Supporter Advisory Board (SAB)


Som tidligere annonsert i våre ulike kanaler ble Scandinavian Hammers invitert til å bli med i SAB, invitasjonen kom direkte fra West ham United. Dette er noe vi i styret i Scandinavian Hammers har ønsket over lengre tid og vi takket dermed ja til invitasjonen. Vi ser på det som en unik mulighet til å knytte enda bedre kontakt med nøkkelpersoner i og rundt West Ham, samt at vi får anledning til å være med å påvirke det som skjer i klubben.

SAB-møtet hadde en hyggelig og uformell atmosfære hvor alle fikk anledning til å si sitt. Dette var også en arena hvor ingen sak var for liten og temaene som ble gjennomgått var dermed kanskje i overkant mange. Vi ønsker å gi en kort oppsummering av noen av sakene som ble tatt opp. Mer detaljert referat vil publiseres til våre medlemmer når dette offisielt foreligger fra West Ham United.

Oppsummering

Dato: 28. Februar, 2018
Tid: 18.00 – 20.00
Sted: Presserom, London Stadion

Nøkkelpersonell – West Ham United

Karren Brady, Vice-Chairman, WHU
Tara Warren, Executive Director, WHU
Nicola Keye, Head of Ticketing, WHU
Ben Illingworth, Head of Matchday Operations, WHU
Julie Pidgeon, Disability Access Officer, WHU
Jake Heath, Supporter Services Manager, WHU
Gavin Stanley, Head of Retail, WHU
Joe Lyons, CEO, West Ham Foundation

SAB Medlemmer

Debbie Hoffman (Treasurer of the Hammers Supporters Club)
David Baker (West Stand)
Sean Whetstone (Claret and Hugh)
Bev Cornell (Claret & Blue social media platform)
Steve Applebee (nominated to represent Bondholders)
John Beavis (Chair of the Bondholder committee)
Don Adams (representing Over 65s supporters)
Cecilia O’Herlihy (East Stand)
Lee Vehit (Bobby Moore Lower)
Trevor Bright (representing disabled supporters)
Paul Turner (Vice Chairperson of WHUISA)
Sue watson (secretary of WHUISA)
Alastair Holmes (Treasurer of Pride of Irons)
Jim Dolan (Co-founder of Pride of Irons)
Jodie Crane (representing women)
Jose Sanchez (Club London Bars)
Brian Gale (Club London Restaurants)
Alexander Middleton (Scandinavian Hammers – International Supporters Club)

Hyller/avlastningsbord

Flere har klaget på mangel av steder til å sette fra seg drikke o.l inne på stadion.
Klubben kunne rapportere om at de nå hadde satt inn flere hyller til dette formål i South-, North- og West Stand. Ekstra hyller til East Stand var også satt i bestilling og ventes installert i nær framtid. Totalt har klubben brukt ca. £40.000 på denne oppgraderingen.

Minneverdige gjenstander

Klubben ser på ideer rundt hvordan man skal vise frem klubbminner. De er opptatt av å gjøre noe meningsfylt med de 1000 + gjenstandende, som inkluderer bl.a VM-medaljer og andre historiske fotball-souvenirer. £60,000 per år blir brukt av klubben til å huse dem privat hos den lokale antikvitetsforhandleren Christies. Historisk sett var disse gjenstandene oppbevart i klubbmuseumet, men dette ble sjelden besøkt og de ser nå på mer praktiske måter å vise dem på. En mulighet klubben ser på er å vise dem fram på stadionomvisninger, men for øyeblikket kan i det minste verdensmesterskapsmedaljene sees i klubb-butikken sammen med en del andre Bobby Moore gjenstander. Klubben fortsetter å utforske andre muligheter.

Champions Place

Den andre fasen ble ferdigstilt i oktober med 1200 nye steiner lagt ned. Fase 3 begynner snart – datoene skal bekreftes snarest. Klubben ser på rengjøring av eksisterende steiner på grunn av klager og innrømmer behov for bedre rengjøring. De er allerede høytrykksspylet før hver hjemmekamp, men det ser ut til at skitt blir sittende fast i skriften/graveringen, noe som igjen gjør at steinene ser falmet ut. Klubben har gitt forsikringer om at steinene ikke er skadet og ser på langsiktige vedlikeholdsalternativer for å holde steinene på sitt beste.

