West Ham – Brentford

London Stadium 26. februar kl. 21.00: West Ham United – Brentford

Det er lenge siden West Ham har vært satt opp med mandagskamp, men denne gangen blir det flomlys og forhåpentligvis god stemning på London Stadium. Brentford tar den korte turen fra London Vest og har absolutt behov for å poeng for å klatre lenger unna nedrykksstreken. Forrige sesong endte tilsvarende kamp 0-2 etter at Ivan Toney og Josh Dasilva hadde scoret Brentfords mål i første omgang.

Som nevnt har Brentford behov for poeng da de i øyeblikket er kun fem poeng over nedrykksstreken. De er nummer 15 på tabellen og har kun tatt to seire på de 12 siste kampene i Premier League. De to siste kampene har endt med hhv 1-4 hjemme mot Liverpool og 0-1 borte mot Manchester City, men i runden før de to kampene tok den en sterk borteseier mot Wolves.

I sin fjerde sesong i Premier League opplever Brentford og manager Thomas Frank at det blir tøft å holde seg rundt midten av tabellen som de har vært de foregående sesongene. Deres farligste angrepsvåpen, Ivan Toney, har vært utestengt helt til de i siste ukene på grunn av ulovlig gambling-akivitet. På høsten var imidlertid Bryan Mbeumo nesten et angrep alene og Toney var ikke så mye savnet som mange hadde tippet på forhånd. Etter hvert pådro imidlertid Mbeumo seg en skade som nå har holdt han utenfor ganske mange uker. Etter at Toney kom tilbake fra sin karantene har han vist hvor god han er og at han blir et stort savn når en klubb som Brentford må klare seg uten hans tjenester.

En spiller som har fått en «ny vår» denne sesongen er Neil Maupay. Han var nærmest vaksinert mot å score mål da han var i Everton, men nå er han inne i sin andre periode i Brentford og har scoret 5 mål i ligaen. I tillegg har keeper Flekken vært god den siste tiden, men mot klubber som Liverpool og Manchester City blir det selvsagt vanskelig å holde unna i 90 minutter.

På skadelista finner Thomas Frank navn som Ethan Pinnock, Josh Dasilva, Rico Henry, Kevin Schade, nevnte Mbeumo og Aaron Hickey.

Hos West Ham er det tøffe tider. Det har ikke blitt en eneste seier så langt i 2024 og de tre siste kampene har gitt 0 poeng og 0-11 i målforskjell. Vi hadde ventet en større innsats og tæl mot Nottingham Forest sist etter stortapet mot Arsenal uka før, men det var enkelt å se at det var et lag uten selvtillit som gjestet City Ground i Nottingham.

Kritikken har vært stor blant deler av fansen mot Moyes den siste tiden, men det siste nye er at han er blitt tilbudt et nytt kontraktsforslag som han selv skal vurdere i tiden fremover.

Michail Antonio var tilbake fra skade sist og selv om han viste noe av det vi vet han kan så var det også helt tydelig å se at kampformen er et stykke unna. Nå er det knyttet stor spenning til om Lucas Paqueta blir spilleklar etter sin skade. Han er i full trening igjen og forhåpentligvis er han i startoppstillingen mandag kveld. Vi håper at Paqueta inn i laget igjen også vil bety at vi igjen får se en bedre utgave av Bowen og Kudus enn det vi har vært vitne til de siste par kampene.

Team News: Lucas Paquetá makes full debut, Emerson returns for Chelsea | West  Ham United F.C.

En som definitivt ikke vil bli å se på banen mandag er Kalvin Phillips. Han pådro seg rødt kort mot Forest og må derfor stå over lokaloppgjøret mot Brentford.

Det er spennende å se hvem Moyes å starte med i forsvarsrekka. Midtforsvaret har de siste kampene vært langt unna det nivået som kreves i Premier League. Kurt Zouma har slitt litt med tempoet mens Nayef Aguerd har vist at han har klare mangler i duellspillet. Kanskje får vi se Mavropanos fra start igjen, selv om han neppe har gode minner fra Gtech der han headet ballen i eget mål og var på den måten med på å snu kampen i favør av Brentford.

Vi krysser fingrene for at vi får se årets første trepoenger til West Ham denne mandagskvelden og at kampen om en Europacupplass neste sesong vil leve i beste velgående utover våren. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar