West Ham – Man City

London Stadium 16. september kl. 16.00: West Ham United – Manchester City

Så er Premier League tilbake og serierundens toppkamp spilles på London Stadium mellom nummer 4 og 1 på tabellen, West Ham mot Manchester City. Forrige sesong var dette ligaåpningen og de lyseblå, som senere skulle bli seriemester, vant komfortabelt 2-0 etter to scoringer av Erling Haaland. En svært vanskelig kamp for West Ham med andre ord, men på hjemmebane kan West Ham denne sesongen ta poeng fra hvem som helst.

Manchester City kommer fra en helt fantastisk sesong hvor de vant alt de kunne drømme om; Champions League, Premier League og FA-cupen. De har åpnet denne sesongen like overbevisende med fire strake seire og det blir spennende å se hvordan fortsettelsen blir.

I sommer har det forsvunnet noen gode navn ut fra Etihad som Riyad Mahrez og Aymeric Laporte til Saudi-Arabia, Ilkay Gundogan og Joao Cancelo til Barcelona, reservekeeperen James Trafford gikk til Burnley mens det unge stjerneskuddet Cole Palmer signerte for Chelsea den siste uka før overgangsvinduet stengte.

Spillere som har kommet inn hos seriemesterne etter forrige sesong er Mateo Kovacic (Chelsea), Matheus Nunes (Wolves), Jeremey Doku (Rennes) og Josko Gvardiol (RB Leipzig). Det er vanskelig å si om stallen er styrket eller svekket med disse overgangene, men en spiller som Gundogan vil uansett bli vanskelig å erstatte både på- og utenfor banen.

Siste kamp før landskamppausen var 5-1 seieren mot Fulham der Haaland like godt scoret hat-trick. Haaland er i god scoringsform og viste mot Georgia på tirsdag at han kun trenger en sjanse for å score mål. Andre spillere som har vært gode så langt i sesongen er Haalands spissmakker Julian Alvarez og midtbanegeneralen Rodri. I tillegg har Phil Foden vært meget god når han har vært på banen, men han har ikke spilt like mye som de to forannevnte.

På skadelista finner Pep Guardiola klubbens kanskje viktigste spiller, Kevin De Bruyne. Han skadet hamstringen i første seriekamp og vil være ute en god stund fremover. I tillegg har John Stones slitt med skade første del av sesongen og han er heller ikke klar denne helgen. I tillegg til De Bruyne og Stones er også Jack Grealish og Mateo Kovacic ute mot West Ham.

West Ham har åpnet sesongen strålende og ligger før helgens serierunde på 4. plass med 10 poeng. Det må også tas med at klubben har spilt tre av fire kamper på bortebane. Siste kamp før landskamppausen var seieren mot Luton. Selv om Luton er ventet å slite i bunnen av tabellen så var det en overbevisende seier av West Ham, spesielt med tanke på at det var vanskelige omstendigheter med Luton i sin første hjemmekamp i Premier League noensinne.

Som hos City har det vært mange spillere på landslagsoppdrag i West Ham-leiren. Spesielt gledelig var det å se at klubbens nyinnkjøpte stopper Konstantinos Mavrapanos tegnet seg for to scoringer i Hellas sin 5-0 seier mot Gibraltar. Det betyr også at han nå vil være aktuell for førstelagsspill for West Ham.

Som vanlig er David Moyes hemmelighetsfull vedrørende eventuelle skadefravær i West Ham-troppen. Det eneste konkrete som kom frem på fredagens pressekonferanse var at Edson Alvarez var forsinket tilbake etter landslagsoppdrag med Mexico da han først var tilbake i London torsdag ettermiddag. Vi tipper vel at Alvarez blir erklært kampklar likevel. Den eneste som ifølge ryktene skal ha pådratt seg en skade er Vladimir Coufal. Om han blir spilleklar til lørdag kl 15 engelsk tid er ennå usikkert.

Vladimir Coufal absolutely raves about 'incredible' West Ham United  teammate - Hammers News

Vi gleder oss til å se om Ward-Prowse og Alvarez klarer å fortsette det gode spillet fra sesonginnledningen. I tillegg er det stor spenning til den sist ankomne spilleren Mohammed Kudus. Ifølge de som har sett ham er dette en av de mest spennende offensive spillerne i Europa og det er helt fantastisk at han valgte å gå til West Ham til tross for interesse fra flere andre toppklubber. Kudus fikk så vidt noen minutter mot Luton, men det var ikke enkelt å vise seg frem der ettersom Luton fikk litt momentum mot slutten med et reduseringsmål. Kudus har nå vært på landslagsoppdrag med Ghana, men han kan likevel være aktuell for en startplass på lørdag.

Det er knyttet spenning til hvordan Moyes vil angripe denne svært vanskelige kampen. Fire i forsvar har vært vellykket så langt i sesongen, men dersom respekten er veldig stor for City kan det tenkes at han velger tre stoppere i tillegg til to vingbacker. Det som er avgjørende er uansett om nøkkelspillerne har en god dag og for West Ham er det mange av de om dagen. Helt bakerst har Alphonse Areola spilt fantastisk godt så langt og det må han fortsette med dersom det skal være håp om hjemmepoeng her. I tillegg vil det være avgjørende at Michail Antonio kan klare å skape problemer for Citys forsvarsspillere slik at de ikke kan føle seg komfortable hele kampen.

Eventuelle poeng mot regjerende ligamester vil uansett være bonus, men vi er likevel optimistiske og ser frem til lørdagens kamp. Forhåpentligvis har Areola, Zouma, Paqueta og Antonio en god dag på jobben og kanskje kan det bli en ny festaften på London Stadium? Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar