Status pre-season og ny spiss signerer

Ashley Fletcher har skrevet under for West Ham

Det er på tide med en liten status på West Hams pre-season og jakten på nye spillere. Akkurat idet vi skriver dette kommer nyheten om at den unge lovende spissen Ashley Fletcher kommer fra Manchester United og har signert for fire år med West Ham.

Etter å ha tapt 0-3 mot Seattle Sounders i den første treningskampen kun tre dager etter at sesongoppkjøringen tok til så er det en ny kamp under USA-oppholdet mot CaroLina RailHawks natt til onsdag. USA-oppholdet avsluttes på torsdag og deretter går ferden tilbake til London for Slaven Bilic og hans mannskap.

Oppholdet hjemme i London blir imidlertid ikke langvarig da laget reiser til Østerrike allerede neste uke. Der vil de spille tre kamper i løpet av fem dager før oppmerksomheten rettes mot Europa League og 3. kvalifiseringsrunde som spilles hhv 28. juli og 4. august. Deretter er det offisiell åpning av Olympiastadion som ny hjemmearena 7. august hvor selveste Juventus kommer på besøk til Betway Cup.

Av spillere som ikke har deltatt på USA-turneen er selvsagt de fire som har spilt EM; Payet, Randolph, Ogbonna og Collins. I tillegg har Kouyate og Valencia vært på landslagsoppdrag med Senegal, Antonio har vært hjemme for å være tilstede under fødsel, mens Sakho ifølge klubbens uttalelser har vært skadd og syk.

Samtidig som spillere og støtteapparat er i full gang med sesongoppkjøringen foregår det aktivitet rundt spilleroverganger. Den sist ankomne er som nevnt på annet sted her på www.scandinavianhammers.com , Gokhan Tore som kom fra Besiktas denne uka. Så langt har det ennå ikke blitt noe konkret ut av jakten på den stjernespissen eierne har snakket om en stund. Det har vært veldig mye rykter og det sterkeste signalet i øyeblikket er at klubben forhandler med den columbianske spissen Carlos Bacca som forrige sesong spilte for italienske AC Milan. Bacca er utvilsomt en spiller som vet hvor målet står, men om han vil score mål i West Ham-drakt kommende sesong er for tidlig å si noe om ennå.

Mens supporterne venter på mer informasjon rundt den eventuelle overgangen til Carlos Bacca signerte West Ham tirsdag denne uka den unge spissen Ashley Fletcher fra Manchester United. Fletcher er bare 20 år og kontrakten hans på Old Trafford gikk ut denne sommeren. Mange mener at Fletcher en periode var nærmere å debuterer for Manchester Uniteds førstelag enn Marcus Rashford, men en skade på Fletcher i fjor høst medførte at Rashford fikk sjansen først. Resten av historien til Rashford trenger vi ikke repetere her. Mens Rashford etablerte seg på førstelaget ble Fletcher lånt ut til Barnsley i League One. West Hams supportere har sikkert allerede merket seg at Ashley Fletcher scoret i play-off finalen mot Millwall og var sterkt delaktig i at West Hams rivaler ikke rykket opp

De nevnte kampene i Østerrike neste uke spilles slik:
Tirsdag 19. juli kl 18.00: West Ham – Slovacko (Tsjekkia)
Onsdag 20. juli kl. 18.00: West Ham – Rubin Kazan (Russland)
Lørdag 23. juli kl. 17.00: West Ham – Karlsruhe (Tyskland)
Alle kampene vil det trolig være gode muligheter for å få med seg via TV2s ulike kanalvalg.

Tredje kvalifiseringsrunde i Europa League starter torsdag 28. juli med returoppgjør 4. august. Vi krysser fingrene for at West Ham avanserer derfra og at den offisielle åpningen av Olympiastadion mot Juventus 7. august blir en fest.

Det er med andre ord et hektisk oppkjøringsprogram klubben har lagt opp til. Deretter er sesongen i full gang og West Hams ligaåpning borte mot Chelsea ble flyttet til mandag 15. august mens de to påfølgende ligakampene mot hhv Bournemouth (H) og Manchester City (B) er flyttet til søndag begge to. Dersom West Ham klarer å kvalifisere seg til gruppespillet i Europa League vil vi oppleve at klubben vil spille adskillig flere ligakamper på søndag enn hva som har vært tilfelle tidligere

Fortsatt god sommer og Come on you Irons !

 

Legg igjen en kommentar