West Ham – Freiburg

London Stadium 14. desember kl. 21.00, Europa League gruppe A: West Ham United – SC Freiburg

Siste gruppespillskamp i Europa League mellom West Ham og Freiburg spilles på London Stadium torsdag kveld. Dette er også gruppefinalen mellom de to klubbene som allerede er klare for videre avansement i turneringen. I likhet med de foregående sesongene er det også i år sånn at gruppevinner går direkte til åttedelsfinale mens gruppetoer må spille 16-dels finale og får dermed en tyngre vei videre i turneringen. Dette gjør altså at kampen er viktig for begge klubbene og ettersom innbyrdes oppgjør teller foran målforskjell klarer West Ham seg med uavgjort for å vinne gruppa ettersom de vant møtet med Freiburg i Tyskland med 2-1 (målscorere Lucas Paqueta og Nayef Aguerd).

Freiburg har vist god form hvor de har vunnet sine to siste kamper i Bundesligaen. Begge oppgjørene har vært spilt på bortebane, og begge er vunnet med sifrene 1-0. I tillegg vant de hele 5-0 mot Olympiakos i siste Europa League kamp hvor den østerriske spissen Michael Gregoritsch scoret tre mål. Sistnevnte har også scoret seiersmålene i begge de to siste seriekampene og er en spiller West Ham-forsvaret må se opp for på torsdag.

West Ham kommer sist fra en fryktelig svak kamp mot Fulham i Premier League. Forhåpentligvis har spillerne klart å legge den kampen bak seg samtidig som de er passe revansjesugne.

Vi vil tro David Moyes er såpass interessert i å vinne gruppe A at han velger å sende et tilnærmet toppet lag på banen torsdag kveld. Lukasz Fabianski har stått de foregående fem gruppespillskampene og spiller nok igjen, til tross for at han også har spilt Premier League de siste to kampene i Areolas skadefravær. Aaron Cresswell og Pablo Fornals fikk en sjelden mulighet fra start mot Fulham, men begge var så svake at de ble byttet ut i pausen. Det betyr mest sannsynlig også at de ikke er med fra start denne gangen.

Pablo Fornals: We're still in a good position and we will to fight to stay  there | West Ham United F.C.

Moyes fortalte på onsdagens pressekonferanse at det har vært noe sykdom blant enkelte spillere, men at dette mest sannsynlig ikke vil være noe stort problem til torsdagens kamp. Det betyr i såfall at det kun er nevnte Areola og Michail Antonio som vil være ute med skader.

Vi krysser fingrene for at det blir minst ett poeng og gruppeseier for West Ham her. Det vil være viktig, både med tanke på kampbelastningen videre i Europa League og for å få tilbake selvtilliten i spillergruppa etter søndagens stortap i vest-London. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar