Sympatiske Norske gutter med oppnåelige ambisjoner

En håndfull West Ham-supportere fra Norge, England, Ungarn, Slovakia og Østerike, fikk servert en klassisk pre-season-kamp mot brukbar Slovakisk motstand i Rohrbach an der Lafnitz. Det var god stemning på en landlig stadion der langsiden med tribune var fylt opp med en koselig blanding av Hammers, Slovacko-supportere og lokale fotballelskere, som alle bidro til god stemning og en hyggelig familie-atmosfære. 2-2-forestillingen vi fikk se gav noen svar, noen spørsmål, men kanskje hyggeligst, en mulighet til en liten prat med våre norske spillere.

Begge tok seg tid til en landsmann og et par gutter som hadde tatt turen fra ferie i Kroatia og Slovenia til Østerike for to av tre kamper i nærheten av Graz. Håvard Nordtveit kunne fortelle at han hadde funnet seg godt tilrette i klubben etter overgangen, og at han var godt fornøyd med pre-season så langt. En liten skade holdt ham ute av kveldens kamp, men han regnet med å spille i morgendagens oppgjør. Målet for sesongen er å konkurrere om den defensive midbane-rollen i 4-1-4-1-formasjonen laget benytter, og han ville bruke sesongen til å kjempe seg inn i førsteelveren gjennom de mulighetene han får i pre-season og når sesongen starter.

Martin Samuelsen var godt fornøyd med å ha fått starte alle kampene så langt i pre-season. Han er godt i rute i sesong-forberedelsene og teknikken sitter. Han følte også at han er blitt bedre i duellspillet, men ønsker å jobbe opp enda bedre kondisjon for å unngå de tekniske feilene som dukker opp innimellom. Målet for sesongen er å få seg noen innhopp i førsteelleveren, for så å kjempe om en plass i startoppstillingen på sikt. Assisten til Noble på 1-0-skåringen og innsatsen hans forøvrig på venstrekanten den omgangen han spilte, styrket nok mulighetene hans til å nå sesong-målene sine.

Selv tenker jeg at begge våre norske gutter har realistiske og fornuftige ambisjoner for sesongen. Særlig Nordtveit har et godt og sterkt fotballnavn ute i Europa. Dette har blitt bekreftet i mine samtaler med fotballinteresserte i Kroatia og Slovenia denne sommeren. Flere av dem følger tysk fotball tett og har latt seg imponere av det Nordtveit har levert i Bundesliga. At han kjenner britisk fotball gjennom sin tid i Arsenal er nok også en styrke. Så får vi håpe at han tar tempoet i Premier League, som han selv identifiserte som den største forskjellen mellom tysk og engelsk toppfotball.

Av de andre nykommerne var Fletcher den som imponerte meg mest. Sterk i duellene, god nærteknikk og oppofrende i det defensive arbeidet, samtidig som han virker å være en god avslutter. 2-0-målet hans på en fin-fin heading var andreomgangs høydepunkt. I Fletcher håper jeg vi er i ferd med å få en meget spennende overraskelse utover i sesongen!

Feghouli er en klassisk ving-stjerne. Leter konstant etter assister, og kommer til å pumpe klasseinnlegg inn i boksen. Han er imidlertid litt på bakbeina i spill med ryggen mot mål, og trenger nok pre-season på å tilpasse seg farten i det britiske spillet.

Tore er også en spiller som tar seg best ut rettvendt med ballen i beina. Angriper mer innover i banen enn Feghouli, og går mer på egne gjennomløp for å komme i avslutningsposisjon selv. Han er også en mer robust duellspiller enn Feghouli, og er nok et tryggere valg på høyresiden, dersom Antonio skal fortsette på backen.

Begge målene i mot denne kvelden kom etter slett forsvarsspill når vi la om til 4-4-2 etter at Rice gikk ut, Kouyate fra defensiv midtbana til stopper, og Martinez kom inn som spiss. Vi spiller med to brede stoppere og med backene ekstremt høyt oppe når vi har ball, og ved brudd etterlater vi da store rom som gjør oss veldig sårbare. Med et defensivt anker i 4-1-4-1 er vi mye tryggere, så jeg tror og håper ikke vi vil få se mye 4-4-2 som startoppstilling i løpet av sesongen.

Selv synes jeg Burke er klasse og gjør en god kamp. Han kommer til å være en reell utfordrer til en av stopperplassene utover i sesongen, og ses nok på som den som har tatt over posisjonen til Tomkins i spillerstallen.

Av de andre ungguttene, så klarte de seg stort sett helt ok, men jeg er redd Byram ikke har det som skal til for å kunne la Antonio slippe å spille back. Særlig er jeg bekymret for kvaliteten i valgene han tar offensivt og defensivt, og nærteknikken er ikke helt der den burde være for å bryte gjennom som spillende back i Premier League.

De tydelige svarene vi fikk denne kvelden er at vi kommer til å spille 4-1-4-1. Vi kommer til å bli spennende offensivt, særlig dersom vi får inn en klasseangriper i tillegg til Carroll og Fletcher. Spørsmålene ligger defensivt. Skal vi virkelig spille med Antonio på back, og skal satse på så høye backer når alt vi har i de 5 fremste posisjonene er stappfulle med offensive fibre? Kan bli mye mål begge veier fremover!

For Scandinavian Hammers i Østerrike,

Erlend, Matias og Ivar Konrad Lunde.

 

0
0

Kommentarer

 1. Erik Nordlund

  Fin rapport, Ivar og moro og konstantere at vi har sett samme kamp :) Det skal vi også gjøre 4. august når vi benker oss på London Stadium for å se 3.runde i E-cupen. Fortsatt god fotballferie!

  0
  0
 2. Alexander Nielsen

  Kul rapport Ivar!
  Ses i London 4. august :D

  0
  0

Legg igjen en kommentar