West Ham – Arsenal

London Stadium 11. februar kl. 15.00: West Ham United – Arsenal

Søndag møtes West Ham og Arsenal for tredje gang denne sesongen. Som alle husker har West Ham vunnet begge de to foregående møtene, 3-1 i ligacupen på London Stadium og 2-0 på Emirates i Premier League. Møtet på Emirates i romjula ble en jubelaften for West Ham-fansen og det var kun straffemissen fra Said Benrahma helt på slutten som gjorde at det ikke ble utklassingssifre.

Mange ventet at Arsenal skulle signere en ny spiss i januar, men det skjedde ikke og dermed er de nødt til å stole på Gabriel Jesus, Eddie Nketiah og de offensive midtbanespillerne sine i jakten på Premier League-tittelen utover våren. Etter seieren mot Liverpool sist helg er de ett av tre lag som nå for fullt er med i kampen om å stå øverst på tabellen mot slutten av mai.

Etter at både Manchester City og Liverpool vant sine kamper på lørdag er det press på Arsenal om å ta tre poeng på London Stadium. City og Liverpool er hhv 3 og 5 poeng foran Arsenal på tabellen før søndagens kamp og i tillegg har City en kamp til gode. Mot Liverpool sist var det Saka, Martinelli og Trossard som scoret målene i det som var en fullt fortjent seier.

På skadelista til Arsenal finner vi forsvarsspilleren Jurrien Timber som ble skadet helt i starten av sesongen og Thomas Partey. I tillegg er Zinchenko, Vieira og Gabriel Jesus usikre mens det er usikkert om Tomiyasu rekker kampen ettersom han har vært med i Asiamesterskapet for Japan. Når det gjelder Bakary Saka så måtte han forlate banen etter en smell mot Liverpool, men han skal være spilleklar igjen nå.

West Ham har ennå ikke vunnet i 2024 og i Premier League har det blitt tre uavgjorte og ett tap. Mot Manchester United forrige helg startet West Ham kampen bra, men fikk ikke uttelling på sjansene og måtte til slutt se at hele tre baller gikk inn, hhv ett bak Areola i første omgang og to Fabianski i andre omgang.

På Old Trafford hadde David Moyes gjort noen interessante endringer i lagoppstillingen da blant annet Ben Johnson var inne på en midtbane-/kantrolle hvor han for så vidt gjorde sine saker brukbart. I midtforsvaret var Mavrapanos satt ut mens Nayef Aguerd var tilbake fra Afrikamesterskapet og gikk rett inn på laget igjen.

Som nevnt spilte Areola og Fabianski en omgang hver sist. Årsaken til at Areola ble tatt ut i pausen var at han fikk seg en smell i hodet i første omgang og han ble tatt av for sikkerhets skyld. Den franske burvokteren vil være tilbake mellom stengene på søndag. I tillegg var Kalvin Phillips plassert på benken etter at han viste tydelig mangel på matchtrening mot Bournemouth. Han hadde for øvrig ikke noe godt innhopp på Old Trafford heller og det er ikke ventet at han tar en startplass denne søndagen.

Alphonse Areola: Everybody is working together to achieve the Club's  objectives | West Ham United F.C.

Lucas Paqueta har vært savnet de siste kampene da han har kvaliteter som helt klart har manglet sentralt i banen mot både Bournemouth og Manchester United. Paqueta er dessverre ute også denne helgen, men Michail Antonio er spilleklar igjen etter å ha vært ute i hele tre måneder. Mest trolig starter Antonio på benken mot Arsenal mens Bowen og Kudus blir de mest offensive West Ham-spillerne. Antonio kan imidlertid få en viktig rolle som innbytter utover i kampen.

Det hadde vært fantastisk morsomt om West Ham kunne beseire Arsenal i begge seriekampene denne sesongen, i tillegg til en cupseier mot The Gunners. Det er absolutt ikke umulig at det skal skje, men da må samtlige West Ham-spillere som løper utpå det grønne gresset på London Stadium søndag være 100% påskrudd og ha dagen. Det vil for eksempel ikke være rom for slurv i forsvaret. Vi krysser fingrene for at Declan Rice igjen får et kjedelig møte med gamle lagkamerater og fans. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar