West Ham – Liverpool

London Stadium 27. april kl. 13.30 (norsk tid): West Ham United – Liverpool

Sesongens nest siste hjemmekamp for West Ham spilles lørdag formiddag mot Liverpool. Selv om sjansene for europacupspill for West Ham neste sesong begynner å bli små er det fortsatt et lite håp og det er grunn til å tro at spillerne vil gi alt i denne kampen for at dette håpet fremdeles skal leve videre. Møtet mellom de to klubbene på Anfield i september endte 3-1 til Liverpool i en kamp hvor West Ham var uheldig med et par dommeravgjørelser.

Liverpool har vært med i kampen om ligagullet hele sesongen, men en formdupp de siste par ukene har medført at sjansene til å ta hjem trofeet nå er veldig små. Onsdag denne uka måtte de se seg slått 0-2 av nabo og erkerival Everton og med det tapet forsvant mest sannsynlig også det siste realistiske håpet om ligagull. Everton kjempet rett og slett Jurgen Klopps mannskap ut av stilen og vant fullt fortjent foran egne fans. Forrige uke røk de også ut av Europa League etter to oppgjør mot italienske Atalanta og det betyr mest sannsynlig at de vil stå igjen med ligacuptrofeet som eneste tittel i Klopps avskjedssesong.

At de helrøde nå skal møte West Ham til lørdagens «tidligkamp» er selvsagt ikke noe manager Klopp er fornøyd med mindre enn tre døgn etter den tøffe kampen på Goodison Park. Til en forandring fra tidligere i sesongen er West Ham denne gang den klubben som går til en kamp med betydelig flere hviledager enn motstanderen og forhåpentligvis vil det slå positivt ut for hjemmelaget.

Mange spillere har vært gode for Liverpool denne sesongen og spesielt kan vi nevne Virgil Van Dijk, Alexis McAllister, Dominik Szoboszlai og Mohammed Salah. I tillegg har de i Trent Alexander-Arnolds skadefravær fått frem Conor Bradley som ny høyreback på et imponerende nivå. De siste ukene har blant annet Salah slitt med formen og det er en av årsakene til at klubben har slitt i de siste kampene. Darwin Nunez er en trussel på topp med stor bevegelighet, men han har i enkelte kamper slitt med å få uttelling på sjansene han har spilt seg til.

På skadelista til Liverpool finner vi Diego Jota og nevnte Bradley. Den nederlandske spissen Cody Cakbo sto over mot Everton for å overvære fødsel, men han er tilbake nå. Keeper Allison Becker har også vært tilbake i spill de siste kampene etter at han har vært ute en relativt lang periode.

West Ham spilte en meget god kamp mot Bayer Leverkusen sist de var i aksjon på London Stadium og dersom de kan prestere noe i nærheten av det som ble vist i førsteomgangen mot Leverkusen er det gode muligheter for poeng mot Liverpool. En forutsetning er imidlertid at forsvarsspillet er på et helt annet nivå enn hva som ble vist mot Crystal Palace bare tre dager etter møtet med tyskerne. Det var helt fryktelig det som ble vist den første halvtimen på Selhurst Park og klubben lå under 0-4 mot Palace.

Resultatene sesongen sett over ett har vært bra for West Ham denne sesongen. I øyeblikket er de nummer 8 i Premier League og igjen ble det kvartfinale i en europeisk klubbturnering som er meget sterkt. Resultatene etter nyttår har imidlertid ikke vært tilfredsstillende totalt sett. Det har vært noen virkelig gode kamper som mot Leverkusen sist og hjemmekampen mot Freiburg, men altfor ofte har det vært prestert for svakt og hvor det har medført poengtap mot lag som skal slås. Forhåpentligvis kan sesongavslutningen bli god og gi noen poeng i den fortsatte jakten på europaspill sesongen 2024/2025.

Jarrod Bowen var tilbake i spill mot Bayer Leverkusen, men var ikke engang i troppen i bortekampen mot Crystal Palace. Bowen har nå vært tilbake på treningsfeltet og han er mest sannsynlig med mot Liverpool. Det er selvsagt meget viktig for West Ham. Av andre skadefravær så måtte Nayef Aguerd ut i slutten av første omgang mot Leverkusen etter en litt stygg overtråkk. Aguerd er fremdeles ute og ikke aktuell denne lørdagen. Når det gjelder Mavrapanos som har stått over de to siste kampene så er det usikkert om han er fullt restituert, men han kan være aktuell. Ellers var Alphonse Areola tilbake på benken mot Crystal Palace og det er grunn til å tro at han vokter målet denne lørdagen.

Areola: It's wonderful to be part of West Ham United history | West Ham  United F.C.

Vi tipper West Hams startellever mot Liverpool: Areola – Coufal, Zouma, Mavropanos, Emerson – Ward-Prowse, Alvarez – Paqueta – Bowen, Antonio, Kudus. Det er riktignok stor usikkerhet knyttet til om dette blir de utvalgte eller om Moyes velger å starte med Soucek på midten.

Som vanlig er det en del Scandinavian Hammers tilstede på tribunen i denne kampen og det skal ikke stikkes under en stol at hjemmekampen mot Liverpool er en av de viktigste kampene for oss som West Ham-fans å komme fra med et godt resultat. Vi krysser fingrene for at det blir en fin opplevelse lørdag og at minst ett poeng blir igjen i øst-London. Come on you Irons!

Kommentarer

  1. Anders M. Mamen

    Igjen en fin forhåndsomtale. Godt jobbet!

Legg igjen en kommentar