Tottenham – West Ham, 23. juni forhåndsomtale

Tottenham Hotspur Stadium 23. juni kl 21.15: Tottenham Hotspur – West Ham United

Det ble en fryktelig tung “restart» for West Ham på lørdag. Tirsdag kveld er det ny kamp og de elleve som går på banen mot Tottenham må vise seg fra en bedre side enn på lørdag om det skal bli poeng i lokaloppgjøret. Vi husker godt forrige sesongs tilsvarende møte da Michail Antonio ble matchvinner i det som var Tottenhams første tap på den nye arenaen. I kampen mellom de to klubbene på London Stadium i november ble resultatet 2-3 i det som var Jose Mourinhos første kamp som Spurs-manager.

Tottenham møtte Manchester United på Tottenham Hotspur stadium fredag kveld og de tok ledelsen i første omgang etter en kjempescoring av Steven Bergwijn. I andre omgang tok de røde fra Manchester mer og mer over banespillet og Tottenham måtte slite for de ene poenget utover i omgangen. En av de beste spillerne hos hjemmelaget på fredag var argentineren Eric Lamela som virket veldig pigg. I tillegg var Hugo Lloris tilbake i god form og vartet opp med et par skikkelig bra redninger.

Jose Mourinhos mannskap er vel et av dem som har hatt mest fordel av perioden med nedstengning ved at de har fått tilbake nøkkelspillere som Harry Kane og Heung-Min Son fra skade. De har dog også slitt med noen disiplinærsaker som medførte at Dele Alli var suspendert til kampen mot Manchester United etter noen mindre passende meldinger i sosiale medier knyttet til korona-pandemien. I øyeblikket har de lite skadebekymringer og den eneste av de skadde som kunne vært i nærheten av en plass på laget er stopperen Juan Foyth som sliter med en kneskade.

Før møtet med West Ham ligger Tottenham på 8. plass med 42 poeng som er 4 poeng opp til Manchester United på 5. plass. Ettersom det er uvisst om Manchester City får lov til å spille Champions League neste sesong kan 5. plass gi innpass i den turneringen og Spurs vil derfor ha alt å spille for de neste kampene.

West Ham er innblandet i nedrykksstriden med begge beina og må heve seg mange hakk fra lørdagens tafatte opptreden mot Wolves. Særlig var andre omgang svak og det virket ikke som laget hadde noe mottrekk å komme med da bortelaget først tok ledelsen. Manager David Moyes var heller ikke særlig forutseende da han ikke hadde noe mottrekk til Wolves gode bytter i andre omgang. Her er det en spillertropp og deres leder som sammen må opp på et annet nivå om det skal være håp om poeng mot Spurs.

Det vil være overraskende om det ikke blir endringer i startoppstillingen til West Ham. Angelo Ogbonna, Robert Snodgrass og Sebastien Haller var ute med skade på lørdag, men Ogbonna kan være kampklar nå. I Ogbonnas fravær spilte Declan Rice stopper sammen med Diop. Rice klarte seg greit, men han er nok hakket bedre på midtbanen hvor han er så god på å stoppe motstandere på vei fremover i banen. På backen spilte Ngakia og Cresswell til «godkjent minus» sist, men begge kan få sjansen igjen. Cresswells største utfordrer på venstresiden, Arthur Masuaku, har også slitt med skade.

På midtbanen var Tomas Soucek en av de få positive hos West Ham sist og skuddet hans i første omgang, som så vidt var borti hodet på en Wolves-forsvarer, hadde både god fart og retning. Soucek bør starte igjen mens det er uvisst hvem Moyes velger av de øvrige. Michail Antonio hadde en svak kamp sist og det samme var tilfelle med Felipe Anderson. Noen hadde nok ventet å få se Jack Wilshere på banen i løpet av kampen sist, men han ble sittende på benken. Andrey Yarmolenko og Manuel Lanzini rakk å komme innpå og sistnevnte viste noe bra de minuttene han fikk på banen. Robert Snodgrass sliter med ryggen og han vil ikke være i troppen på tirsdag heller.

Helt på topp slet som nevnt Antonio stort og med Haller ute ble han også sørgelig alene helt der fremme. Jarrod Bowen viste en del positivt i første omgang, men i andre omgang forsvant han nesten fullstendig. Haller har dessverre ikke trent etter at han skadet hoften på trening forrige uke og han spiller nok dessverre ikke mot Tottenham heller.

Som de fleste forstår har Moyes noen utfordringer med å plukke ut startoppstillingen og det er lett å mene at for eksempel Mark Noble bør hviles. På den annen side vet vi av erfaring at kapteinen har en tendens til å ta frem det aller beste i han når nettopp Tottenham står på motsatt banehalvdel.

Vi krysser fingrene for at West Ham sitter igjen med poeng etter den sene tirsdagskampen. Kan vi håpe på en reprise av resultatet fra forrige sesong? Come on you Irons!!!

Kommentarer

  1. Willy Kalsås

    God analyse igjen, Mats. Trur kanskje Fredericks går inn for Ngakia. Ogbonna vil neppe svekke forsvaret og Rice styrke def midt. så det vil bli betre. Antonio hadde ei håpløs oppgåve, så håper han får meir støtte.COYI⚒⚒⚒

Legg igjen en kommentar