akkurat dette er noe av sjarmen med sommerferie og selv om alle vet at det meste som skrives aldri blir en realitet så er det likevel spennende å følge ryktene som går hver eneste dag.

West Ham har hentet to uhyre spennende offensive spillere denne sommeren. Førstemann inn var spanske Pablo Fornals. Han deltok under sommerens U-21 EM hvor Spania like godt vant gull og han imponerte i sin offensive midtbane-/kantrolle. Fornals er en kreativ tekniker som på en del områder kan minne litt om Manuel Lanzini. At Pellegrini ser ut til å ha planer om å bruke begge de to samtidig er jo ekstra interessant.

At klubben også skulle hente en ny spiss ble åpenbart da Marko Arnautovic forlot London til for del for Kina og mer penger på kontoen. At Andy Carroll ikke fikk fornyet kontrakt ble tidlig klart og i tillegg ble Lucas Perez solgt til spansk fotball. Chicharito er tydeligvis tiltenkt en videre rolle i klubben ettersom han for kommende sesong har fått tildelt draktnummer 9. Det var lenge sterke rykter om at klubben skulle hente Maxi Gomez fra spanske Celta, men han valgt til slutt å signere for Valencia og spill i Champions League. Etter at Gomez-avtalen ikke ble noe av så var West Ham raskt ute med å hente Sebastien Haller fra Eintracht Frankfurt. Haller er kun 25 år og han har fransk pass. Han er en stor spiss som er god både i lufta og langs bakken. I tillegg til at han har scoret mange mål i Bundesliga så er han også en spisstype som tilrettelegger for medspillerne sine og han får derfor mange målpoeng i form av assists. Haller ble West Hams dyreste spiller gjennom tidene og ifølge uoffisielle kilder lyder overgangssummen på 45 millioner pund. Det blir uhyre spennende å se om Haller slår til i Premier League.

I tillegg til Fornals og Haller har klubben også hentet to nye keepere. Roberto er en spansk keeper på 33 år. Han spilte sesongen 2017/2018 for Malaga hvor han var på lån fra Espanyol. Roberto er ikke en veldig kjent keeper, han har noen landskamper for aldersbestemte landslag i Spania. Den andre keeperen som kom denne sommeren var David Martin. Han er også 33 år og kommer sist fra West Hams argeste rival Millwall. Det som er spesielt morsomt med David Martin er at han er sønn av tidligere stopperkjempe hos West Ham, Alvin Martin. Både Roberto og Martin er tiltenkt å være backup for Lukasz Fabianski som hadde en strålende sesong sist. Den unge lovende keeperen Nathan Trott har gått på lån til AFC Wimbledon i League One for å få verdifull førstelagserfaring.

I tillegg til nysigneringene blir det uhyre interessant å følge spillere som mistet store deler av forrige sesong med skader. Det er i første rekke Jack Wilshere og Andrey Yarmolenko det er knyttet store forventninger til, men også Winston Reid og Carlos Sanchez er tilbake for fullt.

Av spillere som er borte siden forrige sesongs stall har vi ovenfor nevnt Arnautovic, Carroll og Perez. I tillegg har den populære keeperen Adrian forlatt klubben etter at hans kontrakt løp ut ved sesongslutt. Spissen Jordan Hughill som ble hentet fra Preston North End for 1,5 år siden har gått på sesonglangt lån til QPR, den unge kantspilleren Marcus Browne har signert for Middlesbrough mens den unge spanjolen Toni Martinez er blant spillerne som er blitt frigitt. Den lojale og alltid smilende Pedro Obiang skrev sist uke under for italienske Sassuolo.

Ellers er midtbanespilleren Josh Cullen tilbake fra sitt låneopphold i Charlton mens det er usikkert hva som skjer videre med Reece Oxford. Mye tyder vel på at sistnevnte forsvinner til tysk fotball igjen. Martin Samuelsen er på lån i Haugesund ut sesongen i Norge.

Oppkjøringskampene i sommer har vært av varierende kvalitet, men har gitt følgende utfall:

SCR Altach – West Ham 2-3 (spilt I Sveits)
Manchester City – West Ham 4-1 (spilt I Kina)
Newcastle – West Ham 1-0 (spilt I Kina)
Fulham – West Ham 0-1 (Craven Cottage)

Den sistnevnte kampen mot Fulham var første kamp hvor nykommerne Fornals og Haller var med og hvor Pellegrini startet med noe som kan ligne på en førsteellever (kun Noble og Fredericks manglet av de som kunne forventes å starte). Det er også denne kampen som har vært klart best sett med West Ham-øyne. Spesielt i første omgang var det mye bra som ble vist frem og scoringen til Lanzini var av høy klasse.

Onsdag denne uka er Hertha Berlin motstander i Østerrike mens Athletic Bilbao kommer på besøk til London Stadium lørdag 3. august til generalprøve før ligaåpningen uka etter.

Det er som sagt spennende tider i Øst-London. De to siste treningskampene blir interessante samtidig som det fortsatt verserer rykter om enda flere overganger før vinduet stenger 8. august.

0
0

Kommentarer

 1. Petter Ulriksen
  Petter Ulriksen

  Herlig bra skrevet Mats! Nå gleder jeg meg til sesongstart, og du gjorde det ekstra spennende med dette :-)

  2
  0
 2. Mats Pettersen

  Det var hyggelig Petter. COYI :)

  0
  0
 3. Alexander Nielsen

  Veldig klar for serieåpning og tur over nå :)

  0
  0

Legg igjen en kommentar