Mangfold og inkludering

Klubben har søkt FA om å flytte opp et nivå i D&I-rangeringene – delvis basert på det arbeidet de har gjort med grupper som Pride of Irons, funksjonshemmede og andre tiltak.
Everton-kampen er øremerket av West Ham for å vise støtte til Kick It Out-kampanjen*.
Deres mål er å oppnå gullnivå innen likestillingsstandard.

West Ham jobber i samarbeid med Disables Supporters Advisory Board (DSAB) på følgende:

– Dedikert e-post for funksjonshemmede tilhengere,
– En tilgjengelig stadieguide
– Handikappet tilgangsundersøkelse
– Et sensorisk rom for autistiske supportere
– Et bevis for funksjonshemmede for å tillate denne gruppen supportere å komme seg rundt på stadion med letthet (ved hjelp av heiser osv.)
– Klubben har også laget en video som viser alle deres likestillingsinitiativer.

*Kick It Out kampanjen har ingen tilknytning til rasismesaken til Tony Henry.
Kampanjen var planlagt lenge før dette kom. Karren Brady opplyser også at Tony Henry etterforskes av FA og hun tror det venter en utestengelse for hans del. West Ham selv er ikke under etterforskning, hverken av politi eller FA.

Brukerstøtte

West Ham vil snart lansere et brukerstøttesenter på nett som er laget for å hjelpe fans med å gi svar på generelle spørsmål. Alt fra veibeskrivelse til billetter og andre vanlige spørsmål.

Politiske utfordringer

Det er for mye å gå i detalj på, men to ting er verd å nevne: Det var mye støy i media da Sadiq Khan gikk inn og involverte seg i saken rundt stadion. Karren Brady har sendt intet mindre enn 15 brev til Khan i håp om å få til et møte med han, foreløpig har hun ikke mottatt noen form for svar og noe møte er dermed ikke avtalt. Inntil det skjer, er det vanskelig å vite hva tankegangen og hensikten hans er, eller hvordan dette eventuelt vil påvirke klubben.

I kulissene på LS sent en onsdags kveld

Kapasitetsøkning

Stadionoperatøren går ikke med på kapasitetsøkningen til 66.000 av ukjente årsaker. West Ham United går dermed rettens vei for å få svar og forhåpentligvis en løsning. Saken forventes å komme opp i retten til høsten.

Sesongkort

West Ham opplyser om at det stadig er 48.000 personer på venteliste for sesongkort. Dette er 48.000 som har betalt £10 for å stå på venteliste – noe som ble bekreftet av Karren Brady. De starter i disse dager med å ringe rundt ril de ca. 2000 første på listen for å sjekke om interessen fortsatt foreligger, hvor de evt. ønsker å sitte osv.

 

West Ham bekrefter også at de vil kjøre tilsvarende system som i fjor hvor folk får anledning til å bytte plasser, oppgradere osv. Dette er selvfølgelig basert på tilgjengelighet.

Branding

Det har blitt snakket mye om å gjøre stadion mer «West Ham» slik at det føles mer som hjemme. Noe re-branding har allerede funnet sted i form av noen Bobby Moore bilder på utsiden av stadion. Klubben oppretter en fokusgruppe med SAB for å diskutere hva fansen vil se inne på stadion i form av West Ham relatert branding. Temaer og ideer skal ledes av fansen og deretter implementeres av klubben. Ta gjerne kontakt med styret med ideer du måtte ha.

West Ham har søkt om å få gi nytt navn til en av gangveiene som leder opp til stadion, denne ønsker de å døpe til «The West Ham Way». Foreløpig venter de på godkjenning. I samme forbindelse ser også klubben på mulighetene til å få tillatelse for de gamle Green Street-bodene til å sette opp sine boder på denne strekningen. Største utfordringen her er Westfield og andre lokale markedskrefter.

Navnerettigheter

E20 har ansvar for navnerettighetene, noe som skaper hodebry for WHU. WHU er sjokkert over at E20 ikke har klart å selge rettighetene enda og har tilbudt dem å bistå med jobben helt gratis. E20 har takket nei til dette. Samarbeidet mellom E20 og WHU er generelt utfordrende.

