Tore Søyland gir seg som leder i Scandinavian Hammers

Etter to år som leder og mange år med andre verv går Tore Søyland etter eget ønske ut av styret i Scandinavian Hammers etter årsmøtet 4. juni. I den forbindelse har vi tatt en prat med Tore.

Samtidig som West Ham flytter fra Boleyn Ground til Queen Elisabeth Olympic Park velger også du Tore å tre ut av styret i Scandinavian Hammers. Hvordan vil du beskrive supporterklubbens tilstand i øyeblikket og hva mener du er de største utfordringene vi står overfor fremover?

Supporterklubbens tilstand er meget god på alle områder. Det har vært en del flere utskiftninger i styret de siste årene, men jeg tror ikke det nødvendigvis er negativt. De aller fleste som har vært med tidligere, bidrar jo også i dag selv om de ikke er med i styret. Supporterklubben til West Ham står sterkt både økonomisk, og som forening i sin helhet. Jeg tror det er mange flere eksterne som har hørt om Scandinavian Hammers nå enn det var for ca fem år siden. Selvfølgelig har det med sportslige prestasjoner og derfor mer dekning i mediene i Norge, men også fordi vi som supporterklubb har blitt mer bevisste på hvor viktig det er å være synlige.

Du vil selvsagt fortsette med å være aktiv medlem selv om du ikke lenger vil være leder for klubben. Kan du likevel beskrive noen av de sterkeste minnene du sitter igjen med som styremedlem og medlem i supporterklubben så langt?

Jeg tror jeg må svare Playoff-finalen da vi rykket opp. Ved siden av å være en sportslig suksess, var hele dagen en strålende dag for alle medlemmene som var på Wembley. Og det var mange av oss. Andre ting som kan trekkes frem er de mange fine styremøtene på Barking Dog, møter som ofte endte med herlige kvelder sammen med alle medlemmene både ute i bakgården og rundt portvinsbordene utover nettene.

Hvilke er dine sterkeste minner fra stadion som klubben nå forlater, Boleyn Ground?

Det er lett å huske det siste best. Avslutningskampen mot Manchester United og alt som skjedde rundt den matchen, vil nok sitte i lenge. Det var en helt rå opplevelse. Men jeg vil nok også savne typiske ”0-0 –kamper mot Ipswich på en regnfull tirsdagskveld i november” omtrent like mye. Jeg har alltid sagt det, og kommer aldri til å endre mening om dette; Det er/var noe spesielt med Boleyn Ground. Noe vi nok dessverre aldri vil oppleve makan til.

Hva er dine forventninger til atmosfæren og stemningen som vil være på Olympiastadion når West Ham skal spille der fra august?

Det blir en helt annen verden. Det blir selvfølgelig mange folk, mye lyd og fint og moderne. Men det blir etter all sannsynlighet omtrent som på Emirates eller Etihad. Med det mener jeg at tilskuerne utover de 35.000 som tidligere var på Boleyn Ground, trolig er der mer for å oppleve stemning enn for å lage den selv. Jeg blir mildt sagt overrasket hvis dette ikke viser seg å stemme.

West Ham endte på en sterk 7. plass i Slaven Bilic’ første sesong som manager i klubben. Hvordan vil du oppsummere sesongen?

Omtrent som forventet spesielt etter at vi så kjøpene i sommer. Jeg tippet vel 7.8.-plass, og sånn sett var det få overraskelser. Sesongen var ned-opp-ned. Det vil si det startet med fiasko i Europa, gikk over i en fantastisk høst og vinter, før jeg synes de siste kampene avslørte at vi har et stykke igjen før vi er et topplag. Heldigvis reddet siste kamp på Upton Park noe på en ellers frustrerende sesongavslutning som faktisk kunne gitt oss en plassering i topp fire. Jeg tror det går lenge til neste gang en slik mulighet kommer igjen. Klubber som Liverpool, Chelsea og Manchester United mfl. underpresterte denne sesongen, og vil nok komme høyere neste sesong.

Klubbens eiere og styre har tydeligvis ambisjoner om at West Ham skal klatre ytterligere på tabellen kommende sesong. Hvilke spillertyper mener du vi har størst behov for dersom vi skal klare akkurat det?

Vi må ha en spiss som scorer over 15 mål. Helst 20. Får vi det + en ok høyreback, så tror jeg mye er gjort. Hvis vi da ikke selger noen av våre beste.

Hvilke spillere tror du forsvinner fra West Hams spillertropp denne sommeren?

Alle lånespillerne forsvinner, samtidig som jeg tipper at enten Tomkins eller Collins går. Ser for meg Tomkins under Big Sam i Sunderland. Ellers er det forhåpentligvis kun stallfyll som O´Brien som forsvinner.

Hva tenker du om klubbens deltakelse i Europaligaen neste sesong? Tror du det er mulig å komme langt i den turneringen samtidig som klubben ønsker å gjøre en enda bedre sesong i Premier League?

Det tror jeg absolutt er mulig. De som sier noe annet, følger ikke ordentlig med. Det er ikke så mange flere kamper flere enn i CL, og der spiller toppklubbene år etter år, og klarer seg jo likevel ”greit” i hjemlig liga.

Et veldig vanskelig spørsmål selvsagt, men dersom du skal tippe – hvor mange medlemmer tror du Scandinavian Hammers vil ha om fem år (ca 800 i dag)?

Med sportslig suksess: Ca 1000. Det er selvfølgelig en milepæl vi har hatt i flere år, selv om det ikke bare er positivt med å bli større og større og større.

Hvilke råd vil du gi lederen som overtar etter deg og det nye styret i supporterklubben som skal velges 4. juni?

De rådene kommer jeg nok til å ta direkte med min arvtaker, men det er selvsagt mye som bør gjøre på samme måte som vi har gjort det i ”alle år”. Mens det på en annen side er en del ting jeg selv hadde planer om å endre på, men som jeg aldri fikk tid til å gjøre.

Jeg er helt sikker på at jeg har hele supporterklubbens medlemsmasse bak meg når jeg takker for den kjempejobben du har lagt ned for driften av Scandinavian Hammers gjennom mange år Tore. Tusen takk !

Takk selv. Up the Hammers!

Legg igjen en kommentar