West Ham – Bournemouth

London Stadium 1. februar kl. 20.30: West Ham United – AFC Bournemouth

På selveste deadline-day spiller West Ham hjemmekamp mot Bournemouth. Klubbene møttes på Englands sør-kyst i sesongåpningen i august. Den gangen ble det uavgjort etter at Jarrod Bowen hadde gitt West Ham ledelsen på et kjempeskudd. Tilsvarende møte i januar 2019 var for øvrig David Moyes’ første kamp i sin andre periode som West Ham-manager og da endte det med storseier, hele 4-0, til West Ham.

Bournemouth ansatte den relativt unge spanske manageren Andoni Iraola i sommer etter at Gary O’Neil hadde gjort sine saker godt med klubben forrige sesong. Iraola kom fra Rayo Vallecano i spansk toppserie hvor han hadde vært manager siden 2020. De som var kritiske til at klubben valgte å ikke forlenge med O’Neil fikk «vann på mølla» da Bournemouth kun tok 3 poeng på de 9 første kampene i årets Premier League, men etter at de fikk den første seieren mot Burnley i slutten av oktober har de ikke sett seg tilbake. De gikk riktignok på et oppskriftsmessig tap borte mot Manchester City, men så spilte de syv kamper uten å tape.

Før midtukerunden tok til var Bournemouth nummer 12 på tabellen med 25 poeng. Spissen Dominic Solanke er toppscorer for Bournemouth denne sesongen og selv om han har vært god også tidligere har det løsnet for han som målscorer i Premier League denne sesongen.

Den amerikanske midtbanespilleren Tyler Adams som ble hentet fra Leeds foran inneværende sesong er ute med skade og det samme er Adam Smith og Max Aarons. Sistnevnte var også linket til West Ham før inneværende sesong, men endte opp i Bournemouth etter å ha spilt hele sin seniorkarriere i Norwich. Kantspilleren Dango Ouattara har vært opptatt med afrikamesterskapet for Burkina Faso, men kan rekke denne kampen.

Hos West Ham er forventningene store til klubbens nysignering Kalvin Phillips som kom fra Manchester City på lån ut sesongen. Her snakker vi om en engelsk landslagsspiller som er tent på å vise at han er god nok til å ta en plass i den troppen også til sommerens EM-sluttspill. Phillips ble hentet til City fra Leeds for en og en halv sesong siden, men har slitt med å få spilletid under Pep Guradiola. David Moyes sier han er fornøyd med hva han har fått se av Phillips på trening og som person den første uka i klubben, men at han ikke er 100% sikker på om formen hans er god nok til at han vil spille mot Bournemouth.

West Ham har spilt to seriekamper etter nyttår og begge har endt uavgjort. Mot Sheffield United sist spile ikke West Ham en veldig kamp, men hadde fortjent å vinne etter at de hadde seieren i lomma, men ble bortdømt i to helt avgjørende situasjoner på overtid. Likevel ligger klubben på 6. plass i Premier League med mulighet til å nærme seg «topp 5» enda mer med seier her.

Vladimir Coufal pådro seg rødt kort mot Sheffield United og han må derfor stå over denne kampen. I hans sted vil vi med all sannsynlighet se Ben Johnson på høyreback. Johnson har vist positive takter i de siste kampene så forhåpentligvis vil ikke denne endringen bety så mye. Alphonse Areola måtte forlate banen etter straffesituasjonen mot Sheffield United sist, men han er klar igjen nå.

Mohammed Kudus har vært i afrikamesterskapet med Ghana, men ettersom de ble utslått i gruppespillet er han tilbake igjen og forhåpentligvis klar for spill mot Bournemouth. Nayef Aguerd har også vært i samme mesterskap med sitt Marokko. De ble også utslått denne uka, men han vil ikke rekke å bli spilleklar i London torsdag kveld så mest sannsynlig danner Zouma og Mavropanos stopperpar.

Edson Alvarez sto over sist på grunn av en liten skade, men mest sannsynlig er han tilbake nå. Når det gjelder Lucas Paqueta og Michail Antonio er det mer usikkert. Tegn tyder på at Paqueta er veldig nære å være spilleklar, men om han er med nå eller først på søndag gjenstår å se. At West Hams angrepsspill trenger brasilianerens kreativitet er det imidlertid ingen tvil om så vi håper å få se han på banen.

På pressekonferansen før kampen gir David Moyes fortjent skryt til Danny Ings for måten han sto frem mot Sheffield United. Han presiserer også at han ble spilt i en litt dypere rolle og kanskje får vi se han i nettopp den rollen igjen. Det er kanskje mest aktuelt dersom Paqueta ikke blir spilleklar.

Danny Ings, West Ham and a move that has not worked for either party - The  Athletic

Det blir ellers spennende å følge den siste dagen hvor overgangsvinduet er åpent. Det spekuleres i flere spillere inn, men om det skjer er vanskelig å spå noe om. I tillegg ryktes både Benrahma og Fornals å være på vei ut, begge til andre land enn England.

Vi krysser fingrene for at West Ham får ut sitt beste og at det blir en kveldskamp med god stemning på London Stadium. I de to neste kampene venter Manchester United (borte) og Arsenal (hjemme) for Moyes’ gutter. Ingen av de to kampene er selvsagt umulige å vinne, men det hadde uansett smakt godt med seier mot Bournemouth før troppen reiser til Old Trafford på søndag. Come on you Irons!

 

Legg igjen en kommentar