Styremøtet 09.06.16 kl 22:00 – «telefonkonferanse»

Tilstede på telefon fra Folkestad var vår nye webmaster Remy Kongsvoll, på telefon fra Grenland hadde vi Jostein Stensrud Køhn, i Fredrikstad satt Mats Pettersen, mens i Oslo hadde vi Øyvind Smith og Erik T. Dammen på linja. Hele styret var dermed representert på vårt første styremøte.

Ordstyrer: Erik T. Dammen

Referent: Erik T. Dammen med hjelp fra resten av styret.

 1. Scandinavian Bubbles: Hvilken rolle skal Bubbles ha. Hvordan skal arbeidet med Bubbles organiseres? 

Erik Informerer: Blad nr. 127 er nå i trykk hos Styrk og kan forhåpentligvis sendes ut i løpet av neste uke.  

Hele styret er av den oppfatning at vi ønsker å gi ut et medlemsblad. Vi diskuterte litt rundt formatet og hva bladet bør inneholde. Det er bred enighet om at vi kan gå ned til 2-3 utgivelser i året. Noe diskusjon om 2 blader er tilstrekkelig eller om man bør tilstrebe 3 utgaver. I tillegg diskuterte vi rundt organisering av bladet.  I stedefor 1 redaktør foreslås det et redaksjonskollektiv, foreløpig bestående av hele styret. Vi kom frem til følgende konkrete løsning for Bubbles  for perioden 15.06.16 – 15.06.17:

Bubbles vil utgis med et redaksjonskollektiv bestående av alle i styret,  Arild Østbø og Pål Hovland(om de takker ja til å være med videre). Vi skal utgi et blad som er hos våre medlemmer 01.10.16 og 15.06.17. Vi setter deadline 20 dager før for innsending av stoff til bladet. I tillegg åpner vi opp for et blad 01.03.17 hvis vi ser at det er kapasitet, men denne utgivelsen avhenger av det og er ikke «spikret» som de andre to. Bladene skal være fyldige med mye godt lesestoff av god kvalitet! Heller færre og fyldigere med kvalitet. Med en ny forutsigbarhet og kontinuitet i arbeidet med Bubbles tror vi det blir lettere å få i stoff fra skribenter(dato er klar i god tid). Med et redaksjonskollektiv sprer vi arbeidet og ansvaret med Bubbles på flere hender slik at ikke 1 redaktør alene blir sittende med for stor jobb.  

Vi oppfordrer alle som ønsker å bidra til Bubbles om å ta kontakt med styret.

 

 1. Medlemskap. Familemedlemskap. (Flere familiemedlemmer der ikke «hovedmedlemmet» lenger er medlem).  Rekruttering? Reaktivisering? Verne om at våre tjenester er for ordinære betalende medlemmer.

Det ordinære medlemskapet koster kr. 250,- pr. år etter omlegging av medlemskontigent fra 5 blader til en årlig kontingent. Dette er fastsatt av årsmøte. I tillegg finnes det et «familiemedlemskap» som er en engangssum på kr. 50,-. Da får man ikke tilsendt Bubbles og man har ikke stemmerett ved årsmøte. Ellers har man hatt alle andre medlemsfordeler. Medlemstall:

Totalt: 832

Familie: 193

Norge: 702

Sverige: 107

Danmark: 20

Finland: 2

Færøyene: 1

 

Det er enighet om at familiemedlemskapet bør endres fra nåværende praksis. Et engangsbeløp som gir evig medlemskap ønsker vi ikke. Styret vil bruke tid på dette frem til neste årsmøte og komme med konkret forslag. To muligheter som er nevnt er en årlig sum på kr. 100 uten blad. Eget medlemskap for under 18. Vi skal bruke tid på å lande en løsning og skal ta med medlemmene på råd. Styret er i hvert fall enig i at alle medlemskap skal være av en karakter at de må fornyes.

