West Ham – Chelsea

London Stadium 20. august kl. 17.30: West Ham United – Chelsea

Søndag ettermiddag er det klart for sesongens første hjemmekamp på London Stadium når bynaboene fra vest-siden av hovedstaden kommer på besøk. Forrige sesong endte tilsvarende oppgjør 1-1 etter at Chelsea hadde tatt ledelsen, men hvor Emerson utlignet for West Ham rett før pause. West Ham har egentlig hatt et godt tak på Chelsea på hjemmebane de siste sesongene og hvem husker ikke 3-2 seieren i 2020 da Andrey Yarmolenko ble matchvinner rett før slutt og sesongen etter da resultatet ble det samme, men hvor Arthur Masuaku scoret det avgjørende målet på et skudd som egentlig var ment som et innlegg.

I likhet med West Ham så åpnet også Chelsea denne sesongen med 1-1 i første serierunde. Liverpool var motstander på Stamford Bridge og det var et godt Chelsea-lag vi fikk se, spesielt i andre omgang. Mauricio Pochettino er ansatt som manager foran innværenende sesong. Alle som følger Chelsea håper selvsagt at Pochettino vil bringe mer stabilitet inn i klubben etter en turbulent sesong hvor både Tuchel, Potter og Lampard hadde sittet som manager i løpet av 10 hektiske måneder.

Chelsea har foretatt ekstremt store utskiftninger i spillerstallen foran denne sesongen. Ut har gått keeperne Mendy og Kepa, sistnevnte på lån til Real Madrid mens Mendy har gått til Saudi Arabia, Mason Mount (Manchester United), Kai Havertz (Arsenal), Mateo Kovacic (Manchester City), Ruben Loftus-Cheek (Milan), Christian Pulisic (Milan), Ethan Ampadu (Leeds), Kaldou Koulibaly (Saudi Arabia), Pierre-Emerick Aubameyang (Marseille), Cesar Azpilicueta (Atletico Madrid), Hakim Ziyech (Galatasaray), N’Golo Kante (Saudi Arabia) og mange andre som ikke har vært etablert på førstelaget. David Datro Fofana som vi husker fra tiden i Molde er blitt lånt ut til tyske Union Berlin. Foreløpig er Conor Gallagher fremdeles Chelsea-spiller til tross for interesse fra en rekke klubber, blant annet West Ham. Gallagher var for øvrig en av Chelseas beste spillere i seriepremieren mot Liverpool på søndag.

Det har også kommet mange spennende nye spillere inn dørene på Stamford Bridge. Stopperen Axel Disasi kom fra Monaco og scoret likegodt Chelseas mål i seriepremieren mot Liverpool sist, spissene Nicholas Jackson og Christopher Nkunku har kommet fra hhv Villareal og RB Leipzig, keeperen Robert Sanchez fra Brighton, Lesley Ugochukwu fra Rennes, Kendry Paez fra Independente del Valle og sist rekordsigneringen Moises Caicedo fra Brighton. I tillegg ble Southamptons midtbanespiller Romeo Lavia klar denne uka. Mange gode spillere til en vanvittig sum med penger.

Av nysigneringene ble Nkunku skadet rett før sesongstart og vil være ute en liten stund fremover. Dette var selvsagt en stor strek i regninga for Pochettino og det vil gjøre presset på Jackson større om å score mål som klubbens førstevalg på spissplassen. I tillegg til Nkunku er også klubbens nye kaptein Reece James ute da han har pådratt seg en skade i hamstring som vil kunne holde han ute.

West Ham spilte en god førsteomgang mot Bournemouth sist, men ga fra seg initiativet etter at Bowen hadde skutt The Hammers i ledelsen tidlig i andre omgang. Til slutt var det fortjent utfra spill og sjanser at hjemmelaget fikk med seg ett poeng, men likevel skuffende at kampbildet snur som det gjorde.

Edson Alvarez ble kjøpt inn før seriestart, men Moyes mente han ikke var 100% i kampform og valgte å holde han utenfor kamptroppen i den første kampen. Om han vil være aktuell nå er usikkert og David Moyes er kjent for å matche de nye spillerne litt forsiktig i starten, spesielt de som ikke er vant med tempoet i Premier League.

Denne uka kom også James Ward-Prowse inn fra Southampton. Han har hatt en full pre-season med Southampton og spilte også i ligaåpningen da han hadde målgivende pasning til seiersmålet mot Sheffield Wednesday. Dette tegner bra og klubbens nye nummer 7 kan få debuten sin på søndag mot Chelsea. En veldig spennende signering som er det knyttet store forventninger til.

Foruten Alvarez og Ward-Prowse er det mange spillere som nå er linket til West Ham og det snakkes om både en midtstopper og offensiv midtbane-/kantspiller. Det vil imidlertid bare være de to nevnte som er spilleberettiget denne helgen. Det er foreløpig heller ikke noe nytt rundt en eventuell overgang for Lucas Paqueta til Manchester City og dersom det heller ikke skjer noe frem mot søndagen spiller Paqueta for West Ham også denne helgen. Det var ingenting som tydet på at han var på vei bort fra klubben i serieåpningen da han la en stor arbeidsinnsats for dagen og nesten ble matchvinner da han traff stolperoten på overtid.

Det var litt overraskende at Alphonse Areola startet i mål sist, men han spilte en solid kamp og gjorde flere fine redninger. Areola starter derfor mest sannsynlig igjen denne gang. Det er heller ingen grunn til å tro at det blir endringer i fireren bak, dvs at Coufal, Zouma, Aguerd og Emerson er de som starter. På midtbanen er det størst usikkerhet ettersom Alvarez og Ward-Prowse selvsagt ønsker å vise seg frem for hjemmepublikummet på London Stadium. Det er nok størst sannsynlighet for at Ward-Prowse er i diskusjonen om en startplass akkurat nå ettersom han trolig er i best form. I tillegg starter naturlig nok Bowen, Paqueta (om det ikke skjer noe rundt en evt overgang), Soucek og Benrahma. Helt på topp vil mest sannsynlig Michail Antonio starte igjen og byttes ut når han er tom for krefter en gang ut i andre omgang. Forhåpentligvis kan alle de gode offensive kreftene som er nevnt her være med å bidra til at West Ham scorer mål på søndag.

Dette blir veldig spennende. Sesongens første London-derby, øst mot vest og møte med et helt nytt Chelsea-lag mot hva spillerne møtte forrige sesong. Det kan sånn sett være en liten fordel å møte Pochettinos mannskap tidlig i sesongen, som nå, idet de er i ferd la alle de nye spillerne bli kjent med hverandre utpå banen. På den annen side så er det kvalitetsspillere i alle ledd hos Chelsea og West Ham vil garantert få en svært vanskelig oppgave med å ta alle tre poengene tidlig søndag kveld. Vi krysser likevel fingrene på sedvanlig vis og håper alt vi kan på at det blir en fin søndagskveld å være West Ham-supporter. Come on you Irons!!!

You need to add a widget, row, or prebuilt layout before you’ll see anything here. :)

Legg igjen en kommentar