West Ham – Bayer Leverkusen

Europa League kvartfinale 2. kamp, London Stadium 18. april kl. 21.00 (norsk tid): West Ham United – Bayer 04 Leverkusen

Torsdag kveld kommer de tyske seriemesterne på besøk til London Stadium til returkamp i Europa League kvartfinale. Forutsetningene er enkle ved at West Ham må vinne med to mål for å få ekstraomganger og med tre mål for å avansere til semifinale. Bortemål teller som kjent ikke lenger i de europeiske cupturneringene og kampen skal avgjøres torsdag kveld om det så må straffesparkkonkurranse til for å skille lagene.

Bayer Leverkusen ble altså seriemester i Tyskland på søndag. Det er en enormt sterk prestasjon når vi vet hvor dominerende Bayern Munchen har vært i mange år. At de attpåtil skulle klare å avgjøre tittelkampen hele fem serierunder før slutt gjør prestasjonen ekstra imponerende.

Oppgjøret på BayArena sist søndag mot Werder Bremen endte hele 5-0 til Leverkusen i en kamp hvor kaptein Florian Wirtz startet kampen på benken, men kom inn til pause og scoret tre mål i andre omgang. Han må stoppes på torsdag om West Ham skal ha håp om avansement. På samme måte må også Victor Boniface, som scoret 2-0 målet da lagene møttes for en uke siden, passes godt på da han nå virker å nærme seg den formen han viste i høst.

Den tsjekkiske spissen Adam Hlozek sto over på grunn av skade sist og han var heller ikke med i seriekampen mot Werder Bremen på søndag.

West Ham åpnet friskt, men måtte se seg slått 0-2 også mot Fulham på søndag. Det var en spillergruppe som virket slitne utover i kampen som var kun tre dager etter oppgjøret i Tyskland. Moyes valgte å hvile noen nøkkelspillere som Zouma og Soucek fra start, men har ikke en bred nok spillerstall til at det var mulig å la enda flere få etterlengtet hvile.

Ward-Prowse: There was fire in our bellies | West Ham United F.C.

På torsdag må både Lucas Paqueta og Emerson stå over etter å ha pådratt seg for mange gule kort i denne turneringen. Edson Alvarez sto over det første kvartfinaleoppgjøret, men han er tilgjengelig for spill nå.

Skadelista til West Ham har blitt stadig lengre de siste kampene og de to siste på nettopp den lista er Dinos Mavropanos og unggutten George Earthy som måtte forlate banen mot slutten av oppgjøret mot Fulham. Earthy er definitivt ute med sin hodeskade mens det er mer usikkert hvorvidt Mavropanos rekker å bli klar til torsdag. Fra tidligere var Areola, Bowen og Phillips ute. Samtlige av de tre er fortsatt usikre og vi krysser aller mest fingrene for at Jarrod Bowen kan bli spilleklar.

Selv om Bayer Leverkusen dominerte banespillet og sjansestatistikken mot West Ham forrige torsdag var det ikke før etter 83 minutter de fikk den første scoringen. Nå kommer nok kampbildet på London Stadium til å bli ganske annerledes, men samtidig kan ikke West Ham blottlegge seg i forsvar da et baklengsmål her vil gjøre oppgaven enda vanskeligere med tanke på avansement. En tidlig scoring til hjemmelaget hadde selvsagt vært fantastisk her og vil kampen kunne få en fryktelig nerve. Lykke til alle sammen! Come on you Irons!

 

Legg igjen en kommentar