West Ham – Leeds

London Stadium 21. mai kl. 14.30 (norsk tid): West Ham United – Leeds United

Etter at Everton ga fra seg poeng mot Wolves lørdag ettermiddag er West Ham 100% sikret ny Premier League-kontrakt. Det betyr at de to siste seriekampene, mot Leeds og Leicester, kun har betydning for hvilken plassering det til slutt blir på Declan Rice & co. Søndag kommer et Leeds med «kniven på strupen» på besøk til London Stadium og de vil garantert gjøre det vanskelig for West Ham å avslutte med en seier i sesongens siste hjemmekamp. Da klubbene møttes på Elland Road 4. januar endte oppgjøret 2-2 etter at Paqueta (straffe) og Scamacca hadde scoret for West Ham.

Leeds har hatt en svært vanskelig sesong og nå er Sam Allardyce inne som klubbens tredje manager denne sesongen. Først fikk Jesse March beskjed om å finne seg noe annet å gjøre og ble erstattet av den tidligere Watford-manageren Garcia. Han fikk det definitivt ikke til å stemme på Elland Road og med fire kamper igjen å spille kom Big Sam Allardyce inn i håp om å bli redningsmann. Perioden under Allardyce startet med 1-2 tap borte mot ligamester Manchester City før det ble 2-2 hjemme mot Newcastle forrige helg. I oppgjøret mot Newcastle burde Leeds fått med seg mer enn ett poeng etter at Patrick Bamford blant annet hadde misbrukt et straffespark på stillingen ledet 1-0. De har dermed tatt kun to poeng på de syv siste kampene og den statistikken må bedres om det skal bli Premier League fotball på Elland Road også fra høsten.

Før møtet med West Ham er Leeds under nedrykksstreken med 31 poeng. Det er to poeng bak Everton som har en kamp mer spilt. Etter at Nottingham Forest også sikret plassen på lørdag er det kun ett av lagene Everton, Leeds og Leicester som vil holde plassen mens de to siste rykker ned sammen med Southampton. Leeds har alt i egne hender fortsatt ved at de garantert beholder plassen om de vinner sine to siste kamper mot West Ham og Tottenham.

I søndagens skjebnekamp må Leeds klare seg uten den suspenderte backen Junior Firpo mens Tyler Adams, Luis Sinisterra og Stuart Dallas er skadet. Kapteinen Liam Cooper har vært ute med skade en stund, men han er nå tilbake i trening og kan bli inkludert i troppen som møter West Ham på søndag.

West Ham kommer altså fra en fantastisk triumf for nederlandske AZ Alkmaar i semifinalen av Conference League på torsdag. Selv om selve spillet ikke var veldig underholdende var det en spennende kamp hvor det var neglebiting helt til Pablo Fornals satte inn kampens eneste scoring rett før slutt. OG så morsomt det var å se stemningen fra garderoben etter kampslutt!

AZ Alkmaar 0 West Ham 1 (1-3): Fornals' late strike ensures Hammers go  through to first major European final in 47 years | The US Sun

Til kampen mot AZ var Michail Antonio tilbake i spill etter å ha stått over mot Brentford forrige søndag. Vladimir Coufal var også tilbake i troppen på torsdag, men Moyes valgte å la Kehrer få fortsette på høyresiden i forsvarsrekka. Det er derfor sannsynlig at Coufal får spille mot Leeds.

Hvor mange endringer i lagoppstillingen David Moyes nå velger å gjøre er et åpent spørsmål. Det er ennå to og en halv uke til finalen i Conference League så det er nok for tidlig å tenke på den kampen i forhold til å spare enkeltspillere. Det er fortsatt mulig for West Ham å klatre to plasser på tabellen, som i så fall vil gi en god slump penger i kassa samdidig som klubben også et ansvar om å stille et slagkraftig lag da oppgjøret er særdeles viktig for alle de lagene som fortsatt kjemper mot nedrykk.

Det vil nok uansett bli noen endringer på laget fra de som startet mot AZ på torsdag og nå bør de som får sjansen benytte muligheten til å vise seg frem. Det er en plass på laget i en europacupfinale i potten nå og det bør være en «gulrot» god nok til å hente frem det beste i hver enkelt spiller. Mot Leeds vil vi kunne få se Ogbonna, Emerson, Downes, Fornals og Ings, i tillegg til nevnte Coufal.

Sesongens siste hjemmekamp er alltid attraktiv å vinne så her vil Leeds få det vanskelig. Selv om Leeds er en klubb som har satt farge på Premier League de siste sesongene ønsker vi oss tre poeng til West Ham her og samtidig forventer vi at spillerne og trenerapparatet, med Moyes i spissen, får den hyllesten de fortjener etter torsdagens store bragd. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar