West Ham – Newcastle

London Stadium 8. oktober kl. 15.00 (norsk tid): West Ham United – Newcastle United

Søndag er det klart for ny toppkamp på London Stadium da West Ham tar imot Newcastle. Forrige sesongs møte på samme arena ble et lite mareritt for hjemmelaget da et godt Newcastle-lag i andre omgang nærmest terroriserte hjemmelagets forsvar som i tillegg var generøse i form av at de lot bortelagets spisser få enkle arbeidsforhold. Til slutt sto det 1-5 på resultattavla. Selv om Newcastle fremdeles har et godt lag velger vi å tro at West Ham er betydelig forsterket siden den kampen og at møtet denne gangen blir adskillig jevnere. Forrige sesongs møte i Newcastle endte for øvrig 1-1 etter at Lucas Paqueta scoret West Hams mål.

Newcastles fjorårssesong var helt eventyrlig og ble kronet med topp 4 og plass i denne sesongens Champions League. Inneværende sesong startet litt tregt i Premier League. Etter at du vant hele 5-1 mot Aston Villa i åpningsrunden ble det tre strake tap mot hhv Manchester City, Liverpool og Brighton. Etter den tid har de tre strake seire i ligaen, uavgjort borte mot Milan i Champions League og seier i ligacupen mot Manchester City. Onsdag denne uka kom nok sesongens høydepunkt så langt for Eddie Howes mannskap da de nærmest knuste Paris SG med 4-1 hjemme på St James Park. Kampen mot PSG var en demonstrasjon i innsats, løpsstyrke og vilje til å ofre seg for klubben og fansen.

Sommerens overgangsvindu ble benyttet til å hente midtbanespilleren Sandro Tonali fra Milan, Harvey Barnes (Leicester) og Tino Livramento (Southampton). I tillegg ble backen Lewis Hall lånt inn fra Chelsea. Ut portene på St James Park forsvant blant annet Allan Saint-Maximin til Saudi Arabia, Chris Wood (Nottingham Forest) og reservekeeper Karl Darlow (Leeds). I tillegg gikk tidligere West Ham-unggutt Harrison Ashby til Swansea på lån.

På skadelista til Newcastle finner vi i øyeblikket Harvey Barnes og stopperen Sven Botman. I tillegg er Callum Wilson (som for øvrig «alltid» virker å score mot West Ham) og Joelinton usikre og vil bli testet nærmere kampstart. Anthony Gordon har pådratt seg fem gule kort og må stå over kampen på søndag.

West Ham kommer fra en meget sterk borteseier mot tyske Freiburg i Europa League. David Moyes valgte å stille et sterkt mannskap i Tyskland og det var egentlig kun Alphonse Areola, Emerson, Tomas Soucek og Kurt Zouma som ble spart fra start blant de som har vært faste i startelleveren de siste kampene. Det betyr at det kan være en litt sliten spillertropp hos West Ham denne helgen. På den annen side stilte også Newcastle med toppet mannskap mot PSG på onsdag.

Forrige helg gjennomførte West Ham en profesjonell kamp hjemme mot bunnlaget Sheffield United hvor de gjorde akkurat nok til å ta en komfortabel 2-0 seier. At laget er sterkere denne sesongen enn tidligere kunne vi på torsdag se av gjennomføringen mot Freiburg. Til tross for at det var kun tilhengere av hjemmelaget tilstede på tribunene gjennomførte Paqueta, Bowen, Fabianski & co en meget god bortekamp hvor de kunne reise tilbake til England med tre velfortjente poeng i kofferten.

Jarrod Bowen har hatt en meget sterk høstsesong og ble forrige uke belønnet med plass i den engelske landslagstroppen som samles førstkommende mandag. At Bowen fikk landslagsplassen var vel fortjent, men at ikke James Ward-Prowse fikk se navnet sitt på den samme lista forblir en stor gåte. Ward-Prowse har vært fantastisk god for West Ham helt fra han signerte for klubben og tilfører innsats, rutine, scoringer og assister som har gjort han til en publikumsfavoritt på rekordtid. Vi får trøste oss med at de spillerne som blir hjemme og trener i stedet for å reise med landslagene sine også har mindre sannsynlighet for å pådra seg skader i denne to ukers pausen fra klubbfotball.

Brighton 1-3 West Ham: James Ward-Prowse nets first West Ham goal as  Hammers blitz Seagulls - TNT Sports

Michail Antonio har pådratt seg en liten skade og var ikke med til Tyskland i midtuka. Han vil bli testet nærmere kampstart, men om spisskjempen ikke blir klar vil vi få trolig få se en sulten Mohammed Kudus på høyrekanten og Jarrod Bowen som midtspiss. Det er også en god løsning hvor begge er spillere med masse løpsstyrke og fart.

Foruten Antonio er det kun Aaron Cresswell som er skadet i West Ham-troppen og det vil være en topp motivert spillergruppe som tar imot Newcastle søndag ettermiddag. Vi har en mistanke om at Antonio ikke blir kampklar og tipper på følgende startellever: Areola – Coufal, Zouma, Aguerd, Emerson – Soucek, Alvarez – Kudus, Ward-Prowse, Paqueta – Bowen.

Før søndagens oppgjør er West Ham nummer 7 på tabellen og Newcastle befinner seg på plassen rett bak. For å henge med i toppen er det viktig med poeng her og ikke minst er det viktig å få med seg en god følelse da det er to uker til neste serierunde. Vi krysser fingrene for at West Hams spillere har dagen og at marginene også kan være på hjemmelagets side denne søndagen. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar