West Ham – Luton

London Stadium 11. mai kl. 16.00 (norsk tid): West Ham United – Luton Town

Lørdag er det klart for West Hams siste hjemmekamp for sesongen når Luton kommer på besøk. Klubbene møttes i høst til Lutons første hjemmekamp i Premier League på mange år og West Ham vant kampen 2-1 etter scoringer av Bowen og Zouma. Lutons redusering kom ikke før i overtiden så West Hams seier var egentlig ikke truet.

Luton rykket opp til Premier League foran denne sesongen via play-off og de har som ventet fått det tøft i møte med de sterkeste klubbene i England. Når to serierunder gjenstår har de riktignok fortsatt mulighet til å berge plassen og lørdagens kamp på London Stadium er ekstremt viktig for «The Hatters».

Klubben med den blide og sympatiske manageren Rob Edwards har sjarmert mange denne sesongen og de har levert mange severdige kamper, spesielt hjemme på Kenilworth Road. Den siste tiden har de imidlertid slitt med å avgjøre kampene til egen fordel og det har blitt for få tre-poengere. Mot Everton sist fredag presset de hardt på for et seiersmål, men måtte nøye seg med 1-1 og to poeng tapt i den kampen. Av spillerne som har imponert mest er Ross Barkley. Den tidligere landslagsspilleren har overrasket mange og vil være en ettertraktet spiller på overgangsmarkedet i sommer dersom Luton skulle rykke ned. Andre som har imponert er keeper Kaminski og spissen Adebayo. Sistnevnte har vært ute med skade en stund, men var tilbake med scoring mot Everton. Han er definitivt en spiller West Ham-forsvaret må se opp for på lørdag.

Før møtet med West Ham er Luton nummer 18 på tabellen med tre poeng opp til Nottingham Forest som må passeres om det skal bli Premier League fotball på Kenilworth Road også neste sesong. Ettersom Forest har ganske mye bedre målforskjell enn Luton vil West Ham-seier på lørdag bety at Luton rykker ned til Championship før siste serierunde spilles neste helg. Bare dette forteller hvor dyrt Luton-spillerne vil selge seg i denne kampen og at West Ham vil få en tøff oppgave på hjemmebane.

Lutons skadeliste har vært lang de siste ukene, men det er bedring nå på tampen av sesongen. Til denne kampen er kantspilleren Chiedozie Ogbene tilbake etter å ha vært ute med en hamstringskade. De har imidlertid mange forsvarsspillere ute hvor både Bell, Kaboure, Lockyear, Andersen og ex-Hammer Dan Potts må stå over. I tillegg er midtbanespilleren Nakamba ute sammen med spissen Brown.

Det er litt synd at West Ham har slitt den siste perioden og dermed ikke lenger har noe håp om å ta en Europa-plass neste sesong. Det betyr at kampen på lørdag i første omgang dreier seg om to ting; å vinne for å sikre en plass på øverste halvdel av tabellen og gi David Moyes en verdig avskjed etter fire og en halv sesong i klubben hvor han har gjort en fantastisk god jobb og skrevet seg inn i klubbhistorien.

Watch jubilant David Moyes dad-dance to X-rated Jarrod Bowen song as West  Ham boss celebrates with players on pitch | The Irish Sun

Selv om det har vært noen stygge resultater for West Ham de siste ukene har de to siste hjemmekampene vært gode med hhv 1-1 i den forrykende kampen mot Bayer Leverkusen og 2-2 mot Liverpool for to uker siden. Det skal med andre ord bli vanskelig for Luton å hente med seg sårt tiltrengte poeng her.

På skadelista til West Ham har vi de siste ukene hatt Nayef Aguerd og Dino Mavropanos. Ingen av de to er heller tilgjengelig nå noe som skaper utfordringer i midtforsvaret. Kurt Zouma og Angelo Ogbonna slet voldsomt mot Chelsea hvor spesielt sistnevnte var flere nummer for liten i møte med Jackson og Palmer. Det blir spennende å se om Moyes nå velger å for eksempel å flytte Alvarez tilbake i forsvarsfireren, om han starter med Cresswell i midten eller om han lar Zouma/Ogbonna få en ny sjanse.

Lucas Paqueta måtte ut etter å ha pådratt seg en smell mot Chelsea, men han har trent hele uka og vil være klar for spill. Ellers trenger Jarrod Bowen en scoring til for å gå forbi Paolo Di Canio som West Hams mestscorende spiller i en enkelt Premier League-sesong. Bowen vil i tillegg få prisen som sesongens Hammer of the year og hva hadde ikke smakt bedre da enn om han i tillegg kunne krone dagen med en scoring.

Scandinavian Hammers arrangerer fellestur denne helgen og det hadde vært veldig moro om alle disse kunne få oppleve en fin sesongavslutning med hjemmeseier og en fortjent hyllest til David Moyes. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar