West Ham i VM

Bilderesultat for kouyate senegalBilderesultat for lanzini argentina

Fotball-VM starter torsdag 14. juni og West Ham er representert

I utgangspunktet var det tre West Ham-spillere som var plukket ut av sine respektive land til å spille VM-fotball, men Manuel Lanzini har dessverre i dag pådratt seg en kneskade som kan vise seg å være ganske alvorlig. Det som er sikkert er at Lanzini går glipp av VM, men forhåpentligvis er ikke skaden fullt så alvorlig som flere frykter (at han mister store deler av neste sesong).

Cheikou Kouyate kommer til å lede Senegal som kaptein mens Javier «Chicharito» Hernandez er en viktig brikke i angrepsrekka til Mexico. Det blir spennende å se hva de to får til og som West Ham-fans vil vi vel følge de to landene litt spesielt.

Edimilson Fernandes hadde nok håpet å få være med i Sveits sin tropp, men han ble ikke tatt ut. I England sin tropp er det ingen West Ham-spillere, selv om både Michail Antonio og Aaron Cresswell har vært aktuelle til enkeltkamper det siste året. Mark Noble ville mange ha med, men han blir «som vanlig» ikke ansett som god nok. Andy Carroll ville også flere ha med som en joker, men Gareth Southgate var tydeligvis ikke villig til å gamble på akkurat det og valgte å ta med en annen skadeutsatt spiss, Danny Welbeck, i stedet. Joe Hart som var på lån forrige sesong ble heller ikke tatt ut som en av Englands tre keepere.

Joao Mario som var på lån i West Ham hele denne vårsesongen er en del av Portugal sin tropp sammen med ex-Hammer Jose Fonte. Det er fortsatt muligheter for at Mario blir West Ham-spiller også neste sesong, men dette er selvsagt kun rykter og noen avklaring på det får vi sannsynligvis ikke før etter VM.

Med kun Kouyate og Chicharito blir ikke akkurat West Ham det laget som kommer til å dominere VM i antall spillere, men forhåpentligvis vil de to gjøre sine saker bra. Veldig synd med Lanzinis skade og vi krysser fingrene for at han kommer raskt tilbake.

En positiv sak med at West Ham har få spillere i VM er at disse spillerne skal ha ferie når VM er over og de er sjelden tilbake i toppform til ligasesongen starter i midten av august. På den måten kan Manuel Pellegrini forberede neste sesong med nesten komplett spillertropp gjennom pre-season (forutsatt at nysigneringer er på plass selvsagt).

Nyt fotball-VM folkens, det er jo tross alt uten den nerven det er å se West Ham spille.

Legg igjen en kommentar