 1.  Sosiale medier:  Hvordan forholde seg til og bruke sosiale medier til det beste for klubben. Instagram, Twitter, Snapchat, Facebook osv. Hvor skal vi være representert og hvordan? Ikke minst hvorfor:

Pr. i dag har vi en lukket Facebook gruppe for medlemmer i supporterklubben. Innlegg kan i dag kun postes av administratorer, men mens alle medlemmer kan kommentere på saker.  Vi er ikke på andre sosiale medier. Vi har laget en Facebook side som ikke er publisert. Dette har Alexander Middleton hjulpet til med. Denne publiseres evt. når styret er enig i hvordan vi skal bruke sosiale medier, eller det som er viktig. Hva skal de sosiale mediene gjøre for oss som supporterklubb og våre medlemmer? Erik ser facebook som en måte å nå ut til flere medlemmer, både for rekruttering og for de som ikke er så aktive på forum eller nettside. I tillegg til å reklamere for nettsiden vår.  Vi ser at vi når ut til andre gjennom Facebook.   Vi blir enige om at vi skal jobbe med dette fremover.

 


 1. Videreutvikling av nettsiden. Teknisk og innholdsmessig. 

Prioritet nummer 1 pr. i dag er å få til en stabil innlogging som fungerer godt. Remy jobber på spreng med dette. I tillegg ønsker vi å utvikle siden innholdsmessig, både med nyhetssaker om West Ham og om supporterklubben vår, og med andre tjenester(det kan være polls, oppdaterte tabeller, neste kamp, statistikk osv. Dette er tilleggstjenester som kan kjøpes). Styret er enig i at vi kan bruke litt penger på innhold på nettsiden.  Det er ønskelig å knytte til seg flere skribenter. Mats vil ha hovedansvaret for det redaksjonelle innholdet på nettsiden.

Vi ønsker å spørre våre medlemmer om hva slags stoff de ønsker på nett, i blad, på Facebook osv, samt andre ting som omhandler supporterklubben. Derfor diskuteres en mulig medlemsundersøkelse. Jostein vil jobbe med dette og vi tror det er en måte og  virkelig nå ut til folk og få inn tilbakemeldinger av kvalitet som kan brukes i videre planlegging. Spørre på forum el. har ikke samme effekt da man får få svar og stort sett fra de samme folkene.


 1. Felles supporterturer. Finne struktur som funker. Med eller uten hotell. Bruke erfaringer Erik har gjort siste 2 årene og diskutere oss frem til gode løsninger.

Konkret ønsker vi å arrangere en fellestur i høst. Erfaringene vi har gjort oss de siste 2 årene er at mange ønsker seg en «pakke» som inkluderer hotell. Dette vil vi derfor gå for. Fredag-mandag med kampbillett, hotell og fellesopplegg blir den løse rammen vi kan komme med nå. Kidstur har vært populært og vi forsøker å få det til i februar/mars før vi runder av med sesongavslutningstur. Foreløpig vet vi ikke hvor mange billetter vi kan få til kamper, men vi vil jobbe med billettkontoret vedrørende dette så snart det er mulig.


 1. Forum – videreutvikling av dette. 

Bakgrunnen for at dette punktet er på agenda er den stadige tilbakevendende diskusjonen om klima på forumet vårt. De seneste årene har tilnærmingen vært at forumet modererer seg selv. Styret ønsker nå å ha en mer aktiv rolle og «politikk» i forhold til forumet vårt. Det er et objektivt faktum et det er svært lite store overtramp som f. eks, rasehets, homofobi eller liknende åpenbare uakseptable ytringer. Det er heller ikke mye helt åpenbare personangrep, selv om det har vært noe.  Allikevel dukker diskusjonen rundt forumet ofte opp, og istedenfor å diskutere sak, diskuteres det hvordan saken diskuteres. Dette er ikke heldig for forumets kvalitet etter vår mening. Vi ønsker oss derfor noen «kjøreregler». Det finnes mange forskjellige debatteknikker. Det er lov å bruke hersketeknikker, men vil vi ha det på vårt forum? Det er lov å «drite ut» men ønsker vi det? Det er lov med gjentatt spissformulering for å trigge motstander i en debatt, men skal vi ha det på vårt forum?  Dette er eksempler på ting vi vil ta aktivt stilling til i tiden som kommer og som kan komme inn i noen retningslinjer for forumet vårt . Det er ikke et ønske om et sterkt kontrollerende regime med utstrakt sensur/sletting, men noen retningslinjer og moderatorer som går i dialog der det oppfattes som nødvendig.


 1. Hvilke ressurspersoner finnes blant medlemmene som vil bidra. Finne disse.

Kort sagt vil hele styret være åpne for alle som han bidra for klubben. Det er ønskelig med et stort engasjement på flere fronter. Det er ingen konkrete forslag pr. nå på rekruttering, men vær sikker på at du vil bli tatt godt imot om du kontakter oss.

Kommentarer

 1. Jan Helge Pryer

  Bra!
  Et veldig bra styremøtereferat. Fremtiden ser reflektert og bra planlagt ut. Jeg har tro på dere, akkurat som jeg har hatt tro på tidligere styrer. Men nå er det mer informasjon – bra!

  Mht. Kids-turer, så må ikke disse nødvendigvis legges til skoleferier, da det rundt om stort sett aksepteres at man tar ut barna fra skolen 1-2 dager for «å lære engelsk» :-). Men februar er ikke den beste tiden, generelt november-tidlig mars egentlig, for å ha med barn og be de stå stille å fryse på kamp. Høst og vår er best for en slik tur.
  Ellers ønskes det to turer hver sesong, én borte og én hjemme.

  Hotell på tur: Prøvde Premier Inn Central i Romford før siste kampen mot ManU 10.mai. Sånn passe bra, og rimelig, måtte vente lenge på engelsk frokost som hver og en måtte bestille hver for seg, høy decibel på ventilasjonsanlegget og AC eksisterer ikke på hotellet.
  Tidligere bodd på Premier inn Stratford (snøballkast fra stadion). Like billig, vanvittig mye bedre på alt. Har en Arsenal-kamerat og en Tottenham fra Hamar-området. De bor fast på Premier Inn Stratford, både uten og med fruer.
  Så hvis dere ønsker å samarbeide med ett hotell i både Romford og i Stratford, bør det kanskje letes etter et annet i Romford?
  Ønsker det nye styret LYKKE TIL :-)

 2. Jan Helge Pryer

  Jeg glemte en ting i forrige innlegget mitt i denne tråden.
  De punktene dere tar opp mht. skikk og bruk på forumet er jeg veldig enig i. Noen er mer interesseret i å «disse» andres synspunkter enn noe annet, virker det som. Da gidder ikke jeg en gang å logge meg inn til slutt. Dette sammen med at man nesten får følelsen av at man må være fotballprofessor for å uttale seg i kommentarfeltet, uten å bli arrestert av andre, gjør at folk ikke tør å bidra. Må være rom for alle. Blir sikkert kjedeligere for de som liker å diskutere litt «hardt», men tenk på det da i hvert fall.
  Tar et forbehold på mine påstander, da jeg ikke vet hvordan det har vært siden januar 2015. Da falt jeg ut. Kanskje ting har bedret seg?
  Det skal sies at det ikke bare var pga dette temaet at jeg har vært fraværende, men også at laget gjorde det helt elendig resten av sesongen. Jeg valgte til slutt å furte alene. Ble i enda dårligere humør av å lese på forumet og furte sammen med andre :-) Og deretter kom alle problemene med nettsiden vår… Men nå har jeg logget meg på igjen :-D

 3. Remy Kongsvoll

  Flott at du bidrar med dine synspunkt og tanker Jan Helge. Styret er veldig glad for tilbakemeldinger, og ønsker dette i størst mulig grad. Håper enda flere kan legge igjen en kommentar både her, og på andre saker som styret behandler. I tillegg er det lagt inn epostadresse til alle i styret på ‘om oss’ siden. Jeg vet at hele styret har et felles ønske om å drifte klubben på medlemmenes premisser. Det er vanskelig å gjøre dette om ingen melder noe tilbake :-)

 4. Erik Thoresen Dammen

  Takk for tilbakemeldinger Jan Helge. Premier Inn Stratford er nok i snitt litt dyrere enn i Romford, men det vil nok uansett bli vårt foretrukne hotell til fellesturer. Eller en av de andre Stratford-hotellene. Min erfaring er at folk vil bo så enkelt og sentralt som mulig på slike turer og da er Stratford et naturlig valg etter flyttingen.

  Når det kommer til tidspunkt for fellestur med barn får vi en del forskjellige tilbakemeldinger. Noen ønsker at det legges til skoleferier. Er en del faktorer som spiller inn, men vi tar med takk imot alle råd, ønsker og synspunkter.

Legg igjen en kommentar