West Ham – C Palace

London Stadium 3. desember kl. 15.00: West Ham United – Crystal Palace

Søndag er det London-derby på i Stratford da West Ham tar imot Crystal Palace. Forrige sesongs tilsvarende møte endte 1-2 etter at Benrahma hadde gitt hjemmelaget på et fantastisk langskudd, men hvor Michael Olise scoret på overtid og Crystal Palace kunne ta med seg tre poeng hjem i en svak kamp fra West Hams side.

Crystal Palace har åpnet sesongen som de nærmest pleier ved å plassere seg rundt midten av tabellen. Med Roy Hodgson som manager får man ikke den mest spennende fotballen, men som oftest ender de trygt plassert på tabellen med god avstand til nedrykksspøkelset. Før helgens 14. serierunde er de nummer 12 med 15 poeng, men hvor de fem siste kampene kun har gitt en seier og fire tap. De to siste rundene har endt med tap mot hhv Everton (2-3 hjemme) og Luton (1-2) på bortebane sist helg.

Før denne sesongen hentet Palace midtbanespilleren Jefferson Lerma fra Bournemouth, stopperen Rob Holding fra Arsenal, keeper Dean Henderson fra Manchester United og den lovende unggutten Matheus Franca fra brasilianske Flamengo. Sistnevnte har ikke spilt seg til fast plass på laget ennå, men har fått noen innhopp. Jefferson Lerma er den av de nye som har bidratt mest denne høsten da Henderson stort sett har vært skadet og ikke kunne true Sam Johnstone om førstekeeperplassen.

Av de som forlot Selhurst Park foran denne sesongen var Wilfried Zaha den som klubben fryktet de ville savne mest da han har vært en av klubbens viktigste spillere i mange sesonger. Zaha gikk til Galatasaray i Tyrkia mens midtbanesliterne James McArthur og Luka Milivojevic ikke ble tilbudt ny kontrakt.

En av Palace sine absolutte nøkkelspillere Eberechi Eze var nylig tilbake fra skade, men pådro seg en ny skade sist helg og er mest sannsynlig ute mot West Ham. I tillegg pådro også Cheik Doucoure seg en skade sist og han er definitivt ute. Doucoure har vært en viktig spiller på Hodgsons midtbane, men nå kan han i verste fall være ute resten av sesongen med ødelagt achilles. I tillegg til Eze og Doucoure er Rob Holding, Dean Henderson og Jesurun Rak-Sakyi også ute med skade. Forrige helgs målscorer Michael Olise har også vært ute store deler av høstsesongen og han er en spiller West Hams forsvar må se opp for på søndag.

West Ham kommer fra fire strake seire i alle turneringer nå, to i Europa League og to i Premier League. Spillet har ikke vært veldig imponerende i de to siste kampene mot hhv Burnley og Backa Topolo, men heldigvis har resultatet bikket i West Hams favør mot slutten av begge oppgjørene. Tomas Soucek har virkelig funnet scoringsformen og har scoret i de tre siste West Ham-kampene, samt begge landskampene han nylig deltok i.

T. Souček | West Ham United F.C.

Mot serbiske Backa Topolo torsdag denne uka lot Moyes noen av de faste førstelagsspillerne som Zouma, Areola og Emerson få hvile, selv om sistnevnte ble byttet inn mot slutten av kampen. I tillegg var et par spillere plaget med sykdom og derfor ble også Kudus, Coufal og Alvarez hjemme i London midt i uka. Av de som spilte i Serbia var det ikke mange som utmerket seg, men Fabianski, Mavrapanos og Soucek var ok. I tillegg gjorde Maxwell Cornet et positivt innhopp og sto for innlegget som Soucek satte i mål rett før slutt. Morsomt om vi kan få se noe av det vi vet Cornet kan, også i West Ham-drakt utover i sesongen.

Michail Antonio er definitivt ikke klar for spill ennå etter kneskaden han pådro seg under landslagsspill med Jamaica. Når det gjelder skaden til Jarrod Bowen er det lite konkret informasjon å hente fra klubben og David Moyes. Bowen reiste ikke med laget til Serbia i midtuka og det er uvisst om han er aktuell for spill mot Crystal Palace.

Crystal Palace er alltid et vanskelig lag å møte og denne sesongen har de både scoret få og sluppet inn få mål. De har et solid stopperpar i danske Andersen og Guehi som er en del av Englands landslagstropp. I tillegg har Sam Johnstone hatt en god høstsesong i mål. Om West Ham skal klare å bryte gjennom dette forsvaret vil det definitivt være en fordel om Bowen og Kudus blir spilleklare. Dette er en viktig kamp for å henge med i «topp 8» på tabellen og vi krysser fingrene for at det blir en fin ettermiddag å være hjemmesupporter på London Stadium. Etter denne kampen venter ny ligakamp allerede i midtuka og for West Hams del betyr det bortekamp mot Tottenham på torsdag. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar