West Ham – Fulham

London Stadium 14. april kl. 15.00: West Ham United – Fulham

Kun tre dager etter den tøffe bortekampen i Tyskland tar West Ham imot Fulham til lokaloppgjør på London Stadium søndag ettermiddag. Her har West Ham en del å revansjere etter stortapet på Craven Cottage i desember (0-5). Forrige sesong endte tilsvarende oppgjør med 3-1 seier til hjemmelaget etter scoringer av Bowen, Scamacca og Antonio.

Fulham har gjennomført en sesong godt plassert rundt midten av tabellen. Før helgens ligarunde er de nummer 13 med 39 poeng og uten fare for å bli innblandet i nedrykksstriden. Manager Marco Silva gjør utvilsomt en god jobb med laget fra vestsiden av hovedstaden hvor han blant annet har fått rutinerte Willian til å blomstre igjen etter at han av mange var avskrevet som toppspiller. April har imidlertid startet tregt for The Cottages med tap 1-3 borte mot Nottingham Forest og 0-1 hjemme mot Newcastle.

Fulham signerte Raul Jimenez som klubbens toppspiss før sesongen fra Wolves mens Chelsea-spissen Broja ble hentet på lån i januar. Den som imidlertid har imponert mest i Fulham-angrepet er den brasilianske spissen Muniz. Han har for alvor slått til denne vinteren og er klubbens toppscorer. Muniz ble for øvrig også kåret til Premier Leagues beste spiller i mars måned etter at han blant annet scoret to mål mot Tottenham.

Bakerst på banen har den tyske keeperen Bernd Leno mens tidligere West Ham-stopper Issa Diop ikke lenger er førstevalget på stopperplass da Tosin og Calvin Ughelumba har vært gode den siste tiden. Venstrebacken Antonee Robinson er frisk og bidrar ofte fremover på banen mens Paulinha dirigerer midtbanen sentralt. Bak Muniz er både Pereira, Willian og Alex Iwobi målfarlige. Sistnevnte har blomstret i Fulham-trøya etter overgangen fra Everton foran denne sesongen.

Det er ingen skadeproblemer å melde om fra Fulham-leiren så Marco Silva kan velge blant de han mener er i best form.

West Ham er midt i en meget hektisk sesongavslutning hvor laget dessverre er blitt rammet hardt av skader og suspensjoner den siste tiden. Det er likevel fortsatt mulig å både ta seg videre i Europa League og til en europacup-plass neste år gjennom en god plassering i Premier League.

Etter en heroisk innsats i 83 minutter ble det dessverre to baklengsmål til slutt mot Bayer Leverkusen, men det er ny kamp på London Stadium torsdag neste uke. Som de fleste har fått med seg må både Lucas Paqueta og Emerson stå over returoppgjøret i Europaligaen, men det betyr også at de to garantert spiller mot Fulham på søndag. På plussiden er Edson Alvarez tilbake både mot Fulham og mot Leverkusen på torsdag.

E. Álvarez | West Ham United F.C.

Det blir spennende å se om David Moyes velger å spare noen spillere som har hatt tøff belastning mot Fulham, men på den annen side er ikke spillertroppen så stor at han har veldig mange å velge mellom. De som kan komme til å få spilletid er Ben Johnson, Angelo Ogbonna, Nayef Aguerd, Maxwell Cornet og Danny Ings. Dersom Kalvin Phillips er spilleklar kan han også selvsagt få noen minutter.

På skadelista til West Ham er det knyttet mest spenning til hvordan det går med Jarrod Bowen og Alphonse Areola. Bowen er ikke med mot Fulham, men vi krysser fingrene for at han kan rekke å bli spilleklar til torsdagen. Areola nærmer seg å bli klar, men det er ennå ikke klart om han rekker søndagskampen. Mavropanos måtte ut i sluttminuttene mot Leverkusen med en liten smell og det var under Moyes’ pressekonferanse fredag ikke noe klarhet rundt skaden til den solide stopperen.

Dette er en viktig kamp om plassene fra 6 – 12 på tabellen og West Ham bør helst ha tre poeng her. Vi krysser fingrene for at marginene er på hjemmelagets side og at poengene blir igjen i Øst-London samtidig som det ikke oppstår nye skader på noen av West Hams spillere. Come on you Irons!!!

Legg igjen en kommentar