World Cup Statuen

Klubben prøver å flytte statuen til Stratford og har allerede betalt for en sokkel som skal være på plass. Dette ligger nå i lokale myndigheters hender og det forventes en politisk avstemmingen rundt flyttingen den 22. mars. West Ham vil betale for selve flyttingen av statuen. West Ham har også bedt om en klausul i forbindelse med potensiell flytting, noe som innebærer at den ikke skal kunne flyttes bort fra Stratford igjen uten samtykke fra klubben.

Upton Park Memorial Garden

Det har vært mange klager rundt tilstanden og vedlikeholdet av minneshagen ved Upton Park siden klubben flyttet til den nye stadionen. Når Boleyn ble solgt, ble den solgt med forutsetningen om at hagen ble opprettholdt. Tilsynelatende er det folk ansatt av Barratt som er ansvarlig for vedlikeholdet, men det har blitt bemerket at arbeidet som er utført ikke møter West Ham-fansens forventninger. Klubben har vurdert situasjonen og er enig i at det ikke er opp til forventet/ønsket standard. West Ham har nå intervenert og vil sende sine egne folk til Memorial Garden en gang i uken for generelt vedlikehold, landskapsarbeid osv. Det er ingen avtale om det løpende vedlikeholdet etter utvikling av eiendommene er fullført og leilighetene er solgt, men klubben vil diskutere dette med familiene som er berørte til de som minnes der.

Billetter

Billettpriser er frosset for alle sesongkort, bortsett fra Band 5. Disse vil øke med £31 hvis det fornyes i ett år, fornyes det i 2 år vil en fortsatt bare betale £289 per år.

Klubben prøvde et nytt initiativ for bortebilletter nylig, noe som gjorde 10% av de tilgjengelige billettene tilgjengelig for personer som ikke har minimumskravene (lojalitetspoengene) som kreves. Dette var på bakgrunn av SAB-tilbakemeldingene at det er vanskelig å få tak billetter og i hovedsak er det de samme folk som kjøper billetter om og om igjen. I mange tilfeller deltar ikke disse kjøperne på kampene, men kjøper kun fordi de bare vil ha poengene eller selge dem videre med fortjeneste. WHUISA har gjennomført en undersøkelse for å få tilbakemelding på ordningen, en undersøkelse som vil ble gjort tilgjengelig på deres hjemmeside 1. mars.
Klubben selv rapporterer at den nye ordningen har fungert etter formål og vil nå se på om og hvordan dette skal videreføres

Vakthold på London Stadion

Mye er blitt sagt og ment om dette temaet stort sett negativt og West Ham har tatt grep. Tjenesten leveres nå av fire ulike selskaper framfor ett slik det var før. Det ene av disse selskapene har 70 tidligere Boleyn Ground-ansatte på lønningslista. De andre har blitt bedt om å sjekke hvor mange de har på sine lister. Klubben ønsker flest mulig av tidligere Boleyn-vakter tilstede på LS.
Klubben rapporterer at klagene vedrørende vakthold på LS har falt dramatisk, men at de ikke vil slutte å fokusere på dette av den grunn.

Det var stort sett det. Som nevnt var vi inne flere andre saker også, men kan ikke ta med alt.
Mulig WHU kommer med et mer detaljert referat etter hvert, dette vil i så tilfelle publiseres for våre medlemmer på nett. Alt i alt var møtet en positiv opplevelse og vi er takknemmelige for invitasjonen. Vi er overbevist om at deltakelse i SAB styrker vårt forhold til klubben, noe vi igjen håper og tror vil gi oss flere fordeler på sikt.

Etter møtet var det god tid for mingling, en tid som ble benyttet til å knytte relasjoner både med personell fra WHU men også representanter for de andre ulike grupperingene.

Alexander Middleton

Born a hammer... halvt nordmann, halvt engelskmann med røtter fra Ilford. Vokst opp med sommerferie, påskeferie, juleferie og diverse hos besteforeldre i Ilford. West Ham kamp fast innslag på hver tur så lenge det var innafor sesong.. Come on you irons!

Legg igjen en kommentar